lauantai 8. marraskuuta 2014

Kurkistus loimikaappiin, osa 2


OSA 1 piti sisällään Toini-neidon arkivaatteet. Osassa 2 esitellään lyhyesti vain poikien HC-loimet eli takit, joiden ainakin pitäisi kestää vähän isommatkin tuulet, tuiskut ja hampaaniskut.

Koska Duke on vihdoin ehkä kasvunsa pääpiirteissään kasvanut, satsasin tänä talvena kunnon talviloimeen. Kääpiö pukeutuu kylminä päivinä Horsewaren loimeen, jonka lapussa nimenä on Rhino Pony Plus mediumweight turnout rug. Tämä on kokoa 5'0" eli selkämitta on noin 100cm. Lämpimänä ponin pitää loimen 200g toppaus.

Väri valittiin huolella.
Tämä on muuten maailman paras loimi, mutta kaulakappale on ihan pikkasen liian iso, kun taas mahavyöt oli mitoitettu jollekin tosi ohuelle tyypille. Keskimmäinen vyö jäi 15cm vajaaksi ja muutkin vyöt sai aika napakasti juuri ja juuri kiinni.

Duke ja kaulahuivi.
Kaulakappale oli mitoitettu lähinnä isolle ponille, koska se sopii jopa suomenhevoselle.
Naftit mahavyöt.
Mutta loput sitten passaakin. Loimi istuu kuin hansikas.

Rhinon etukiinnitys on ehkä maailman paras.
Duke lienee samaa mieltä.

Salaman Rhino on high neck-kaulaosalla varustettu ja se on kokoa 155cm (6'9"). Tämä istuu sille joka paikasta sataprosenttisen hyvin eikä täten ahdista Salamaa ollenkaan. Sen psyykkinen tasapaino kun on joskus pienestä kiinni. ;)

Salamalla on myös käytössä kylmimpinä päivinä äärettömän hyvin istuvaksi todettu Tompan perintöä oleva toppaloimi, mutta se on todella hidas pukea solkien takia. Tämä yksilö on merkiltään Axiom. Lisäksi tuollaiset soljelliset remmit tuppaa joku ponipoika avaamaan aina silloin, kun tekemisen puute iskee.


Ai niin, tiedättekö mikä vielä on parasta Horsewaren loimissa? Niissä ei ole jalkalenkkejä! Mikään muu ei ole ärsyttävämpää kuin talvipakkasilla tarhakaverin toimesta imeskelty ja sen jälkeen pakkasessa jäätynyt jalkalenkin lukko...

14 kommenttia:

  1. Jalkaremmittömyys on kyllä niiiin iso plussa! Ekan HWn kotiuduttua mietin, että niinköhän pysyy paikallaan ilman. Eikä pysynytkään, kun tuli kokoa liian iso takki, vaan seuraavat on kestäneet retuutusta ja painimista pyörimättä. Ja nopeuttaa aamutallia huomattavasti, kun ei tarvi jokaiselta 14 hevoselta onkia remmejä ja katsella nyrpisteleviä ilmeitä. Etenkin tallin pikkuponeille jos sais HWt tai muut erinomaisesti istuvat, niin ai että!

    Ootko huomannut selvää kestävyyseroa Rhinon ja Rambon/Amigon välillä? Meillä on vaan noita jälkimmäisempiä, joita ei oo nuoriso saaneet tuhottua, vaan mietin, että saakohan sillä vähän isommalla investoinnilla sit pidennettyä loimen käyttöikää entisestään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oikean koon tuo istuvuus toki vaatii, vääränkokoinen varmasti pyörii ja ahdistaa. :D Olen aivan ihastunut tuohon HW:n "jalkaremmisysteemiin", on toiminut. Aina ne vähän pelottavat, kun pojat painivat... Toisaalta jos ne lenksut jää laittamatta, on loimi yhtenä myttynä pihalla hetken päästä.

      Meillä olevissa Amigoissa pintakangas on 600D ja se ei kyllä kestä. :/ Näissä poikien Rhinoissa kangas on 1200D eli sen pitäisi vähän paremmin kestää. Saa nähdä, miten käy. ;) Tosin kovemmassa rasituksessa pojilla on kaikki nuo loimien "ulokkeet", joista saa hampailla kiinni. Ne hajoavat usein ekana.

