perjantai 26. kesäkuuta 2015

Puomikoulua


Salamalla oli ohjelmistossa perjantain ratoksi vähän maapuomeja.

Jo pelkät puomit maassa ovat hyvää jumppaa selälle ja takajaloille. Salamalle niiden vahvistaminen ei tekisi ainakaan huonoa - siispä laitettiin erilaisia puomirivejä kokoon ja pistettiin menoksi.


Jälleen kirosin pienen kentän kirousta. Aina saa olla kääntämässä ja suoristamassa. Minulla oli hieno visio siitä, että pitkillä sivuilla olevien tehtävien väliin tehdään siirtyminen tai iso voltti, mutta just tänään nuoren ratsureiman ohjauslaitteisto ei sallinnut moista. Toki allekirjoittanut olisi voinut esimerkiksi ottaa vaikkapa ohjat käteen, mutta mitä pienistä.


Salaman urheilu on vielä hyvin kävelypainotteista, vaikkei ruuna itse ihan samaa mieltä olekaan asiasta. Siispä puomeja sahattiin joka suunnasta ensin käynnissä. Oli ilo huomata, että Salama hakeutuu puomien yli oma-aloitteisesti, vaikka ne vielä sinänsä ovat vieraita ja vähän vaikeitakin sille.


Tehtävää jatkettiin vielä hetki ravissa. Hienosti se venyy ja kontit nousevat!


Koska en tällä kertaa tajunnut lopettaa huipulla, piti vielä kokeilla laukkaa. Nythän elellään niitä aikoja kuntoutussuunnitelman puolesta, että laukkaa pitäisi ruveta ottamaan mukaan liikutuksiin.

Kulmaan viritettiin apupuomi ja sitten vaan menoksi: Eka laukka nousi kivasti, muutama myötälaukka-askel tuli ja ruuna sai paljon kehuja. Sitten toinen yritys...

Ai niin. Eräs anonyymi kommentoi joku aika sitten seuraavalla tavalla:


Tässäpä sitten vaihtelun vuoksi sellainen tosielämän Salama ja tosiaan ne toiset laukat sitten viime syksyn:

Linkki videoon

En koe loikkia ja rodeosarjoja minään erityisen hyvänä saavutuksena, mutta joskus niitä vain tulee. Salama on omasta mielestään sukua kengurulle ja vastaavia loikkia se on tehnyt aina kun joku asia jänskättää, hämmentää tai riemastuttaa. En mitenkään yllättynyt, että ekat laukat saikkarin jäljiltä ovat tätä. Päinvastoin osasin varautua. ;)

Se nosti ekan laukan tosiaan hyvin, mutta vähän epäuskoisena. Toisella kertaa riemu repesi ja siitä onkin edellä videotallenne. Tämän jälkeen ruuna kävi todella ylikierroksilla ja meinasi singota jatkuvasti suuntaan X. Tilanne rauhoitettiin taluttajan avustuksella ja lopuksi otettiin vielä nätti pieni pätkä ravia. Tämän jälkeen hommat lopetettiin ja loppukäyntejä jatkettiin muualla.

Koska Salama todella on sellainen, että kiihtyy herkästi ja on välillä vaikeaa saada se takaisin, tähdätään sen kanssa aina rentouteen ja just siihen "tylsään" töpsötykseen. Siinä riittääkin välillä sitten puuhaa. ;)

17 kommenttia:

 1. voi tuhma salama! :D hienosti kyllä pysyt loikissa mukina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mukina.... :D no miksei niinkin, mutta jos mukana tällä kertaa ;) voi luoja, väsynyt aamuvuorolainen täällä ohoi, nauran mukina olemista täällä hulluna :D

   Poista
  2. Salaman fiilikset olivat tuon jälkeen vähän niin kuin hämmentyneen ja epäuskoisen hauskat. :D Mut hei, laukka todella nousi kaksi kertaa pyynnöstä, mikä oli minulle vähän yllätys!

