maanantai 24. helmikuuta 2014

Mysteeripäivän yhteenveto (kuvatulva)

Salama Hessillä.
Sinne se Kullannuppu jäi. Ikävä tuli jo kotimatkalla.

Salama jää pariksi kuukaudeksi opiskelemaan käytöstapoja ja ohjasajon saloja Urjala-cityyn Hessitallille. Siitä on sitten luonnollista jatkaa myöhemmin ratsuoppeja, kun hevonen on hyvin valmisteltu maastakäsin. Yritin itse aikani, mutta pienten kommunikaatiokatkosten siivittämänä päätin pistää pelin poikki ajoissa ja pyytää ammattilaista apuun. Samalla Salama näkee vähän maailmaa ja tottuu siihen, että töitäkin saatetaan joskus tehdä.

Salama puuhasteli taas tuttuun tapaan traikussa kaikenlaista, hiki tuli oikein.
Salama on koko pienen ikänsä ollut ihan hyvä matkustaja. Tosin vähän vilkas kun on, touhuaa se kopissa aina omiaan: Rapsuttaa päätään, kuopii, riepottelee heinäverkkoa ja niin edelleen. Toistaiseksi se ei ole keksinyt kokeilla mitään tyhmää kopissa (kuten esimerkiksi hyppäämistä etupuomin päälle), mutta kerta se on ensimmäinenkin - koska virtaa on viime aikoina riittänyt, odotin tälle päivälle ja ekalle vähän pidemmälle matkalle jotain extraa. Onneksi sitä ei ollut kuitenkaan tarjolla vielä tänään.

Häntäkin tuuheni järkytyksestä.

Luonnollisesti kotikulmillakin tapahtui muutoksia Duken jäädessä yksin kotiin. Pitäähän läsipääkiintiö pitää täynnä, joten Duken kaveriksi tuli 2-vuotias minishettisori Urmas.

Ensin tutustuttiin kaveriin sivistyneesti väliaidan takaa.
Pojat päättivät väliaidan olevan turha, joten poniinit siirtyivät oma-aloitteisesti samaan tarhalohkoon. No, vauhtia piisasi ja hauskaa oli, eikä painille näytä tulevan loppua sitten millään.

Poniinien kokoero.

Mitä hittoa se tekee?! tuumii Duke.
Onks ne pessyt sut valkaisuaineella?! Ja kutistanut?! 





Kerro toki lisää, toteaa Dyyk.







Urmas roikkui alusta asti kuin takiainen kyydissä. :D 




Dukelta haluaisin nyt kysyä, että miltä tuntuu. Luulen, että se pystyy nyt samaistumaan aika vahvasti Salaman ajatuksiin pienestä takiaisesta, joka on yllättävän ketterä joka suuntaan. Duke tuntuu nyt vuorostaan kovin jättikokoiselta ja kömpelöltä, kuinkas tässä näin kävikään? :D 

25 kommenttia:

  1. Tuliko tämä Urnas sulle siis omaksi? Opetaanko Salamaa ajolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poni tuli vain lainaan...ainakin toistaiseksi. :D

      Salamaa ensin vain ohjasajetaan ja sen kanssa työskennellään maastakäsin. Katsotaan kärryjuttuja sitten ehkä myöhemmin, hiukan tuolla Hessillä oli hienoja kärryjä joka lähtöön kyllä... ;) Itselleni on jostain jäänyt pieni ajokammo isolla hevosella (rutiininpuute lähinnä), joten mitään hirmuhinkua ei ole reippaan varsan kärryillekään tässä kohtaa.

      Poista
    2. Niin oishan se ihan kiva opettaa voi sitten joskus ajaa kun sille tuntuu :) Ihana kyllä tuo pikkuinen Urmas!

      Poista
    3. Urmas on ihku! :D Pikkuisilla on ollut ihan vallatonta painia nyt tämän iltapäivän ajan, hauskaa piisaa...

      Poista
  2. Voi Urmas! Ehkäpä vähä ihana! On se hullua, kuin "tavalliset" shettikset näyttää suurilta minien rinnalla! Siinäpä syy, ettei kannata ite sellaista laittaa - ei oo ministä pikkutytölle kovin pitkäksi aikaa ratsua =/

    Toivottavasti Salaman reissu menee hyvin, on se kuitenkin aina helpompaa, kun ammattilainen opettaa ja hänellä kuitenkin luultavasti apuakin! Itse kun yrittää itse opettaa esim. ohjasajoa aloittelevalle hepalle/ponille, se ei oo helppoa! Shettiksen kans vielä pärjää, mut tinksu hankalampi (kokemusta siis näistä!) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shettis on aikuiselle kiva kaveri koosta riippumatta. Itse haluasin ison shettiksen, koska sille on edes teoriassa mahdollista löytää joskus ratsastaja. Mutta ovathan nuo minit ihan syötävän söpöjä! :D

