torstai 19. joulukuuta 2013

Hyvää joulua minä ja kengityssuunnitelmia


Tää on niin kiva lelu! Pääpiirteissään se kertoo, milloin olet laiska ja milloin et. Olen sen verran kilpailuhenkinen, että tämä voisi olla tälle laiskiaiselle oikein kiva piriste. Okei, ihan alunperin olin rannekelloa vailla...

Tähän voi tutustua paremmin esimerkiksi tämän sivuston kautta.


Pojilla on edessään myös suuri päivä kolmen viikon päästä. Maanantaina 13.1.2014 he saavat molemmat ensimmäiset kengät alleen. Olin ensin ajatellut pitää molemmat kengättä niin kauan kuin mahdollista, mutta jäätikkökelit saivat mielen muuttumaan ahkerasta hiekoituksesta huolimatta. Viimeinen niitti oli Salaman kaatuminen osittain päälleni viime sunnuntaina, kun se keräsi vähän kierroksia, liukastui ja veti totaalisen nurin tarhaan viedessä. Sen jälkeen se on hyvin tarkkaan katsonut askelmerkkiensä paikat, tosin niin on myös lepuuttanut sukkatakajalkaakin entistä enemmän... 

Dukella taas kaviot kuluvat kovin nopeasti, lisäksi sitä olisi tarkoitus ruveta vuodenvaihteen jälkeen ajamaan pikkuhiljaa enemmän. Täällä pehmeille teille on vähän matkaa, joten kaviot kärsivät. Helpommalla pääsee siis kengittämällä. 

Yksi hassu juttu muuten - meillä on aina ollut hevosilla kengät ja minulla kestikin kauan tottua siihen ääneen, kun kengätön hevonen tepsuttelee tallin käytävää pitkin. Aina ennen tuo ääni tiesi irtokenkää ja kengittäjän metsästystä. ;)


Mitä mieltä sinä olet - kengillä vai kengättä?

6 kommenttia:

  1. Kengättähän se paras olisi niin pääsisi kaviomekanismi toimimaan oikein. Meillä kyllä on tällä hetkellä kaikki kengässä näiden pääkallokelien takia, ehkä kesällä sitten taas tepastellaan ilman kenkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehmeät ja pitävät hiekkatiet olisivat niiiiin kivat... :) Ja ainainen kesä..

      Poista
  2. Eikö sua pelota että ne vahingoittaa toisiaan leikkiessään kun niillä on hokit? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se vähän jänskättää. Alkuun aion suojittaa ne (bootsit), jos meno äityy liian rajuksi. Eniten pelottaa se, että vetävät ympäri ja katkovat jalkansa sen takia. Mitä vain voi sattua, mutta mutta... Nämä ovat juuri niitä asioita, kun pitää punnita hyötyjä ja haittoja tarkoin.

      Poista
  3. Minusta tässä on tosiaan parasta punnita hyödyt ja haitat. Itse olen päätynyt kengättömyyteen siksi, että ponini käytös laumassa on joskus ollut itsetuhoista. Lisäksi ponilla on taipumusta potkia itseään jaloille. Tänä "talvena" kengättömyys on kyllä tullut moneen kertaan kirottua. Ostin bootsit, niitä pidetään sitten pahimmilla keleillä tarhassakin. Nyt on täälläpäin ollut maa ihan sulaa, joten ei ole tarvinnut. Tulisipa oikea talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parin ihanan runsaslumisen talven jälkeen on totuttu liian hyvään... :/ Nyt olisi hienot kelit ratsastaa ym, kenttä on sula ja täydellinen nyt. Ratsu vaan uupuu toistaiseksi. :) Eiköhän kohta taas tule pakkaset ja jäät...

      Kengätön on toisaalta hyvin huoleton. Olen tykännyt siitä, mutta mutta... :D

      Poista