sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Metsälenkillä x 2

Dyyk Hajajalka ready to go.
Lenkki 1: Duke
Pituus 1,98km, kesto 29min 35sek, keskinopeus huimat 4km/h, huippunopeus 7,2km/h.

Poni oli lievästi sanottuna innoissaan. Se vei minua ekat puoli kilsaa kuin märkää rättiä: Hyppi, loikki, vinkui ja rodeoi ja minä roikuin lähes kaksin käsin riimussa ja nauroin. :D Poniini oli selvästi iloissaan pienestä happihyppelystä yhdistetyllä asuinalue-metsälenkillä. Tehtiin sama lenkki kuin aiemmin tällä viikolla, mutta toisin päin eli maantieosuus ensin. Törmättiin sauvakävelijään ja se oli Duken mielestä kovin mielenkiintoinen olento. Minkäänlaisia pelonmerkkejä se ei osoittanut, päinvastoin. (Salama olisi luultavasti laskenut alleen...)

Chalco Zalkowitz metsän siimeksessä.
Lenkki 2: Zalama
Pituus 1,47km, kesto 27min 29sek, keskinopeus vieläkin huimempi 3,2 km/h, huippunopeus 12,2km/h.

Salama kävi vain metsässä. Mennessä kaikki hyvin, varsulilla oli mukavaa ja se kulki rentona perässä/sivulla. Yritin hämätä sitä, ettei se tajuaisi, että jossain kohtaa käännytään kotiin, mutta taisin epäonnistua, koska jossain kohtaa alkoi jälleen jyräily, kiirehtiminen ja nähtiinpä pitkästä aikaa parit keulimiset ylöspäin. Muistutin sitä tasan kerran ketjunarulla ilmatilan rajallisuudesta taluttajan läsnäollessa ja sen jälkeen se oli taas ihan jees. Jossain kohtaa se myös kyllästyi peruuttamaan metritolkulla umpihangessa, joten loppureissun se tuli kiltisti madellen perässä. Keskustelu ilmansuunnista ja päivän polttavista laski siis huimaa keskinopeutta entisestään. ;)

Ehdin muuten jo kerran jo hehkuttaa täällä, että Salkun kurarupi olisi jo poistunut keskuudestamme. Se taisi kuitenkin olla ennakoitu ilo, koska varsan pää kutiaa nyt ihan kunnolla ja toiseen takajalkaan on ilmestynyt pahkuroita parin viikon aikana. Myös toisella kyljellä (sillä millä se yleensä nukkuu) on kuivahkoja patteja siellä täällä. Toivon ainakin pään kutinan olevan karvanvaihdosta johtuvaa! Kuivikkeen vaihdoin (jälleen kerran) takaisin turpeeseen kokeiluluonteisesti, koska pahin iho-ongelma alkoi olkipellettien käytön jälkeen. Liekö Salkku kimona heppana allerginen jollekin olkipelletin viljalle vai mille, en tiedä. Kokeillaan ja ihmetellään sitten. Olkipelletti on silti ihan superkuivike, sivuhuomautuksena siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti