perjantai 5. joulukuuta 2014

Tuotetestausta: Back On Track


Olen ehkä maailman skeptisin uusien, vähemmän uusien ja muutenkin vaihtoehtoisten asioiden kohdalla. Ihan oikeasti. Sitten ostin ekat Back On Track-tuotteet, niskasuojan selkä selkävyön itselleni. Ihan kokeiluun, kun päivittäinen, jo pitkäaikainen tensiopäänsärky hallitsi elämää jo ihan liikaa päivittäisestä jumpasta ja särkylääkkeistä huolimatta. Lämpöhoitoa - pah. Ajattelin ensin, että saman tekisi varmasti kaulahuivikin. Olen kuullut paljon hyvää näistä vuosien aikana, mutta tällä paatuneella skeptikolla meni se 10 vuotta, ennen kuin tohti itse kokeilla näitä.

Okei, esimerkiksi ravihevosten jalkoja on yksi vuosisadan sivu hoidettu kylmä-lämmin-systeemillä: Ensin kylmätään, sitten laitetaan yöksi paksut patjat pinteleineen ja linimentteineen jalkoihin. Ja polle kulkee. Itse olen uskonut vain kylmäyksen voimaan, syystä tai toisesta.

Kissakin on löytänyt BOT-suojani. Ne ovat ihan kissankarvassa.
Aloitin niskasuojan käytön vaiheittain, kuten ohjeissa luki. Kahtena ensimmäisenä päivänä päänsärky oli kovempaa kuin koskaan. Tuntui siltä, että hartiat olivat aivan liekeissä ja pää sekoaa. Kroppa kävi kierroksilla, kun verenkierto lisääntyi vanhalla jumialueella tuntuvasti. Sitten se helpotti. Kolmantena päivänä päänsärky oli poissa. Ihan oikeasti. Viikossa niskan ja hartioiden lihakset pehmenivät. Niihin pystyi koskemaankin. Olo oli aika super, kun pää ei särkenyt viikkoon ollenkaan.

Käytin niskasuojaa päivittäin kolme viikkoa, välillä jopa öisin. Jätin muutama päivä sitten sen pois ja nyt niskat ovat jälleen jumissa, vaikka tietynlaisen jumppakoreografian niille päivittäin teenkin. Päänsärky on palannut.

Selkävyö on ollut käytössä yhtä kauan ja olen käyttänyt sitä erityisesti töissä, jossa jouduin ajoittain työskentelemään epäsuotuisissa asennoissa. Siitäkin on selvästi apua, kun selän lihakset pysyvät lämpimänä. Selkäkivut ovat pysyneet ihan hyvin kurissa.

Keramiikkaheppa, Salama 3v.
Näistä innostuneena hankin Salamallekin omat Back On Trackit, ensin etujalkoihin. Sen uusin hankkarivamma on nyt siinä pisteessä, että tulehdusvaiheen pitäisi olla ohi. Siispä BOT:it voisi ottaa käyttöön. Käyttö aloitettiin myös vaiheittain: Ekana iltana tosin Salama repi juuri paketista vedetyt, sadan euron suojat kintuistaan alle tunnissa pois ja repi ne atomeiksi.

Sain suojat korjattua ja totutusta jatkettiin hitaasti, mutta varmasti. Salama on joutunut nyt sairaslomansa takia seisomaan pikkutarhassa päivät pitkät ja se on kerännyt oikeastaan kaikkiin jalkoihin turvotusta. Välillä turvotus on pienentynyt liikkumisen myötä, mutta erityisesti aamuisin molemmissa etujaloissa on aika graavi turvotus. Erityisesti vammajalka on ajoittain kovinkin pullea, mutta ei kipeä.

Etujalan uudelleen rikki revityt suojat.
Back On Trackit jäivät reilu viikko sitten yöksi jalkoihin. Hiukan pelkäsin, mistä mahdan ne aamuisin löytää, mutta toistaiseksi Salaman yötossut ovat pysyneet siellä missä pitääkin eli kukin oikeassa jalassaan. Mutta oikeasti jännittävintä on se, että jalat ovat aamuisin ihan kuivat. Metkaa.

Eikä siinä vielä kaikki. Tästä edelleen innostuneena Salaman karderobiin hankittiin vielä toiset tallisuojat takajalkoihin sekä verkkoloimi. Selkäkin kun on vähän ollut jäykkä kaiken seisomisen jäljiltä. Sitä testaillaan seuraavaksi - nähtäväksi jää, mitä loimia inhoava Teinihevonen sanoo tästä vaihtoehdosta.

