keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Voi kutka, tervetuloa sairastuvalle


Syksyllä Duke sai pahan allergisen reaktion mystisestä syystä heti ruunauksen jälkeen. Reaktio pitkittyi ja lopulta poni oli silmätippa-, kortioni-, sulfa- ja kipulääkekuurilla, kortisonia se söi lopulta kuukauden verran. Ihottuma hävisi silmissä ja poni piristyi päivä päivältä omaksi iloiseksi itsekseen. Tästä voi katsella viime syksyn kuvia aiheen tiimoilta.

Spekuloin koko homman syyksi joko;
1. jotain ruunauksessa käytettyä ainetta/lääkettä
2. valkuaispitoisia rikkaruohoja, joita Duke imuroi suurella hartaudella syksyllä
3. uutta kiillotusainetta.

3.11.2013.
Kiillotusaine jätettiin kolmeksi kuukaudeksi pois. Viime viikonloppuna selvitin Duken jouhet kuitenkin sillä ja laitoin kiillotusainetta vähän lapoihinkin, jotta loimi ei hankaisi.

No, eilen poni kutisi niin kovin, ettei tiennyt mihin kaikkialle itseään raaputtaisi. Se oli suorastaan hyvin tuskainen. Eli syyllinen taisi selvitä - enää en mokomaan tököttiin koske. Onneksi eläinlääkäri on tulossa lähipäivinä, joten jos Duke pärjäilee kotihoidon turvin siihen asti, niin hienoa. Toivottavasti tällä kertaa selvittäisiin vähemmällä...

6 kommenttia:

  1. Voi pientä, kutina on jotain aivan sietämätöntä! Toivottavasti menee ohitse lievempänä kuin edellisellä kerralla. Ja onneksi selvisi todennäköisin syy vaivalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyykkikone laulaa, poni on puunattu, nyt vain toivotaan, että tokenee tällä... :)

      Poista
  2. Meillä toi posti juuri Efratan Dode Zee geelin, joka lievittää kutinaa ja on paikallisten suosiossa kesäihottumaisilla tai muuten vain itseään hinkkaavilla hevosilla. Tuolla 35 eri mineraalin geelillä on meillä pysynyt kesäisin pahin kutka kurissa, vaikka poni vähän rapsuttelee takamustaan ja päätä/kaulaa kippoihin. Virallista kesäihottumaa ei ole, mutta jonkinsortin kesäkutina joka lievittää talvella. Toivottavasti teilläkin saadaan kutinat tai ainakin pahimmat sellaiset kuriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta. :)

      Duke ei kesällä reagoinut edes pahimpiin polttiaisaikoihin normaalia rapsuttelua enempää. Tämä allerginen kutina on niin erilaista. :( Voihan se olla vielä jotain muutakin, kuten joku home- tai vastaava ympäristöasia. Se meinaa sitä, että ainut hoito voi olla ympäristön vaihto, kun tästä syksyllä juteltiin eläinlääkärin kanssa. Siedätyshoito on toki yksi vaihtoehto, riippuen vähän allergian aiheuttajasta - mikäli siis joku syy löytyy esim. allergiatesteistä.

      Poista
  3. Uskallatko kertoa mikä kiillostusaine sulla on ollut käytössä? Meillä on ollut ajoittaista ihmeellistä hännän hinkkausta ja mietityttää onko syyllinen tuo selvitysaine jota tuppaan suihkimaan ajoittain reippaasti takkuhäntään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hööksin Hi Gloss-pullon ostin syksyllä. Se on meille ihan uusi tuttavuus. Sitä ennen olen vuosikausia käyttänyt Effolin selvitysainetta ongelmitta. Itsekin tykkäsin niitä reippaasti käyttää, pysyy jouhet siisteinä. Tosin olen kuullut, että ovat aika yleinen allergiaoireiden aiheuttaja..

      Poista