keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Tikkua ristiin (videoita)


Tänään meillä oli estepainotteinen päivä: Duke ja Tarun Nakki-poni treenasivat laatareihin irtohypäten ja Toinilla oli ohjelmassa puomi- ja kavalettijumppaa.


Salama ei osallistunut näihin estetalkoisiin muuten kuin tönimällä tolppia nurin - sen oikealla takajalalla oli muuta tekemistä. Huomasin sen jo eilen maastolenkin jälkeen, mutta ajattelin kuumotuksen häviävän yön aikana. Ratsastin sillä hetken käynnissä aamulla ja ruuna kyllä liikkui hyvin, mutta jalka oli edelleen epäilyttävän lämmin vanhasta vammakohdasta. Siispä otetaan nyt varman päälle ja kylmäillään jalkaa nyt jokunen päivä oikein ahkerasti.

Ruuna oli tänään itseasiassa harvinaisen mukava ratsastaa: Reipas, notkea ja rento. Ihan aina nuo kaikki kolme adjektiivia eivät mahdu samaan lauseeseen tämän hevosen kohdalla. Ainakaan vielä siis.

Rakastavaiset kera Salaman paketoidun takajalan.

Dukella on ollut irtohypytyspuuhista vähän taukoa, mutta homma näyttää olevan hanskassa ihan kivasti. Itseasiassa jopa niin hyvin, että poni itsepäisesti luulee tietävänsä, miten tämä homma hoidetaan. Se jyrää kujaan ja ajautuu ulkoreunaan ja täten hyppää reunasta tehden kujan sisällä omia kaaria. Itsepintaisesti se on myös päättänyt pitää hypätessä takajalat mahan alla, mutta pitäköön: Laatareihin mennään ihmettelemään maailmaa ja hakemaan käyttöponin uralle kokemusta kaikkien hienojen ratsuponien joukkoon.

Menestys on täysin toissijainen juttu, mutta hylkyä tai jumbosijaa ei nyt kuitenkaan kelpuuteta. Ehkä.

(Linkki videoon)

Sitten Toini ja sen uusi hobby, maahankaivetut esteet. Tamma on ollut ihan äärettömän kiinnostunut kentällä olevista puomeista, mutta noiden maassa makaavien aisojen ylittäminen on vielä vähän jännittävää ja ennen kaikkea kovin vaikeaa. Siitä Toini on kyllä mainio, että laukankin jälkeen kävelee maltillisesti, sille ei siis jää vauhti päälle eikä se kuumu sillä tavoin, että sen ratsastettavuus kärsisi.
Laitoin kentälle ensin kaarevalle uralle käynti- ja ravipuomit sekä lopuksi kaksi kavalettisettiä innarivälillä (2,5m). Tämä on hyvä tehtävä entiselle ravurille, jonka halutaan vähän pyöristävän itseään ja käyttävän takapäätä aktiivisemmin. Samalla se oppii sijoittamaan jalkojaan rungon alle. Tarkoitus ei ole hypätä korkeutta, vaan jumpata hevosta ja opettaa sille vähän uudenlaisia tapoja liikkua. Yksittäiset esteet taas eivät palvele tarkoitusta muuten kuin hupimielessä. 
Tässä siis kooste Toinin ekoista estetreeneistä koskaan, just for you guys - tästä se lähtee! ;)

(Linkki videoon)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti