keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tuotetestausta: Rambo Micklem (osa 2)Vuosi sitten kokeiltiin lähes vastaavaa Multibridle-mallia. Suitset osoittautuivat kuitenkin liian isoiksi ja testaukset jäivät siihen.

Micklemit jäivät kuitenkin kummittelemaan mieleen hevosystävällisen ideansa vuoksi. Salaman pää on edelleen mallia erittäin herkkä, vaikka suitsien pukeminen ei ole enää niin vaikeaa kuin vuosi sitten. Salama on erityisesti päästään kova, mutta silti kovin herkkä. Niin kuin koko hevonen muutenkin.

Otsapannan vaihdoin vanhoista suitsista tähän.
Nyt posteljooni toi uuden paketin, mikä sisälsi mustat Micklem Competition suitset koossa standard horse. Kiva, että jossain maailman asioissa Salamakin sopii sinne standardiporukkaan.


Suitset ovat suunniteltu ja muotoiltu niin, että remmit eivät paina herkkiä hermoja juuri lainkaan. Turparemmi muistuttaa idealtaan eniten remonttiturpahihnaa.

Vaikka nämä eivät ole Multibridlet, joissa on kuusi eri käyttövaihtoa, ovat nämäkin aika monikäyttöiset. Näitä voi käyttää kuolaimien kanssa tai ilman. Kuolaimen vaikutusta tai lähinnä vakautta voi lisätä muovisissa klipsuilla, jotka kiinnitetään turparemmiin. Itse jemmasin klipsut vielä kaappiin. Jos Salama jatkaa vielä kielellä pelaamista, voisi klipsuja kokeilla. Se keksi työntää kielen ulos syksyllä suusta, minkä näin jälkikäteen oletan olevan merkki siitä, että etujalka oli jo hieman kipeä silloin.

Niskahihna on ergonomisesti muotoiltu.
Verrattuna Multibridleihin, Competition-malli on sirompi.
Tänään myrskytuulen pauhatessa sovitettiin suitsia. Ilokseni koko oli juuri eikä melkein oikea - säätövaraa jäi ja tällä kertaa turparemmi asettui juuri niin kuin ohjeessa määrätään.Salamallakin oli näistä mielipide. Suupielet kutisivat kovin, kun turparemmi kulki eri puolelta kuolainta kuin ennen. Mutta noin muuten suitset vaikuttivat lupaavalta. Lisää testimietteitä sitten, kun näitä päästään kokeilemaan tositoimissa.

Nenä kutisee.
Löytyykö teiltä lukijoilta käyttökokemuksia Micklem-suitsista? 

10 kommenttia:

 1. Itse olen kanssa vastaavanlaisia suitsia miettinyt, mitta ainakaan vielä ei ole tullut hankittua. Mitä näillä oli hintaa, mistä tilasit?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa tuntuu olevan musta standard-koko jatkuvasti loppu. Ruskeita sen sijaan on koko ajan saatavilla... :)

   Itse tilasin Hope Valley Saddlerystä, 140 puntaa (n. 180e) postitettuna. Viikossa tuli kotiovelle tuttuun tapaan paketti. Tähän settiin kuului hyvät kumiohjat, nykyään niitä myydään ilman niitä melkein samaan hintaan kuin alun perin koko settiä. :D

   Poista
 2. Olen vähän vältellyt näihin suitsiin tutustumista kun ovat mielestäni aivan järkyttävän rumat (anteeksi vaan kaikille ketkä tykkää!) mutta nyt katsoin jonkun esittelyvideon ja vaikuttivat kyllä ihan hmm, lupaavilta... Itseäni kiinnostaa nuo kuolaimettomana vaihtoehtona kun jotenkin minun silmään näyttää ettei tuo kuolaimen eteen jäävä osa istu hyvin. Miltä ne oikeasti siis siitä kohtaa tuntuvat? Hyvänä puolena näen sen että kuolaimen saa kiinni ilmeisesti useampaan kohtaan(?) jolloin se kenties pysyy paremmin paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä nämä olivat alkuun toooodella rumat, mutta kummasti slmä on näihin tottunut! :D Ovat mielestäni ihan kivat, tosin ihan joka turpaan ne eivät sovi esteettisesti.

   Tuo turpaosa on oikeasti aika löysä, kuten myös poskiremmi. Silti ne ovat napakat. Eli uskoakseni varsin mukavat alkujärkytyksen jälkeen.

   Luin netistä käyttökokemuksia ja monelle kielenheittelijälle näistä on ollut apua ja juurikin noiden klipsujen kanssa. Katsellaan miten meidän laita on. :) Kuten tuolla aiemmin kirjoitin, Salama keksi mokoman kivan tavan syksyllä, toivottavasti se jää pois...

   Poista
 3. Olen samaa kastia eli minunkin mielestäni Micklemit ovat niin rumat :D Mutta kun katselin näitä kuvia niin ihan nätistihän nuo Salaman päähän istuvat! Ehkä se hevosen pään koko ja muoto vaikuttaa eniten noihin Micklemien ulkonäköön, kaikille kun ei kaikki mallit sovi. Itse haaveilen hunter-tyyppisistä suitsista mutta Speedyn päässä ne kyllä näyttäsivät kamalilta joten haaveeksi jäävät ainakin toistaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että pään muoto vaikuttaa - ehkä jollekin isolle kyömypäälle nämä eivät ole niin nätit, mene ja tiedä... :) Jotenkin nämä ovat jopa kivemman näköiset kuin tavalliset suitset, Salamalla siis.

   Poista
 4. Miten tuo otsapanta - tallilla kun testailtiin niin jopa Large Horse- kokoisissa se vaikutti suht lyhyeltä? olet ilmeisesti vaihtanut otsapannan, onko syy sopivuudessa vai ihan vain esteettinen? :)
  Minua kyllä kiinnostaisi testata noita mutta mitään sen kummempaa ongelmaa ei ole joten toistaiseksi ollaan menty normisuitsilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsapanta oli tosi napakka! Sopi kyllä Salamalle, mutta esteettisistä syistä vaihdoin vanhan pääkallosetin näihin. ;) Ne kun ovat mun heikkous, otsapannat siis.

   Kannattaa testata, vaikka sitten ihan huvin ja urheilun vuoksi. :D Meilläkään ei muuta varsinaista syytä ollut kuin tuo kielijuttu.

   Poista
 5. Todellakin tuo otsapanta! :D Se on pakko olla se, joka tekee näistä übertyylikkäät! ;)

  Tuntuu että näissä koot saman koon sisällä vähän vaihtelee, tai ainakin joltain osin. Meillä oli ensin muistaakseni standardit multisuitset, jotka ei sopineet, mutta sit standardit vähemmän multisuitset sopi oikein hyvin tykätään kovasti. Jäin kyllä kaipaamaan sitä juoksutuslenkkiä turvalla, varsin kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet asian ytimessä otsapannan suhteen. ;)

   Se multsareiden juoksutuslenkki oli kiva; mutta toisaalta taas vähän epäkäteväkin.

   Poista