sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Aika ennen nettiblogeja ja salaojaputken kuulumiset


Kuka myöntää kirjoittaneensa joskus tai pitävänsä edelleenkin tallipäiväkirjaa?

Löysin kaappeja siivotessa kasan aarteita: Tallipäiviksiä vuodesta 2001 eteenpäin. Tiedänpähän nyt, mitä luen sitten kiikkustuolissa vanhana aina uudelleen ja uudelleen, ellen sitten saa kaviosta päähäni ennen sitä. ;) Aivan mahtavia! Eritysesti jaksan olla iloinen siitä, että Martza 13wee jaksoi joka kirjoituksessa kertoa, mihin aikaan tuli tallille, missä järjestyksessä teki mitäkin ja laittoiko hevoselle viltin ratsastuksen jälkeen vai ei. Hih. Kengitys maksoi muuten 9.11.2001 400 markkaa.

Tässä vuoden 2002 päivis. Alkusivuilla tietty heppojen hienot esittelykuvat ja lehtileike kevään kisoista.
2011 laskin jokaisen kuukauden liikutuskerrat hevoskohtaisesti, jotta pysyin paremmin kärryillä niiden liikutusmääristä.

Salama on ensimmäinen oma varsani ja sisäinen heppatyttö heräsi henkiin jo varsakauppoja tehdessä. Näin sai alkunsa Salaman oma päiväkirja, johon tosin on kirjoiteltu vain pääpiirteissään sen elämän kohokohdista. Lisäksi siellä on kaikki madotukset ja vuolut omissa taulukoissaan, mikä on toki ollut hyvin hyödyllinen systeemi.


Munat löytyivät 14.3.2012. Kyllä, niitä etsittiin hartaasti. Myös ihan oikea hevospassi oli lopulta tosi kiva jutska.
Arvatkaa muuten mitä! Salaojaputken pätkä todettiin melko kestäväksi, sillä se kesti jopa yhden vuorokauden tätä repimistä, raahaamista ja pureskelua. Nyt se on jaettu neljään tasamittaiseen palaan, mutta suurta iloa se tuottaa yhä. Se pääsi siis SD-teamin kulutustestissä sijalle 4. Edellä TOP-listalla ovat vain kuminen kahvallinen pallo (1.), Bilteman euron koripallo (2.) ja kumisaavi (3.).




Naama vaan vaalenee.

Käärmeenkesytystä ja kaverin kuristusta. Nice.

11 kommenttia:

  1. Mullakin on jotain ratsastuskouluaikasia hoitohevosen päiväkirjoja jäljellä, jotka oli tallilla ja kaikki hoitsulla ratsastaneet sai myös kirjoitella sinne! Hauskoja lukea näin jälkeen päin. :) Josellakin oli alkuunsa päiväkirjoja, missähän ne mahtaa ollaa.. hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi ehkä taas ottaa käyttöön joku nopea ja simppeli systeemi, kalenteri olisi paras. Näkisi vähän, miten eri jutskat jakautuvat. :)

      Poista
  2. Joo löytyy multakin noita vihkoisia, erittäin käteviä :D
    Tein ratsastuskoulullekkin noita varmaan 4 kappaletta suosikkihevosilleni. Yllättävää oli se, että minun aikanani vihkot täyttyi ~6kk. Kaksi vuotta sitten tein viimeisimmän ja kun kävin kahden vuoden jälkeen, vihko oli yhä käytössä ja sivuja oli jäljellä reilusti... Ei nykyään niihin oikein mitään kirjaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh. Ehkä nykyään moiset eivät herätä niin suurta suosiota, kun on iPhonet ja pädit. Osataankohan muutaman vuoden päästä enää edes kirjoittaa käsin mitään. ;)

      Poista
  3. Vika kuva vai nauramaan. Heh. :) Mie olen aina kaikille hoitohevosille aloittanut päiväkirjat, mutta olen niin laiska niitä täyttämään. Elmollakin oli vielä tallipäiväkirja, Taavilla ei ole enää ollut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis SAI nauramaan.. Ihanat kirjoitusvirheet.

      Poista
    2. Tuo Salaman pikkuvihko on nimetty sen vauvakirjaksi. Sieltä löytyy sopivasti kaikki highlightit, tosin pitäisi myös ehkä vähän useammin laittaa asioita ylös..

      Poista
    3. Tuollaista "vauvakirjaa" onkin hauska lueskella sitten myöhemmin. :) Taavillekin olisi tuollaisen voinut tehdä, kun olisi älynnyt!

      Poista
    4. Yks idea mikä vielä tuli tässä mieleen, voisi olla kuvakirjan tekeminen. Itseasiassa joskus piti tehdäkin sellainen, mutta se vähän jäi.. Kuvia ainakin on, ei taida kirjassa riittää sivut edes puolen vuoden ajalle..

      Poista
  4. Mulla on myös tallessa vanhoja tallipäiväkirjoja :) nykyään käytän kalenteria eli ostan jonkun viikko per aukeama-tyylisen kalenterin tallille, sinne on helppo merkitä kaikki, niin kengitykset/madotukset kuin liikunnat. vapaapäiville en kirjaa välttämättä mitään, jos ei ole jotain erityistä mainittavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli sama systeemi viimeksi, kun oli vielä kalenteri käytössä. Nykyään olen laiskistunut ja täytän jääkaapin oven kaikenlaisilla muistilapuilla. :(

      Poista