Siitä, miten tämä tuote vaikuttaa Salaman parantumiseen etujalan osalta, saadaan lisätietoa tammikuun alussa klinikalta. Nyt kylmään jalan 2-3 kertaa päivässä ja yöksi Poju saa töppöset joka jalkaan. Toivotaan parasta tietty.


Lukijat: Millaisia kokemuksia teillä on Back On Trackin tuotteista? Sana vapaa!

20 kommenttia:

 1. Back On Track on meillä semmoinen luottopeli! On kinnersuojaa,pintelinalusia ja selänlämmitintä,joita käytetään hevosesta riippuen enemmän tai vähemmän. Ja toimiihan Se. Samoin koiralla on BoT loimi jota kutsummekin Taikaviitaksi,ihan syystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Salamalla oli edelliskesänä kokeilussa kinnersuojat pari kuukautta, mutta olivat väärän kokoiset eivätkä pysyneet paikallaan... :( Myin ne sitten poia, eikä niiden tehoa päästy koskaan kunnolla testaamaan, kun suojat aina valahtivat Salaman pallokintereestä alas.

   Poista
 2. Botit ovat meilläkin olleet osa arkea vuodesta 2009 lähtien, parantelimme silloin reilu 20% syväkoukkarin repsahduksen Intolta priimaksi.
  Samoilla seteillä mennään säännöllisesti kuin Salamasi. kuuriluontoisesti alus tai yöpaitana verkkolomi (irrotettavalla kaulaosalla) ja neljässä jalassa yösukat. Jos liikutuksesa käytetään pinteleitä niin niiden alle bäkkärin patjat. Silloin kun Torsten ontui eikä vaivaan päästy millään kiinni pidimme sillä myös botin bootseja ulkoilun ajan. Ei ne ainakaan tilannetta pahentaneet jos ei parantaneetkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kokemuksia pitkältä ajalta! Ja usemmasta eri vaivasta, vaikka tietty ne vaivat eivät koskaan ole kivoja. ;I

   Ihan kuin minulla olisi sellainen fiilis, että Tomppa-vainaalla oli joskus BOT:in patjat... Ne voisi olla jossain jemmattuna. Salama voisi periä ne, jos ne vain jostain vielä löytyvät. Taisin hankkia ne aikanaan Tompalle, kun sillä oli toisessa etujalassa vanha jännevamma ja joskus tuli käärittyä pinteleitäkin. Jäi sekin vaan aikalailla käyttämättä. :D

   Poista
 3. Isäntä osti ikijäässä olevista varpaista kärsivälle - minulle - BoT-pohjalliset kenkiin. Liikkuessa etenkin ne on ihan parhaat, vaikka eivät ihan kumisaappaissa riitäkään näitä varpaita lämpiminä pitämään. :D Tänä talvena ei tosin vielä ole juuri kumisaapasta kummempaa jalkinetta tarvinnutkaan...

  Vilman kroonisesti turvonneeseen kintereeseen olen salaa katsellut suojaa, mutta en ole uskaltanut ostaa. Jokohan sitä luottaisi, ettei se lietso enää tulehdusta koipeen, kun vammaustumisesta alkaa olla vuosi aikaa... Iilimatojakin suosittelivat, mutta niitä ei taida tänne kukaan kiikuttaa kohta neljävuotiaan varsahepan jalkaa imeskelemään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin noista iilimadoista - vaikka itse kestän veren, suolenpätkät ja muut irtoavat kappaleet aika hyvin paria poikkeusta lukuunottamatta, niin iilimadot ovat järkkyjä!!! :D :D :D

   Mitä tulee taas näihin suojiin... Jos ei koita, ei voita, vai miten se meni.. ;) Epäilin itsekin aikani, mutta ajattelin, ettei tämä nyt ainakaan huonommaksi voi niillä mennä, kun just ravipuolellakin BOT:eja käytetään nykyään paljon ja siellä esim. hankkarivaivat ovat arkipäivää.

   Poista
 4. Hevosella on vain pintelipatjat, ja niitäkin on viime aikoina jaksettu aika laiskanlaisesti käyttää... Mutta silloin kun hevosella oli vähän turvotusta takasissa ja pintelit olivat joka päivä liikutuksessa päällä, huomasin kyllä eron. Sitä en tiedä, olisiko se ero tullut millä tahansa pintelillä.

