torstai 4. kesäkuuta 2015

Iltapäivätreffit yhden peikon kanssa


Talvella ohjasajoin Salamaa paljon, koska se oli melkein ainut tapa saada se pysymään jollain tapaa lapasessa etujalan kuntoutuksen aikana.

Sitten alkoi menemään asioita pieleen lumipalloefektin lailla. Hevosella oli ihan liikaa virtaa ja ihan liikaa ulottuvuuksia. Se keksi heittää uukkareita ilman mitään varoituksia ja lopulta homma oli aika päätöntä. Esimerkiksi kentällä se ohjasajaen vain riekkui hallitsemattomassa pukkilaukassa. Jätin ohjasajotreenit sikseen, myin huonoiksi todetut kankaiset ohjasajotarvikkeet kiukuspäissäni pois ja palasin satulaan pienellä riskillä. 

Tänään oli kuitenkin se päivä, kun päätin järjestää pientä vaihtelua Salaman arkeen ainaisten ratsujuttujen rinnalle. Duken silasta on moneksi, se meni solakan Salaman ympärille ihan hyvin ja jopa ponien toinen häntäremmi sopi tähän settiin. Koska säädän aina pitkin ohjien kanssa, tein liinasta ja ponien yksikköohjista DIY-ohjasajo-ohjat, jotka sopivat tällaiselle tollollekin. Kun vasen ohja on erilainen kuin oikea, ei niiden kanssa voi sekoilla niin paljoa. 

Salama ymmärsi silan nähdessään yskän ja vähän väisteli sitä. Rapsutusten voimalla kuitenkin sain sen varustettua niin, että polle oli tuttuun tapaan irti. 

Yllättävää kyllä, Salama lähti hommiin ihan suosiolla. Nätisti se tepsutteli kumpaankin suuntaan muutaman kierroksen. En pyytänyt siltä ihmeempiä, pari ympyrää ja ihan vähän ravia. Vasen kierros oli itselleni helpompi, mutta oikea on edelleen vaikeampi minulle. Itseasiassa on hämmentävää huomata, miten satulasta tutut vinoudet ja virheet näkyvät ohjasajaen entistä isompina juttuina. Vasen käsi eksyy jonnekin omille teille ja ylävartalo on kauhusta jäykkänä. Itseasiassa jännitin kyllä vähän, mikä myös näkyy videolla. Luonnollisesti se tarttuu Salamaankin, se ei ihan sataprosenttisen lunki ole, vaan on koko ajan vähän varuillaan ja reagoi heti hidastamalla, kun touhuan jotain hassua. Huono yhtälö, mutta jostain se on taas aloitettava. Alla siis pieni video, jossa ihan satunnainen pätkä meidän touhuista. Ohjasajo on oikeasti ihan kivaa ja tehokasta!

Linkki videoon

Siinä sitten hommien jälkeen syötellessäni Salamaa nurmikolla totesin isännälle ääneen, miten Salama on nyt aika kivassa kunnossa ja näyttää hyvältä. Isäntä totesi pienen mietintätauon jälkeen Salaman näyttävän ihan saksanpähkinältä. Melkein mykistyin: Tuo totuuden torvi väittää hevostani epämuodostuneeksi pähkinäksi? 

No, palautin tarhaan myöhemmin lainapeitteellä naamioidun ratsun. Katselkoon sitä sitten.


4 kommenttia:

  1. Vauuu, Salama on tosi hienon näköinen ja hoikistunut paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pieni "treeni" mitä sen kanssa on nyt voitu tehdä, on tehnyt sille hyvää. :)

      Poista
  2. Saksanpähkinä :'D vihjattiinko tällä jotain ötököiden aiheuttamia paukamia kenties? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kysynyt, puhuttiinko pähkinän ulkokuoresta vai sisäosasta... :D

      Poista