      Poista
  3. Mä tuun tätä miniä kyl rapsuttamaan joku päivä!
    Mahtaa Dukea ketuttaa ku se ei ookkaan enää tän lastentarhan pienin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Duke on mustis. Ekaa kertaa ikinä. :D Mut tervetuloa, täällä ne ovat, toivottavasti pysyvät tallessa myös työpäivän ajan... ;)

      Poista
  4. Suomenhevonen ei ole missään paras, mutta kaikessa hemmetin hyvä, joten on sääli, jos ei polle osaa kärrejä vetää! =D Otahan tuolta ponin rutjakkeelta kengät pois, ettei mene miniponi rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tuokin! Kaikki ajallaan. Salaman kanssa jokainen plääni on mennyt vähän uusiksi, mutta kyllä täältä vielä noustaan. :D Ja uusia temppujakin ajallaan opitaan.

      Dukelta puuttuukin jo yksi takakenkä. ;) Mun ei pitänyt niitä vielä tänään laittaa yhteen, mutta ponit päättivät yhdistyä ennen lupaa livistämällä välilangan läpi. Onneksi leikkivät nätisti, Duke otti tosi iisisti uuden kaverinsa. Odotan sen enempi keulivan ja potkivan, mut onneksi ei. Hokit voi onneksi ruuvata pois nyt, kun kenttä on sula ja kevät toivottavasti täällä.

      Poista
  5. Voi ei lisää poneja, tää onkin tutunnäköinen otus toisesta blogista. Niin se piti Panchonkin jäädä meille vaan lainaan, tuolla se nyt on jonkin aikaa ollut "lainassa" että varo vaan! ;) Samanlaista meininkiä oli meilläkin ekana päivänä kuin teidän kuvissa, pieni miniori pöllyytti 165cm ruunaa heittämällä. Ainoa mikä auttoi oli isomman taktiikka istua tai astua pienemmän selän päälle, siinäpähän rauhoittui... Onneksi meno on ruunauksen jälkeen ollut täysin päinvaistaista, tuolla ne köllii vierekkäin auringonpaisteessa.

    Onnea uuteen kavioliittoon ja teit rohkeasti & viisasti kun veit Salaman lisäoppiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Hurmas- termiitti on mun. ;)

      blondiponit.blogspot.fi

      Poista
    2. Mä en malta odottaa, et näen Salkun taas. :)

      Ponit olivat kyllä ihana illan piristys! Pistivät menemään koko illan ihan hullua rallia.. :) Pääsivät loimien alle kuivattelemaan talliin vähän aikaisemmin.

      Poista
  6. Uskaltaako kysyä mitä Salaman koulutus tuolla maksaa kuukaudelta? (omakin varsa varmaan tarttis joskus kans johonki viedä, viimeistään ratsujuttuja opettelemaan sitten joskus...) :)

    Ihanaa poni energiaa teillä kotona, mihin vielä noiden kanssa joudut!? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin pistää s-postia joku päivä vähän aiheesta ja sen sivusta... :)

      Poista
  7. Salama-rukka, joutui hommiin ja tuli kotonakin heti korvatuksi pienemmällä kaverilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin. ;) Salama saa pari päivää kotiutua ja pääsee sitten todenteolla rasittamaan aivosolujaan.

      Poista
  8. Voi jehna! Siinä on nyt ponipojilla painittavaa, ja pääsee Dukekin vuorostaan isomman pojan rooliin :) Vaikka onhan toki urmaskin kasvanut ja komistunut
    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Duke on taas isoveljen roolissa, ihana fiksu Dyyk. <3 Tällä kertaa myös ihan fyysisestikin.

      Poista
  9. Varmasti teit hyvän päätöksen kun veit ammattilaiselle kun kerta itsekin olet havainnut terveydellistenkin vastusten lisäksi muita kinkkisiä juttuja. On fiksua pyytää apuihin silloin ammattilaisia. Varmaan Ikävä iskee välillä mutta kun tietää että heppa on varmasti hyvissä käsissä ei tarvii kuin se ikävä selätellä eikä murehtia muuten. Itelläkin oli heppa ammattilaisella ratsutettavana kuukauden ja ensimmäinen pari päivää olis se pahin kun ei ollut mukamas tekmistä :) Silon oli heppa ylläpitotallissa eikä ollut paikkaa mihin lähteä päivittäin. Duke näyttää tosiaan isolta Urmakseen nähden. Aivan ihana kaveri tuli Dukelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä on valtava, mutta hevoselle itselleen tämä on paras ratkaisu. Taitoa on myös osata laittaa peli poikki siinä kohtaa, kun kotona vain junnataan yhdessä pisteessä yksikseen. Siinä kohtaa kun itse jännittää liikaa, ei voi vaatia rentoutta hevoselta. Nyt pitää nollata oma mieli ja se on kai se vaikein osuus... :)

      Onneksi nuo termiitit pitävät näemmä vauhtia yllä aika samaan tahtiin, Hurmaksella on samaa "vikaa" mitä Salamassakin, vauhtia ja energiaa piisaa. :D

      Poista