keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Hey brother

Urkki ja Durkki.
Dukelle pukkaa isoveljen duunia taas. Tällä kertaa ihan konkreettisesti, mutta äärettömän pehmeästi ja fiksusti se paimentaa pientä Hurmasta. Olen hyvin yllättynyt siitä, miten pitkähermoinen Duke on! Aikansa se antaa Hurmaksen roikkua loimessa, poskessa tai takajalassa, mutta pistää pelin poikki kiltisti jossain kohtaa - ainakin silloin, jos juodaan, syödään tai nukutaan. Hurmas on ottanut Duken luonnollisesti tueksi ja turvakseen ja lymyääkin painien väliajat Duken välittömässä läheisyydessä. 




Vitsit mä oon leija! T. Urkki
Hikirallia on vedetty taas.
Vaikka kotitarha on täynnä syötävän söpöjä poneja, on Salamaa silti ihan valtava ikävä. Onneksi näen Kultimurun lauantaina, silloin on luvassa sen kuulumisia sitten.

4 kommenttia:

  1. Kyllä on Duke aikas söpis kun noin kivasti hoitelee isoveikan virkaa. Myötäelän niin täysillä sun ikävää kun itselle puski tänään kauhee ikävä vaikka en edes vielä tunne uutta hevostani kun tuli loimia paketissa ja niitä tuossa laittelin Geisiliä varten. Ajatus on pyörinyt ihan vallan odotuksessa kun viikko pitäisi vielä malttaa että saa sen nallekarhun tänne. Odotan kyllä innolla teiltä kuulumisia lauantaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, otan osaa ikävä-asiassa! Ei ole helppoa olla karvakorvistaan erossa, kun on tottunut näkemään ne kotipihassa 24/7. Onnea sinulle vielä tätäkin kautta uudesta kavioliitosta! Geisil on hauskannäköinen kaveri. :)

      Duke on ihana, kun hipihiljaa ojentaa tuota vuotta nuorempaa kiljukaulaa. :D Silti sekin haastaa miniponin leikkiin, mutta ei tee sitä niin dramaattisesti, mitä Hurmas. Liekö puuttuvilla kasseilla jalkovälissä vihdoin vaikutusta. ;)

      PS. Salaman eka treeni oli mennyt hyvin. :)

      Poista
  2. Haha, Duke on valtavan kokoinen, kun miniponiin vertaa! :D Mä vietän tällä hetkellä hevosetonta lomaa öö kolmatta päivää, ja etenkin Vilmaa on aika kovastikin ikävä. Edellisen kerran elelin vilmattomia päiviä silloin joulukuussa, kun varsa oli klinikalla! Onneksi sillä on kuuleman mukaan kaikki ihan hyvin, toivottavasti isäntä muistaa viedä sille omput ja lämpimät vedet ja... :D Voin siis melkein kuvitella, miltä susta tuntuu, kun Salkku puuttuu pihasta! Kultimurun kuulumisia innolla odotellen. ;)
    Jessi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jo pelkästään iltatalli kestää nyt triplasti vähemmän aikaa: Nyt vain talutan hepat ponit sisään, otan Dukelta loimet pois, katson että aloittavat syömään ja käyn nakkaamassa aamuheinät valmiiksi ulos. Siinä sivussa toki vilkuilen, että kaikki raajat, näköelimet ja muut ulokkeet ovat paikoillaan ja ehjiä.

      Salaman ollessa kotona KULTIMURU juotetaan kädestä pitäen; Se juo näin talviaikaan iltaisin 10-15l (yleensä jämptin 12l) lämmintä vettä, lisäksi jalat hipelöidään läpi ja tarvittaessa niihin laitetaan linimenttiä. Kutiavia kohtia etsitään ja ne rasvataan. Sitten seurustellaan ja kerjätään porkkanaa. :D Ja tietty suursyömärille roudataan triplasti enemmän heinää aamuksi ulos, mitä näille kahdelle shettikselle. Heinän höyrytin ennen lähtöä päivittäin, eli sekin lisäsi vähän aikaa.

      Ylipäätään tajusin tässä, että nämä shettikset ovat hyvin pieniruokaisia verrattuna yhteen (läskiin) suomenhevoseen. ;) Ai niin, lisäksi toki poikien ulkomökki siistitään aina iltaisin, jotta aamupäiväunet voidaan suorittaa pitkin pituuttaan suht puhtaalla alustalla.

      Poista