lauantai 22. marraskuuta 2014

Ei kotiintuloaikaa


Hippakausi on nyt kuumimmillaan. Allekirjoittanutkin poistui eilen kotoaan ja lähti firman kemuihin.

Oli hevosenhoitajaa, oli viimoisen päälle valitut kaavut ja hiuksetkin oli tämä sukinut kerrankin vallan sievästi. Oli hyvää ruokaa ja juomaa ja vähän liikaakin.

Kaikki oli sillai aika kivasti klo 21.47 asti, kunnes omenaluurin näytölle tulee murulta viesti: "Miksi nämä ovat kaikki samassa tarhassa?" Ou fak, totesin ja toivoin, ettei kenelläkään ole sesonkiin sopivaa rannekorua sääressään aitanauhan muodossa. Tiukka kenttätutkimus puhelimitse paljasti sen, että jokin suurempi voima (voittajasuosikki isoimmalla kertoimella on lauman pienin yksilö) oli avannut väliaidan portin klo 18-21.45 välisenä aikana. Kaiken luvattiin olevan hyvin kuitenkin. Ainut vain, että ajatus harhaili väkisin yhden läsipään oikeaan etujalkaan: Mitä jos se on rallannut sen hankkarin muistuttamaan entistä enemmän pitsiliinaa just nyt?


Totesin, etten voi asialle nyt mitään, joten palasin hippaseurueen pariin. Ilta jatkui vielä 13 minuuttia. Sitten tulee viesti: "Pitikö heinämiehen tulla tänään?" Ei. Voi nyt helkutti. Isäntä pääsi siis vastaanottamaan sitäkin sitten vasten tahtoaan.

Jotenkin jo tästä tuli pieni päänsärky ja päätin, että on aika palata kotiin. Kiitos pojat ja Toini, kun piditte huolta nukkumaanmenoajoistani.

Salaman jalka oli ja on edelleen ihan okei. Kaikki oli ihan okei, isäntäkin.

Aamulla vastassa oli kovin ymmärtäväisiä hevosia. Salamakaan ei pöllöillyt, vaikka tsäänssi olisi ollut. Varmaan se ihmetteli, miksi allekirjoittaneen käsilaukku roikkui riimunaulakossa.

Onneksi seuraaviin kemuihin on vielä pitkä tovi.

16 kommenttia:

  1. Meillä yleensä joku lehmä aloittaa poikimisen, kun pitäisi lähteä johonkin. Tai siementäjä tulee. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah. :D Tallinpitäjän/lehmätilallisten/muiden vastaavien onni nämä eläimet... :D

      Poista
  2. Hihih! :D Omat hevoseni toimivat tehtävässään varsin hyvin, ei tarvitse pitkään kekkaloida yhtään missään, kun "pitää lähteä ruokkimaan hevoset". Ja niinhän se pitääkin! Hevoset, mikä ihana tekosyy... Nimimerkillä kotihiiri. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän ainoan kerran kun järjestin ruokintapalvelun poissaoloajaksi, sattuu ja tapahtuu. Ei onneksi tällä kertaa tämän enempää tosin! :D

      Poista
  3. Pojat pitää huolen ettet uskalla poistua kohta enää kotoa :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Äläpä muuta sano. Tänäpä olis ollut kivat kemut myös, mutta kun oma pää ei nyt pysy pystyasennossa... Amatööri.

      Poista
  5. Voi ei, tuokin kuulostaa aivan liian tutulta. Vain toinen hevosen omistaja ymmärtää toista hevosen omistajaa. <3

    VastaaPoista
  6. Miten tällaiset jutut juuri sattuvatkin tuollaisiin saumoihin? Vähän sama kuin että ähkyt yms. tulevat yleensä sunnuntaisin jne. Onneksi tällä kertaa sentään ei tuon pahempaa.

    VastaaPoista
  7. Voi miten mä nauroin !
    Voin kuvitella että kyseessä ei ole sattuma, vaan pollejen täydelliseti toteutettu suunnitelma :)
    Kurkkaapa huviksesi Duken kännykkälasku, varmasti se on tekstannu ja tilannut heinäkuorman asap paikalle, kun et kerran saapunut kotiin vaan annoit ponnysten olla sekalaumassa hunningolla... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks Dyykkiksellä on prepaid-liittymä... ;)

      Tyylikkäästi se avasi portin myös valvovan silmäni alla eli syyllinen lienee selvillä..

      Selvennyksenä vielä, meillä käy heinämies perjantaisin illalla myöhään (vuorotyöläisenä helpoin aika tuo) ja sovittiin viimeksi, että tällä viikolla treffataan la. Noh, rutiinien rikkominen ei ole suositeltavaa ;)

      Poista
  8. Kuulostaa niin tutulta tuo että aina sattuu ja tapahtuu kun ei itse ole kykeneväinen heti samantien juoksemaan tallille.. :D Oon huomannut myös sellaisen että hevoset tuntuvat ymmärtävän oikein hyvin kun ihmisellä on kiire, olen meinaan muutamia kertoja jonkun menon takia esim ottanut hevosia sisälle kiireessä, niin eihän ne pirulaiset anna kiinni jos itse hosuu, muuten seistäänkin kiltisti portilla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on varmaan joku Murphyn laki. Mutta saman olen huomannut, kiireessä ei kannata toimia hevosten kanssa - tulee vain entistä enempi kiire. :D

      Poista