   Saattaapi olla, että kutsun ratsuttajan käymään tässä jossain kohtaa. Sen verran tykkään terveydestäni, että joku muu saa purkaa nuo talven energiat pois Ruuna Reippaasta. :D Minä voin olla sitten se soo-soo-hissunkissun täti.

   Poista
  3. Sulla on ihan oma kuppikunta siis... ;D

   Poista
  4. haha, vähemmästäkin! :D saa nähä mimmosta kengurubensaa Safi on syönyt, ku ruetaan ottaa ekoja laukkoja selästä käsin... :D tosin veikkaan et kentällä meno ei kiinnosta kyllä yhtään, maastossa voi vähän innostuakin ;)
   kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! :D

   Poista
  5. Hih, Salamalla kesti kauan hiffata koko laukka-asiaa, nyt se on suurinta riemua mitä maa päällään kantaa... :D Salkulla on hieno laukka kyllä, ilman ylimääräisiä moovejakin.

   En toki kiellä, jos Salaman loikkimisia aiheuttaa vaikkapa tuo vihoitteleva kinner. Voi hyvinkin olla. Mut voin taata, että asiaa kyllä tutkitaan, jos siltä näyttää. Tuollainen kengurointi ei kuitenkaan millään muotoa ole uusi juttu tälle tyypille, pienestä pitäen on menty enempi tai vähempi rodeoo. Jos sulla Raipe on heppa, millä on virallisesti neljä tai viisi askellajia, niin mulla on epävirallisesti sellainen, jolla on neljä askellajia: Käynti, ravi, laukka ja rodeo. ;)

   Poista
  6. ehkä Safille käy samallalailla!

   musta toi näyttää tossa videolla ihan ilottelulta :) ja jep, voin vannoa että jokainen sun blogin lukija tietää sen, että asia tutkitaan, jos vähänkin näyttää siltä, että on jotain tutkittavaa!
   Salama on suomalainen askellajihevonen ;) saa nähä löytyykö Safilta sitä viidettä vaihdetta, vahvasti tuntuu että tällä on vaan neljä :D

   Poista
  7. Joo, ja lisäksi näitä videoita voi kukin tulkita just niin kuin haluaa... :D Kuitenkin tän pollen energiakäyrä on viime aikoina ollut hyvin nousujohteinen ja se on ollut iloinen kaveri, parempi kuin aikoihin. Tänään ei ravannut niin irtonaisesti kuin eilen, mutta niin ne päivät vaihtelevat.

   No, eiköhän noilla neljälläkin pärjää! :D

   Poista
  8. se on totta :D

   joo, pärjää niillä paremmin kuin hyvin! :D

   Poista
  9. Oikein innostuin muistelemaan: Kerran oon päästellyt issikalla tölttiä, hauska askellaji. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Salaman ruokakuppiin kilahtaa joka ilta muutama jyvä "Peacemaker"-nimistä rehua. Pitäiskö tehdä reklamaatio. ;)

   Salama kovin luulee olevansa kengurulle sukua, mutta passista tarkistin, ihan puhdas putte tää on. ;)

   Poista
  2. Tuija R, sinuun ei saa mitään kautta yhteyttä, mutta oletko sulkenut blogisi kokonaan?

   Poista
 3. Oon tässä miettiny, että pitäiskö se seuraava heppa olla suokki, kun ovat niin tasaisia ja rauhallisia, muahhahhaaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Buah, maailman hauskin väite. ;) Mä olen eläissäni törmännyt ehkä kahteen tasaiseen ja ennen kaikkea rauhalliseen suokkiin... :D

   Poista
 4. Vau, vihdoin löysin tämmöisen blogin jota on kirjotettu pitkään ja joka on pysynyt aktiivisena!!♥ Pakko liittyä lukijaksi kun pääsen kirjautumaan gmailiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan menoon! Täältä löytyy ainakin Salaman ja Duken melkein koko elämänkaari sekä pikkasen muistoja menneiltä ajoilta... :) Postauksia on kerääntynyt näköjään 1172kpl reilun neljän vuoden aikana.

   Poista