      Poista
  2. Voi tuota Duken loimen kaulapalaa, on kyllä suuri :D
    Miten se onkin niin vaikeaa löytää edes isolle shettikselle sopivaa fullneck/kaulakappaleellista loimea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä... :D Hyväksi havaittuja malleja ovat mm. Shiresin fullneckit, "kotimaisista" Rainbuster on OK. En muuten vaan tykännyt jälkimmäisestä, koska sen kesti kuivua kauan, lisäksi ekat soljet hajosivat ekalla viikolla. Shires taas on ihan ok, mutta valkkasin mieluummin tutun ja turvallisen HW:n Dukellekin, vaikka tuo kaulakappale jää käyttämättä. :D Mahavyöt vaan pitää tuunata ensin pidemmiksi.

      Poista
  3. Kylläpäs tuo Duken loimi istuu hyvin, harmillisen pienet on kyllä nuo mahavyöt! Shettiksille on hirmuisen vaikea löytää istuvia loimia. Meidänkin poni on niin töppökoipi, et jos loimen selkämitta on hyvä, niin helma peittää myös etupolvet ja kintereet. :D Sit meidän Myy tarvitsisi myös jotain kaulaan. Käytän niin vähän hevosillamme loimia, et sit jos ovat loimia vailla niin sit myös oikeesti sataa. Perinteisen mallisesta loimesta Myyllä vesi valahtaa ryntäille ja melko pian poni on edestä aiva märkä. Kunpa löytäisinkin istuvan korotetulla kauluksella (haig neck) Myylle sopivan kokoisen sadeloimen. :) Sekin vielä hankaloittaa, kun värillä on väliä; en mä mitä tahansa sateenkaaren värejä talliin huoli. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsekkaa nuo Shiresin loimet. :) Duken viime talvinen palloloimi oli hyvin mitoitettu, mutta harmikseni liian pieni itse ponille.

      Poista
  4. HW on kyllä hyvin istuva, tosin Taavin ryntäillä sekin jo vähän sillai aavistuksen kinnaa liikkeessä. Ja ne helmat... Ei oo tehty matalajalkaisille. Taavilla loimi roikkuu polvissa ja on aina märkä helmoista. :D Muuten olen kyllä tykännyt, kun meillä on se 60g sadeloimi, se on niin hyvä moneen keliin ja juuri sopivan ohut. Mutta sata kertaa on se Amigo paikattu. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo Salamakaan mikään säihkysääri ole, mutta sille HW:n helmapituus on oikein hyvä. :) Ainoastaan yksi coolerloimi on edestä liian iso, valuu alas.

      Poista
  5. Ihana tuo Duken loimi! :) mistä oot tilannut noi loimet, ulkomailta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ainakin ihanan värinen ;) Sen tilasin ulkomailta. Osan oon ostanut Reunokselta, siellä lähes samat hinnat nimittäin.

      Poista
  6. Hitsiläinen, taas himoitsen tuota Salaman Rhinoa! :D pitänee investoida jossain kohtaa.

    Totilla on viime talveksi ostettu 200g Amigo Mio- toppaloimi, se on kokoa 6,3" ja itse asiassa mietin, sopiiko enää talvella.. Nyt ostin Ypäjältä ohuen Amigo Hero plussan (eli irtokaulakappaleella), se on kokoa 6,6". Sen verran sovitin että on edestä ainakin ihan täydellinen. Sen verran ryntäitä on suokkipojalla ;)

    Viime talvena ostin 2kpl Horzen Avalanche- High neck- sadeloimia. Ne on kokoa 135cm ja PITÄISI olla kovinkin reilu koko. Ei ne kyllä enää istu niin hyvin edestä, mielestäni istuvuus hävisi jonkin verran siinä samassa kun jouduin säätämään edestä isommaksi. Pitäisi pestä ja jossain kohtaa myydä pois..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun hevosille Horzen loimet eivät ole koskaan oikein sopineet... Juurikin edestä. Suosittelen lämpimästi tuota Rhinoa, pesee nuo muut kyllä 6-0 monessa kohtaa. Amigosta tykkään myös, istuu hyvin kaikille meidän hepoille, myös leveät ryntäät omaavalle Salamalle.

      Poista
  7. Hauska tuo kuva Dukesta kaulakappaleensa kanssa :D

    VastaaPoista