keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Poni on pop!

VOVP-Duke töiden jälkeen.
Duke on syksyn tultua ollut vähän tulta ja tappuraa: Vilkas, vireä ja hyvin kekseliäs. Eilen se juoksi kuvan heinäkaukalo kaulassa Salaman perässä. Tänään se ei ehtinyt keksimään mitään kujeita, kun nappasin sen valjastettavaksi ennen iltapäivän touhuja. Se on oikeastaan tosi hauska nyt, ellei lasketa näitä viime päivien itsemurhayritys- ja terroristitekoja mukaan.


Dukella oli tänään kouluajotreenit. Siis vähän niin kuin koulua ratsain. Tai vähän niin kuin nuoren hevosen ratsastusta kentällä, mutta kärryjen kanssa. Teemana nuorille tutut eteenpäinpyrkimys, maailman parantaminen, tasainen ohjastuntuma, suoruus ja maisemien ihailu. Koko ajotouhu aitojen sisällä on vielä vähän vaikeaa, kun tämä valjakkoajo ei ole oma leipälaji ollenkaan - ainakaan vielä.

Laitoin kentän keskelle kavaletit kujaksi. Sinne piti sitten ympyrällä tai kahdeksikolla osua kaikissa askellajeissa. Duke luuli, että ne hypätään. Niin minäkin luulin, kun hallintalaitteisto ei meinannut alkuun pelata puomeja lähestyessä. Loppujen lopuksi yhteisymmärrys löytyi ja puomien väliin kurvaaminen oli Dukesta ihan yhtä hauskaa kuin niiden yli loikkiminen. Tai sitten se vaan valehteli tosi hyvin.

Ajattelin omaksi iloksi taltioida liikkuvaa kärpäsenkakkaa horisontissa, tässä pieni ja söpö - niin kuin Dukekin - pätkä päivän missiosta:

(Linkki videoon)
PS. Ilmoittautuminen Laatuponikisaan lähti tänään. Mihin sitä onkaan taas mennyt sekoittamaan itsensä, kääk!

6 kommenttia:

  1. Mua kävi väkisin naurattamaan.... Mikäli ei olisi hevosihminen, niin tuo touhu näyttäisi melko.... erikoiselta? Tyyppi pyörii ympyrää hiekkalaatikossa pienellä ponilla :D Anteeksi, mielikuva päässä on hyvin paljon hauskempi kuin saan kirjallisesti selvitettyä!
    Jokatapauksessa näin ns. samassa veneessä olevana voin vaan todeta että hyvin menee poniini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan... :D Moni aina kysyy, että mita tuollaisella ponilla voi aikuinen tehdä. Vaikka mitä!
      Äkkiseltään keksin tosi monta juttua: Sille voi letittää monenlaisia kampauksia, sitä voi puunata loputtomiin, sillä voi ajaa, se voi vetää omistajaansa perässään metsälenkeillä taluttaen, se voi teettää omistajalleen erilaisia intervallitreenejä karkureissuillaan ja ja... No, kultainen poni se oikeasti on. ;)

      Poista
  2. Voi että, vähänkö mahtava, ja niin söpö video! Mikä lie shettiksissä, aina saavat hymyn huulille, itsemurha- ja terroristitekojenkin jälkeen kun on vähän saanut savuja tuuletettua korvista. Vielä joku päivä mullakin on tuollainen, jolla kruisailla kentällä siinä missä muut ratsuhevosillaan! Varsin näppärän näköinen Duke, oi voi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Duke on jo nyt tosi näppärä, en tiedä millainen siitä sitten tulee, kun on ajettu enemmän ja hienosäädetty,,, ;D Koulupuolta pitäisi vähän hioa, se on meidän heikoin lenkki vielä. Siirtymiset kuitenkin sujuvat ja jarrutkin pelittävät, joten siitä on hyvä lähteä. Yksi sudenhammas odottaa poistoa, se tuntuu välillä vaivaavan.

      Pieni poni kärryjen edessä on kätevä. Ei tarvitse isoa ajokenttää, kun yhdistelmä mahtuu pienelle kentälle vallan hyvin. ;)

      Poista
  3. En voi ku taas miettiä mielessäni, että haluun kans kentän! Toi näyttää kivalta touhulta. Duke menee niin kuuliaisen näköisenä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saavutettuja etuja en enää halua menettää, en osaisi elää enää ilman kenttää... :)

      Duke oli hauska. Saa nähdä millainen se on pienen treenin jälkeen... ;)

      Poista