keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Ei-toivottuja vieraita

Hölmön näköinen Salkku, jolla harja "väärällä puolella".
Aina jotain pientä, mutta onneksi vain pientä! Kaksi päivää olen nyt pällistellyt Salamaa, kun se rahnuttaa harjaansa ihan huolella tarhakatoksen ovenkarmeihin ja tänään pikainen silmäys harjan alle paljasti tällaisen näyn:

Korvan takana isoin ihorikko, joka ei nyt osunut kuvaan kunnolla.
Tällaisia pienempiä laikkuja on pitkin kaulaa harjan alla.
Pikainen diagnoosi omasta takaa: Väiveitä! Löysin tuolta karvan seasta yhden isomman ruskean "ystävän" ja joitakin erikoisen näköisiä hilsepalloja (munia?), lisäksi oireena kova kutina. Möhnä kuvissa on rasvaa, jota laitoin nyt ensiavuksi koko harjamartoon hillitsemään kutinaa.

Pojilla on ihan lähiaikoina raspaus ja rokotus, samalla molemmat saavat kirppuihinsa häädön. Oletettavaa siis on, että myös Duke kantaa niitä mukanaan, ihanaa... Onneksi myös karva on jo kovaa vauhtia vaihtumassa, ei tarvitse klipata turkkia. (Huh...) Johan nämä kaikenlaiset iho-ongelmat ovatkin tullee tänä talvena tutuksi. Syksy ja alkutalvi ihmeteltiin kurarupea, sen jälkeen allergista ihottumaa ja nyt näitä.

Päätin muuten, että niin kauan kuin epämääräinen tautitilanne herpeksen suhteen on päällä, emme lähde tänä keväänä minnekään varmuuden vuoksi. Parempi olla kotona kuin katua sitten, jos jonkun ikävämmän pöpön saa tuliaisina. Ainahan niitä voi tulla, mutta tällä kertaa ei oteta turhia riskejä.

11 kommenttia:

 1. No voi ei! Mistähän te nyt tuollaisen saitte? Meillä on mennyt koko talvi ilman iho-ongelmia, mutta kesällä niitä on takuuvarmasti luvassa kun tallissa on yksi kesäihottumainen. :/

  Itse täällä juuri pähkäilen päätäni puhki, uskalletaanko lähteä ensi viikolla näyttelyyn. Kovin tekisi mieli, mutta toisaalta pelottaa se herpesvirus.

  Hankalaa tämä elämä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä yhtään! Todella vähän käyn itse missään ja jos käyn, niin aina eri vaatteilla ja sitä rataa. No, jostain niitä on kuitenkin saatu ja nyt ne myrkytetään pois. :D Ell ei pääsekään ennen toukokuuta, mutta laittaa puh.reseptin aiheen tiimoilta ja hoito päästään aloittamaan mahd. pian. Onneksi, en halua nähdä kun Salkun harja olisi muisto vain...

   Kovasti tekisi myös mieli käydä parissa mätsärissä, kun niitä täällä päin kivasti on, mutta toisaalta taas... Ehtii sitä sitten myöhemminkin. :)

   Poista
 2. Eikä, teilläkin! :/ Meillä on niistä päästy onneksi eroon, mutta edelleen Dumle kärsii "jälkioireista" eli iho hilseilee ja kutiaa vielä jonkin verran. Todella ärsyttäviä öttiäisiä, mutta onneksi suht. helppo saada pois. Varusteiden pesu oli tässä kyllä kaikkein hankalin rumba, kun meilläkin noita varusteita hevosilla on ihan kiitettävän paljon... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, varusteralli on aika työlästä, mutta onneksi tänne on luvattu ensi viikoksi lämpimiä kelejä ja kuivattaminen helpottuu! :)

   Poista
 3. Heippa.

  Meidän varsalla on ollut kuukausi takaperin aivan sama ongelma. Kauheaa kutinaa ja hilsettä harjassa ja laikkuja pitkin kroppaa. No väiveitähän sitten löytyi ja oulun hevosklinikalta saimme ohjeen että pitää kaksi kertaa kahdenviikon välein laittaa hyttysmyrkkyä switch pour on. Kuulemma aikamoinen ongelma tänä vuonna varsoilla eikä oikein syytä tiedä.

  Vaaralan Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit omista kokemuksistasi! Toivottavasti te saitte kaikki vierailevat tähdet nirhattua. :)

   Poista
 4. Meillä katosi kyllä vierailijat ja toivottavasti eivät tule takaisin.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei *kop kop* ole onneksi väiveisiin vielä törmätty, toisaalta löytyy lääkityskin heti omasta takaa, kun kesäisin käytän ötökkämyrkkynä Coopersect Spot On:ia, joka nämäkin syöpäläiset tappaa. Ihmeen paljon ollut väiveitä (ja sitä kurarupea, siitä täälläkin löytyy kokemusta viime syksyltä) nyt!

  Blogger ei taas jostain syystä näytä kaikkia postauksia etusivulla, ihmettelin uudemmassa postauksessa Salaman kampausta, täältähän siihen löytyi syykin. :D Pitääpä kurkistella taas vähän useammin tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun blogin kohdalla Blogger on tehnyt samaa, eli ei näytä hallintapaneelissa eikä välttämättä tuossa omassa sivupalkissakaan päivityksiä... Tylsää!

   Poista
 6. Meilläkin oli Reetalla keväällä 2008 väiveitä, mutta ne hoitui kätevästi pois Coopersectillä eikä ole sen jälkeen enää tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla joku nuorten heppojen trendi nämä... Vähän niin kuin lapsilla täit. :)

   Eilen laitoin molemmille ekan Coopersectin ja ylläripylläri Salama oli kuin sätkynukke koko illan, herkkähipiäinen kun on. :(

   Poista