tiistai 4. helmikuuta 2014

Ehkä paras hankinta pitkään aikaan


Kasa narua. Made in USA.

Suomipoika made in Finland sai heti kokeilla punaista (tähän hätään muuta väriä ei löytynyt) köysiriimuaan. Salamalla on ollut pari halpis-köysiriimua ja pakko yhtyä muidenkin saman kokeneiden kuoroon: Kyllä näissä vain on eroa. Paljon.

Salamakin huomasi sen. Kokeili heti, voiko tällä kevyemmällä versiolla (siis verraten leveään tavalliseen riimuun) koittaa jyrätä. Ei voi, se tuntuu nenässä. Peruutusmerkkikin sai uuden merkityksen, kun apu menee selkeämmin läpi. Narusta nappasin ekan kokeilun jälkeen inhottavasti kilisevän lukon pois ja kiinnitin sen suoraan riimuun.

Salaman ilme kertoo kaiken. Pahus, tää ihan oikeasti toimii.
Alkututustumisen jälkeen käytiin katsomassa vielä autoja tienposkessa:

8 kommenttia:

  1. Onnea hankinnasta, kyllä Silver Tip vaan on se ainoa oikea! Muita ei ole (niitä kyllä kolme) eikä tähän talouteen tule :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks. :) Saattaapi olla, että mekin joskus satsataan "oikean" väriseen... ;)

      Poista
  2. Mullakin oli joskus tollanen mutta en oo enää noita köysiriimuja käytyänyt kun ne on omalle hevoselle liian "kovia". Ihan mielenkiinnosta kysyn että ootko tutustunut Montyn Dually riimuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole juurikaan perehtynyt Montyn riimuun. Pitäisi joskus uhrata hetki aiheelle. :)

      Salama on vähän... No, ei niin herkkä paineelle. Samaa totesi maastakäsittelyopemme. Tai sanotaanko näin, ettei niin herkkä kuin voisi olla. Sitä suurta herkkyyttä etsitään nyt. ;) Kyllä se vielä joskus toimii pelkällä pikkurillillä, lupaan sen... Huomasin kyllä järjettömän eron tämän ja tavallisen riimun välillä! Köysiriimua haluan käyttää vain tarvittaessa, koska on tosiaan aika järeä työkalu.

      Poista
  3. Toi Salaman suu! Ihana mutristelija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvyyden vuoksi, minä siis rapsuttelin sitä tuossa samalla, jotta vähän rentoutuu... :) Oltiin oikein "neljän ruuhkassa" liikenteessä ja joskus useampi auto voi hermostuttaa vähän. Katsellaan aina muutama auto ja sitten rauhakseen vetäydytään takaisin kotiin.

      Poista
  4. Kyllä kunnon naruriimu on aivan ehdoton olemassa! Meillä taitaa olla samanmerkkinen ja on kyllä ollut suureksi avuksi ponin opetuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hepan hallinta tuollaisen oikean riimun kanssa on ihan eri luokkaa, mitä halpisriimun kanssa. Meillä ainakin halpismalli löystyi kesken käytön ja materiaali oli muutenkin lerpumpaa. Teillä on ihanan turkoosi setti, sitä väriä mä vähän salaa ihailen. ;)

      Poista