  Itselläni on rannesuoja ja polvisuoja. Ensin tuli rannesuoja, sillä käsi oli tallitöistä mennyt aika rammaksi, sormet aamuisin hädintuskin liikkuivat ja kädessä risteili hermokipua. About kuukauden käytön jälkeen käsi oli selkeästi parempi. Nyt kun käsi alkoi taas oireilemaan, olen ilmeisesti hukannut mokoman :C lisäksi polvisuoja ostettiin, kun aina kranttuileva polveni alkoi talvipakkasilla vihoitella. Vedän sen yöksi kinttuun jos yhtään kivistää, ja on siitä mielestäni ollut apua. 3-7 päivän kuureina yleensä auttaa kummasti, jos tänne etelään koskaan kovat pakkaset tulevat, niin voipi jäädä siksi aikaa päivittäiseen käyttöön. Ainoa iso miinus tälle on, ettei pysy jalassa kävellessä/liikkuessa ollenkaan, nukkuessakin valuu. On siis sellainen reiätön versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Rannesuojaa olen katsellut vähän sillä silmällä, kun tuo oma ranne välillä vihottelee. Siihen on tosin toisenlainen tuki jo olemassa huonoihin päiviin. Ranteen tuhoamisesta kiitokset heppojen taivaaseen Isolle Valkoiselle.

   Poista
 5. Mä oon myös katellut ja haaveillut noista suojista, putelle lähinnä, mutta sillä ne joutuis oleen aikalailla 24/7, joka ei kait oo hyvä sekään? Aattelin kuitenkin kokeilla toimivuuden hanskoilla, kuulemma hirmu kätevät (:D) ja mahtuu melkein minkä vaan hanskojen alle jne. Nimimerkillä hankin ilmeisesti itselleni kylmäallergian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan, että jatkuvassa käytössä elimistö tottuu näihin eikä teho ehkä ole niin hyvä... Mutta tämä on puhtaasti ihan oma oletus.

   Hanskatkin olisivat kivat. Terveisin aina viluinen. :D

   Poista
 6. BOT on pop, koirut, hepat ja kaksjalkaset käyttää. Mä tykkään ja luulen et nuo muutkin ;) Eka ostos tais olla enkelisakemannille, joka vanhuuden vuosinaan ei ollut niin vetreä enää liikkumaan, mutta aina tallilla ja ulkona mukana. Vetristyi se ja pysy lämpimänäkin ulkona pönötellessä. Sen jälkeen ei ole paluuta ollut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten totesin, ak:lla meni se 10 vuotta, että uskalsi kokeilla kunnolla näitä. ;)

   Tuoteperhe on ainakin mukavan laaja. Löytyy juurikin jokaiselle jotain.

   Poista
 7. Mulla on itselläni käytössä töissä ranne'tuki'. Tukeehan se siinä mielessä että on tosi tiukka. Mulla on molemmissa kyynärpäissä lievä tenniskyynärpää ja lisäksi oikea olkapää oireilee välillä, kun töissä joutuu nostelemaan painavaa tavaraa ja liikkeet on muutenkin aika yksipuolisia. Kyynärpäät ei ole oireilleet nyt ollenkaan kun on tuo rannetuki. Käytän siis töissä aamupäivät sisähommissa.
  Vois olla hyvä myös silloin kun pelaa paljon tietokoneella ja ranne on vähän mutkalla hiiren kanssa..

  Ponilla kokeilin joskus kaverin selkäloimea, mutta en huomannut mitään eroa. Kaverin hepan selkä taas lämpeni ihan käsinkosketeltavasti. Luulen sen johtuneen siitä, että mun ponilla oli sen verran paksu karva (talvi), ettei se lämpö tullut sieltä iholta sinne selänlämmittimeen asti, jolloin se ei tietenkään voinut säteillä sieltä takaisinkaan.. eli älä ihmettele jos Salaman loimikaan ei tunnu vaikuttavan.

  Haaveilen vähän pintelipatjoista, mutta ne pienemmätkin taitaa olla liian isot meidän etusiin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman tuon loimen kanssa eilen, kun sovitin sitä ja otin muutaman kuvan. Siinä missä jalat lämpenevät heti, meni selällä paljon pidempi aika lämmetä ja veikkasin juurikin syyksi tuota mammuttiturkkia. ;)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 8. Tän postauksen innoittamana kaivoin kaapista Elmo-vainaan vanhan BOT-pintelipatjan ja kääräsin sen villapintelillä omaan nilkkaan. Se kun nyrjähti kahdeksan viikkoa sitten ja edelleen turvottaa melko reilusti.

  Yön aikana turvotus oli laskenut ekaa kertaa lähes kokonaan ja on pysynyt melko hyvin pois myös päivällä. Taidan antaa BOT-kuurin nilkalle.

  Aikanaan silloin käytin BOT-putseja ratsastaessa ja öisin karsinassa patjaa neopreenisuojalla kiinni, kun piti saada tarpeeksi alas ruununrajaan (kun sillä oli se outo luuliika siinä, joka tulehduttaa kavionivelen). Nuo suojatkin olisi siihen käyneet, mutten raaskinut ostaa. :p
  En tiedä oliko mitään apua, mutta luulen, että oli, koska se oli notkeampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla lisää kokemuksia! Pitänee itsekin testata paria juttua vielä... :)

   Poista
 9. Meillä on myös huomattu tuo BOT pintelipatjojen vaikutus: treenin/kisat jälkeen kylmäys ja BOTit yöksi ja aamulla jalat ovat ihan sulat! Myös selänlämmitin löytyy hevosille, loimi voisi kyllä olla käytönnöllisempi kun tuota ei uskalla jättää yöksi kun valuu kyljelle.

  Ostin myös niskavaivaan samaisen niskasuojan ja se auttaa kyllä! Ohjeessa luki että liikunnalla voi tehostaa vaikutusta ja kun oikein kova jumi iskee niin ei muuta kuin BOT niskaan ja menoksi! Kyllä toimii! Alkuun en kanssa voinut pitää monenkaan päivän taukoja mutta nyt pidemmän käytön jälkeen kestää jopa viikon. Ja kun kipuilu alkaa, ihan yhdenkin päivän käyttö on laukaissut tilanteen.
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itse selänlämmittimen ja loimen välillä ja lopulta päädyin tuohon loimeen, koska ajattelin sen olevan helppokäyttöisempi - varsinkin, kun Ruuna Reipas on aika reipas tuhoamaan asioita. ;)

   Otin niskasuojan takaisin muutaman päivän tauon jälkeen ja heti päivän jälkeen helpotti. Samoja kokemuksia siis. :)

   Poista
 10. Entisellä vuokrahevosella oli epäsopivasta satulasta johtuva ihan kunnollinen jumi selässä (kun kädellä painoi, hevonen painui kokonaan alaspäin, en ole itse aiemmin yhtä selkäkipuista nähnyt). Maastakäsin työskentelyn ja BOTin selänlämmittimen avulla (selänlämmitin oli loimen alla ulkona ja joskus myös öisin talliloimen alla) sain hevoselta jumin pois.
  Toinen entinen vuokrahevonen oli kylmäherkkä selältään, lainailtiin välillä tallikaverilta BOTin selänlämmitintä. Lähinnä ennen liikuntaa ja liikunnan jälkeen, ja kyllä ainakin vaikutti, että selänlämmitin vetristi hevosta, kun antoi tarpeeksi pitkään vaikuttaa. Lisäksi onhan näitä tullut kuultua tallikavereilta ja lueskeltua netistä muutenkin.
  Hyviä kokemuksia siis itselläni on hevosten suhteen ja pitkän aikaa haaveillut itsellenikin kokeiltavaksi, kunnes ostin BOTin T-paidan. Silloin selkäni oli jumissa ja erityisesti yksi pieni kohta lapaluun lähistöltä, jolloin pään kääntäminenkin sattui aivan älyttömästi. Viikko puolitoista niin selkäkipu helpotti ihan koko selästä eikä sitä pientä kipeintä jumikohtaakaan enää löytynyt.
  Vielä itselleni haaveilen vielä BOTin sukkia ja ratsastushanskoja ja koiralle jotain, kun välillä on metsästysreissujen jälkeen jumissa. Ainoastaan opiskelijana rahat eivät oikein tahdo riittää, kun tuotteilla kuitenkin jonkin verran hintaa on :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainut huono puoli näissä tuntuu olevankin tuo hinta! Vielä en osaa tuotteiden kestävyydestä sanoa, mutta täytyy toki toivoa parasta. Verkkoloimi oli yllättävän hyvälaatuinen ensituntumaltaan. Nyt joulun alla monessa paikassa on ihan kivoja tarjouksia näistä, kannattaa seurailla. :)

   Poista