perjantai 28. helmikuuta 2014

Tonneittain kaikenlaisia aarteita

© Lena Furberg
Tallimaailman eleganssia: On vihreää kultaa, mansikoilla maksettavia eläinlääkärilaskuja, huikean arvokkaita pikkupaalikuivikkeita, värikkäitä ja kiiltäviä super-hyber-rehusäkkejä ja sitten on kakkaa. Kultaakin kalliimpaa, jos vertaillaan kaatopaikkahinnaston ja paikallisten puutarhureiden välillä. ;)

Koottuja tilastotietoja vajaan viikon ajalta: 1 kpl shettiksiä ja 1 kpl minishettiksiä kakkii aika vähän verrattuna hyvin ruokittuun suomenhevoseen. Kottikärryjen tyhjennysväliksi riittää neljä päivää, samoin tarhan siivous riittää kahdesti viikossa. Salaman ollessa kotona sen ja Duken kakkasaldo oli kaksi tai jopa kolme kottikärryllistä päivässä, nyt pikkasen vähemmän...

PS. Millä ihmeellä minishettiksen pipanat saa pysymään talikossa? Vai pitääkö tässä siirtyä kissankakkalapioon?

10 kommenttia:

  1. Haha, voin vain kuvitella karsinan siivousta kissankakkalapion avulla! :D

    VastaaPoista
  2. Shettiksissä on hyvä puoli että jätettä tulee suht vähän mutta kun ne on niin pieniä papanoita... :D Pitäis oikeesti jollain kissanhiekkalapiolla mättää niitä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin... :D Ja heinänkulutus vasta nollissa nyt onkin. Sekin jaksaa hämmästyttää. :D

      Poista
  3. Minäkin luulen, että joudut kyllä siirtymään kissankakkalapioon. Tässä olisi kyllä markkinamiehillä kehittelemisen aihetta: talikko miniponi-ihmisille. Kyllä sillä varmaan isommatkin kikkarat lähtisivät ihan kivasti.

    Mutta tuo on kyllä niin totta, että isosta hevosta tulee uskomaton määrä sitä ihteään. Ihan tavallinen pikkuponikin kakkii minusta paitsi vähemmän kerrallaan niin myös harvemmin kuin hevonen. Ponien karsinoita siivoaa 2 - 3 samalla vaivalla kuin yhden hevoskarsinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin just ihan samaa, tässä olisi tuotekehittelyn paikka. ;)

      Meillä vielä tätä kontrastia kakkamäärissä lisää se, että Salama on harvinaisen epäsiisti tyyppi. Karsina on joka aamu kuin ydinpommin jäljiltä: Duke on ääreissiisti ja niin Hurmaskin näyttää olevan, kakkii noita pieniä suklaarusinoita karsinan takaosaan melko siististi. Kun Salama palaa kotiin, onkin kevät jo niin pitkällä, että jätkät pääsevät ulkoruokintaan... ;)

      Poista
  4. Sellanen talikko ois kyl oiva keksintö!Voin kuvitella noi mainitsemasi suklaarusinat,ku Kassullakin on jo pieniä kikkareita ja niitä sai "pyydystellä" ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kassu tekee varmaan aika samanlaisia pekaanipähkinöitä kuin Duke... Ponien kokoluokka meinaan sama. ;)

      Poista
  5. Olen todella huomannut samaa. Minulla on issikka joka hyvänä rehunkäyttäjänä tekee lantaa todella, todella vähän. Iso muhku suokki herra päästää puoli kottarillista kerralla ja useasti ja joka paikkaan! Monasti tuntuu että kolme issikkaa tekisi varmaan saman määrän lantaa mitä yksi suokki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. :D Se on vissi juttu, jos hevonen on siisti, se on heti paaaaljon taloudellisempi eläin pitää. Mutta sitten on näitä helikoptereita, jotka syövät ja kakkivat suloisesti sekaisin. Salama ei todellakaan katso, mihin kakkii. Duke on aina kovin tuskainen, kun Salkku vääntää munkkeja heinäkasan päälle tai ääreen. Hih.

      Poista