tiistai 23. joulukuuta 2014

Hevosenomistajan neuroosit

23.12.2014 neljä kierrosta kentällä käyntiä. Ihan huippua.
Tunnistatko itsesi?

1. Hevoseni on ihan varmasti sairas. Sillä on ihan saletisti ainakin hiekkakertymä, mahahaava, virtsakiviä, selkävika, päävika, anemia, nivelrikko, jännevamma, kinnerpatti, masennus ja mitä vielä. Ei mut helkutti, kolme eläinlääkäriä juuri tutki sen läpi ja kaikki totesivat sen terveeksi. No, mutta kun on vaan sellainen olo.

Duke lähdössä ajelulle 23.12.2014
2. Satula ei sovi. Ei haittaa, vaikka edelleen kolme ammattilaista katsoi sen läpi. Ne vain yrittävät fuskata. Sen on pakko olla satulan vika, kun hevonen huiskii joskus ja jouluna hännällä. On vaan sellainen olo.

3. Hevostani kiusataan. Kaikki kiusaa. Tarhakaveri katsoo sitä liian häijysti. Puheet hevosten luontaisesta käytöksestä eivät uppoa. Hevoseni on pakko pelastaa tai se ahdistuu lopullisesti. Sitten me kaikki saamme vatsahaavan. Se olo ei jätä rauhaan vieläkään.

Johtotähti 23.12.2014
4. Varusteneuroosi. Huovan, pinteleiden, suojien, housujen, loimien, riimujen ja muiden yksityiskohtien on oltava samaa värimaailmaa tai ainakin stemmattava jetsulleen yhteen. Pakkomielteenä kohtalaisen harmiton, mutta toisinaan finanssipuoli kokee kovia tätä potiessaan. Katso kohta 7.

5. Kakkakikkarapakkomielle. Karsinassa ei saa olla yhtäkään pikkukikkaraa. Karsina siivotaan siis millintarkasti ja kuivikkeet asetellaan niin, että Kultimurun on varmasti mukava siellä köllötellä.

Koko jengi 23.12.2014.
6. Järjestelmällisyysnauroosi. Viitaten hieman kohtaan 5, myös hepan varustekaapit pidetään millintarkassa järjestyksessä. Loimet viikataan tarkalleen samalla tavalla, jotta ne näyttävät siisteiltä. Kotona keittiö- tai varastokaapeilla ei ole niin väliä.

7.  Keräilyhulluus. Polle nyt sattuu tarvitsemaan kymmenen loimea, viidet suiset ja kolmekymmentä satulahuopaa. On vaan pakko. Katso kohta 4.

Salama ihmeissään Duken vankkureista.
8. Yleinen tyytymättömyys ja valittaminen. Kun on kesä, toivotaan talvea. Kun on talvi, toivotaan kesää. Kun on syksy, toivotaan lunta. Kun on lunta, maristaan siitä. Kun kaikki on hyvin, ei mikään ole hyvin.

9. Kiire. Aina on kiire. Tai ainakin on sellainen olo. Mitäpä jos joskus ei olisikaan kiire?

10. Panikointi. Hevosenomistajilla on yleisesti ottaen erinomainen kyky panikoida neuroottisesti asiasta kuin asiasta, kuten kaikista edellämainituista. Vika on luonnollisesti muissa, olosuhteissa tai vaikkapa heinässä, missäs muuallakaan. Aiheuttaa hallitsemattomana unettomia öitä ja kapeakatseisuutta. Mutta kun usein on vaan sellainen olo.


Mitä jos annetaan neurooseille joululoma..? ;)
Toisinaan on tosi hienoa unohtaa ne!

HYVÄÄ JOULUA!
T: SD-team

Linkki videoon

14 kommenttia:

 1. Kannatan! Neuroosit hetkeksi hiiteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ainakin tänään hauska päivä, tehtiin kaikkea mukavaa kaikkien kanssa, vaikka 50% kalustosta onkin sairaslomalla..Pitkä flow-hetki, kun en ajatellut hankkarivammaa tai muita elämän kurjuuksia, hiukan kivaa. :)

   Poista
 2. Ihana poniajeluvideo! Hyvää Joulua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poniajelu on parhautta! :D Kiitos samoin teillekin!

   Poista
 3. Voih, miten osuvaa! 4. 6. ja 7. olen onnistunut vielä välttämään. Mutta tuo kakkakikkareneuroosi on erittäin tuttu... Olkoon vaan vaikka tarhassa polviin asti mutaa, niin sieltä ne kakkamurut on kaivettava pikkuharavalla, ei hyvää päivää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, vaikka kottikärryjen kuinka tietäisi uppoavan johonkin, on sinne tarhaan(kin) pakko tunkea siivouspartion voimin! :D Tämän neuroosin allekirjoitan täysin.

   Poista
 4. Hei kato, mä osasin kommentoida :) ihan tällä ipadilla.

  VastaaPoista
 5. Tunnistan vain 1,3 8,9 ja 10! Hyvää joulua teille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en myönnä mitään, mutta melkein kaikki löytyy jonkin asteisena tuota keräilyhulluutta lukuun ottamatta... :D

   Poista
 6. kannatan...nimimerkilla nain painajaisia hevosen hampaista koko viime yon...;-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, hampaat olen itse joksikin toviksi unohtanut. :D

   Poista
 7. Ai tää oli neuroosia...ihmettelinkin jo että mikä mua vaivaa. Täsmentävä postaus, helpotti suunnattomasti elämää. En ole siis ainoa. Nyt mulla on diagnoosi tälle vaivalleni.

  VastaaPoista