lauantai 19. tammikuuta 2013

Pakkomielteitä ja muita

Jokaisella meillä on omat juttunsa. Alla olevaa listaa laatiessani totesin, että "onneksi" saan puuhata yksinäni omassa tallissani omien pakkomielteiden kanssa - onko teillä lukijoilla vastaavia?
  • Loimet täytyy viikata tietyllä tavalla ja niiden tulee näyttää tietyltä roikkuessaan telineessä. Repsottavat vyöt tai jalkalenkit ovat ehdoton nounou! Saatan joskus useammankin kerran viikata jonkun tietyn loimen paikalleen, jos lopputulos ei ole sopivan harmoninen.
  • Sama järjestely koskee suitsia, satuloita ja huopia satulahuoneessa. Suitsia en niputa, mutta niiden tulee olla suorassa ja puhtaina paikoillaan. Huovat ovat kaikki henkarissa rivissä siististi myös. Suojat, pintelit ja muut hoitotarvikkeet ovat tarkoin valituissa koreissaan ja kaapeissaan.
  • Kaiken nimeäminen. Vaikka häärään tallissa pääasiassa yksikseni, löytyy nimi- ja myös ohjelappusia sieltä täältä. Sama pätee myös ihan isompiin esineisiin, esim. meidän traileri on Böcke, autoni on Hopeanuoli II jne.
  • Tallin lattian tulee aina olla puhdas. Hevosten ollessa sisällä sitä ei kuitenkaan lakaista, silloin kerään rikkalapion kanssa roskat pois.
  • Kentän lanaus. Se on kesäisin pakkomielteeni, se näyttää kivemmalta lanattuna. Lanasin sitä viime kesänäkin aika usein, vaikka siellä ei juurikaan ratsastettu.
  • Tarhojen siivous. Teen sen joka päivä, kelistä riippumatta. Myöskin jonkun sortin pakkomielle. Välillä talvisin täytyy käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten lapiota, kirvestä, pulkkaa, rautakankea ja -talikkoa, jos pelkkä Pinkkis (= pinkki muovitalikko) ei riitä.
  • Hevosten harjaus. Harjaan hevoset pikaisesti aamuin illoin, omaksi iloksi ja toivottavasti myös hyvinvoinnin edistämiseksi. Samalla putsataan kaviot aina aamuisin ulosmennessä.
  • Väriaddiktio. Kimo on kiva, samoin kaikki pinkki ja lila. Tottakai mustakin käy. ;) Joskus tämä aiheuttaa välttämättömiä heräteostoksia lähes pelkän värin takia...
  • Höpöttely. Juttelen hevosilleni, vaikka toisaalta on sanottu sen olevan ihan turhaa. Höpöhöpö, Salamaa ainakin kiinnostavat säätiedot, minun työpäiväni kuulumiset, tulevat hoitotoimenpiteet ynnä muut mielenkiintoiset jutskat. Tähän samaan kategoriaan voisi mennä hevosten tuijottelu niin tallihommien lomassa kuin keittiön ikkunastakin. 

Osaako joku tuttu vielä lisätä jonkun asian listaan? :D

Salamanteri käärittynä pumpuliin 18.1.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti