keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Satulan koeajot

*Varoitus: Sisältää vähän tuotesijoittelua ja melko paljon hehkutusta*

Uniikki otsapanta suomalaista käsityötä by Anni.
Tässä yhtenä kauniina päivänä kävin satulani kanssa moikkaamassa jälleen meidän tallin entistä asukkia, vuonohevosneiti Allua. Kokeiltiin sille tätä minun penkkiä (siis Salaman tulevaa ;) ja ylläripylläri se oli vähän kapea neidon norjalaisille kurveille, mutta siitä huolimatta pikaisesti kokeiltiin satulaa myös ratsain. Joustorunkoinenhan muotoutuu lopullisesti selkään vasta ratsastajan painon alla, joten sivusta katsomalla täydellistä sopivuutta ei voi sanoa.


Pakko sanoa, että tämä on ihana istua! Okei, ensimmäiset raviaskeleet tuntuivat todella oudoilta, mutta äkkiä tuosta sai otteen ja se tuntui ihan sopivan tukevalta. 


Sitten toinen ahaa-elämys. Mitä eroa on tavallisilla jalustimilla ja Freejumpeilla? Aika paljonkin! Sitä ei usko ennen kuin eron pääsee käytännössä toteamaan. Olen kokeillut tavallisia jalustimia, nivellettyjä, MH:n muotoiltuja jalustinkumeja ja vaikka mitä, mutta nämä ovat yksinkertaisesti ihan parhaat. (Ja niin oli kyllä hintakin, mutta ei nyt puhuta siitä...) Näissä jalka vain lepää oikeassa asennossa jalustimella eikä hievahda mihinkään. Polvivammaisena polveni eivät ole särkeneet nyt kertaakaan näiden käytön jälkeen. Tulee ihan pro olo itsellekin, hih! 

Kuvissa näkyvät jalustinhihnat ovat muuten myynnissä väärän koon vuoksi, myytävänä-sivulla lisätiedot.


Kotipuolessa oli tänään ohjelmassa yhden ihmisen tarhatalkoot, kun tarha jäi eilen siivoamatta ja tänään se oli kuin mikäkin lieteallas - tiedättehän, kun hiekan päällä on jäälaattoja ja sen laatan päällä on kakka-pellettimöhnää? Koko ilta menikin sitten siivouspuuhissa ja illaksi suunnittelemani poikien tehoharjaus siirtyi huomiselle. Mutta jospa mulla on sitten huomenna kaksi ponia ja kaksi Salamaa, kun saan vihdoin rapsutettua niistä vähän karvaa irti?

Siivousapuri.

4 kommenttia:

  1. Tuollaiset free jumpit voisivat eksyä munkin satulaan käytettävyyden puolesta, mutta ulkonäkö on omaan silmään niin.. moderni (:D), ettei soveltuisi oikein meidän "lookkiin" :D

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli näistä ensin kanssa lähinnä ällötys, eihän tuollaiset voi olla edes hyvät. Sitten ihastuin noiden värikirjoon ja siedätin jotenkin tuon ulkonäön. Nyt en enää luopuisi niistä! Ei ehkä koulusatulaan kaikista eleganteimmat, mutta suunnittelin pitäväni nämä Salaman este-/maastolookissa mukana menossa. Salama-reppana ei edes tiedä, mitä kaikkea kivaa olen sen pään menoksi. :D

      Poista
  2. Mulla ei ole Freejumpeja (koska minusta ne on sikahintaset), mutta islantilaiset jalustimet on. Olen ostanut ne niiden asennon takia eli ne on aina oikeinpäin jalassa (kuten Freejump). Myös minulta katosi polvivaivat, lisäsin vielä vinot jalustinkumit, niin nilkkavaivatkin katosivat lopullisesti! :)

    Tuo joustorunkoinen tosiaan muotoutuu vasta ratsastaessa, näyttikö se yhtä takakenoiselta myös ratsastuksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti "islantilaisvinkistä"! :)

      Ikävä kyllä tuo jäi liian kapeaksi Allulle, vaikka muotoutuikin hieman paremmin selän malliin hetken ratsastelun jälkeen. Ensi viikolla se saa oman Basculen leveydessä 3! :)

      Poista