sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Heippa marraskuu

Salama vakkaripäivystyspaikallaan: Mökin oviaukossa vasemmassa reunassa, etukaviot tismalleen samassa kohdassa joka kerta.
Takana ikävä lokakuu ja jokseenkin masentava marraskuu. Kovin on jokin suurempi voima koittanut tätä heppauskoa romahduttaa, mutta ei allekirjoittanutta niin vain kaadeta. Ehkä.

Salaman jalka voi paremmin. Kylmään sitä kaksi tai kolme kertaa päivässä ja yöksi se saa etujalkoihin Back On Trackit. Ompelin ne kasaan ja sen koomin ovat saaneet olla ainakin toistaiseksi rauhassa. Vaikka itse jalka voi hyvin, on koko muu hevonen hyvin jäykkä seisomisen jäljiltä. Sairastarhaa suurennettiin tänään ja jos ruuna malttaa vielä pari viikkoa seistä siinä, saatan harkita osapäiväistä vapaata tarhailua muiden tai ainakin Duken kanssa. Ruuna oli silminnähden iloinen, kun se sai tänään syödä pitkästä aikaa päiväheinät kavereiden kanssa. Ei ollut yrmynaamasta tietoakaan heinäbaarin luona.


Linkki videoon


Duke - tallimme ykköstykki - voi vallan hyvin ja karvaisesti. Ja pirteästi. Sen kanssa on puuhasteltu nyt kovin vähän, mutta tilanne on korjautumassa lähipäivinä. Nyt on töiden puolesta kaikki vähäinen vapaa-aika mennyt jälleen Salaman huoltamiseen. Jokusen kerran olen ohjasajanut ponin ja kierroksia piisaa vaikka muille jakaa. Dukemaiseen tyyliin työt kyllä tehdään, vaikka vähän villoja pitääkin välissä tuulettaa.


Linkki videoon


Toini voi omasta mielestään iloisesti. Siihen ei ole klinikkareissun jälkeen juurikaan kajottu muuten kuin ottamalla kengät pois viime torstaina. Kengättömyys ei paljoa tamman menoon vaikuta, vaan jalka nousee entistä koreammin. Tarhassa se riehuu ja liikkuu ajoittain ihan okei.

Parin viikon päästä sain luvan eläinlääkäriltä juoksutella sitä ensi kerran ja katsoa, miten se kulkee. Sitten katsellaan, mitä tehtäis. Jotenkin harmittaisi laittaa pirteä, ystävällinen ja muutenkin kovin yhteiskuntakelpoinen hevonen monttuun, kun sillä on Salaman henkisenä tukena tärkeä rooli. Vakaasti nimittäin uskon, että Salama paranee ja pääsee taas keväällä vähän maastoilemaan. Vakaasti myös toivon, että Toini kestäisi nyt edes kevyen maastoköpöttelyn. Hevosten polvivaivat ovat mitä ovat, niistä ei oikein tiedä ellei koita. Lisäksi on ollut ihan uskomattoman ihmeellistä, miten hyvin Toini-neito on sopeutunut poikamiesboksiin - näiden kurittomien teinihevosten keskelle kun ei kovin moni sovi.


Linkki videoon

PS. Huomenna saa avata joulukalenterin ekan luukun. Meilläkin on oma joulukalenteri ja sen löydät muun muassa tästä linkistä, sivupalkista ja omalta välilehdeltään. Huomasithan sivupalkin uuden kyselyn? Vastausaikaa on koko joulukuun ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti