maanantai 29. huhtikuuta 2013

Isoja harppauksia eteenpäin


Sain aamupäivällä ihan hurjan idean - mitä jos kävisin ajamassa ponin yksin? Se olisi ensimmäinen kerta ja tyyliin kymmenes kerta kärryjen edessä. Pienen mietiskelyn jälkeen poni valjaisiin ja pienen kutkutuksen vaivatessa vatsanpohjassa virittelin vihdoin sille sen potkuremmin (jolle ei ole vielä ollut tarvetta - kerta se on kuitenkin ensimmäinenkin) vanhasta sivuohjasta, joka toimi ko. tehtävässä todella hyvin. Se pysyi hyvin paikoillaan häntäremmin lenkissä, jossa on mäkivöillekin oma lenkki. Ponilla oli kovat menohalut ja kunhan mahduttiin yhdessä ulko-ovesta ulos, oli kaikki selvää ja poni toimi jälleen kuin kello. Ensin varmistin jarrut sekä ratin pihalla ja kun poni oli kuulolla, lähdettiin metsään. Osan lenkistä kävelin kärryjen vierellä ohjasajaen ja paria lapsuutta lukuunottamatta kaikki meni todella hyvin. Duke pääsee kesälomalle näistä ajohommista nyt, sen verran hyvin ne sujuvat. :)


Sitten case Salama. Meidän yhteiselomme on ihan viikon aikana parantunut ihan hurjasti! Kaikki on ihanaa, helppoa ja mukavaa. Luotan hevoseen nyt enemmän ja se on myöskin ehkä huomannut saman, että ehkä tuohon eukkoon kannattaa sittenkin luottaa ja sitä voi seurata ihan mihin vain saamatta mitään slaageja epäilyttävissä tilanteissa. 

Tänään mallailin sille vähän "vappulookia" ja kaivoin esille kaikki ratsuheppavermeet. Samalla tuli muuten laitettua takasuojat ensimmäistä kertaa, johon odotin kipakkaa vastalausetta - toisin kävi, tyyppi nosteli vähän jalkojaan ja tyytyi kohtaloonsa nopeasti. Lisäksi käytiin pihalla ihastelemassa taas vesiletkua (tänään sillä sai jo rapsutella kaulalta) sekä postilaatikolla katselemassa ohiajavia autoja namipalkalla. Aikaisemmin jo pelkkä tien sivussa seisominen sai sen hysteeriseksi ja lähestyvä auto aiheutti pakoyrityksen. Nyt Salkku seistä törrötti siinä paikoillaan korvat hörössä ja odotteli autoja, koska peltilehmän näkeminen tuo herkkuja suoraan suuhun. Ihana varsa!

Poju pukeutui aika vakavasti otettavaksi ratsuhevoseksi, eikö vain? 



PS. Meillä vietetäänkin huomenna syntymäpäiviä. Duke täyttää virallisesti kaksi vuotta. Salaman vuoro on neljä päivää myöhemmin, 4.5. Ajattelin vapaapäiväni kunniaksi tehdä niille kakun, hih!

11 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että ootte edistyneet molempien poikien kanssa. Ehkä Salamakin löytää sisäisen suomenhevosensa, joka ei pelkää mitään. :) Meilläkin muuten vietellään huomenna Jipun 1v synttäreitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea pikku-Jipulle jo etukäteen! :) Kohta teillä onkin jo jännä päivä (näyttelyt) edessä..?

      Olen hyvin tyytyväinen Salaman kanssa tapahtuviin kehitysaskeliin ja otan kovin henkilökohtaisesti sen kanssa kaikki omat mokat, eka ikioma varsa kun on. Siispä, iloitaan silloin, kun aihetta on. :D

      Poista
  2. Teehän sitten postausta kakusta! :)

    VastaaPoista
  3. Vau, onpahan Salama vaan hieno! Ihan vakavasti otettavan näköinen ratsuvarsa! :D Pakko kysyä samalla, että miksi myyt tuon satulan? Ja ihastelen vielä Salkun komeaa karvaa, nimimerkillä oma varsa näyttää edelleen yhtä pörröiseltä kuin tammikuussa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salkku kiittää!! :) (ja kiiltää... B)

      Otin satulan nyt pois myynnistä, kun en raaskinutkaan myydä sitä. ;) Vanhalassa meinasivat sen olevan liian kapea, mutta Ibericon Kata antoi sille vielä toivoa. Siispä, olkoon tuossa, hyvä penkki kun on. Omaan silmään tuntuu sopivan Salamalle hyvin. Lopullisen sopivuudenhan näkee vasta sitten ratsain.

      Poista
  4. Hienoa, että teillä on lähteyt Salaman kanssa rullaamaan. Tuo namipalkka on monessakin asiassa yllättävän toimiva apu.

    Hienolta näyttää Salama vermeissään. Ihanat värit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavaksi ajattelin harjoitella sen (ja Dukenkin) kanssa agilityä, saa nähdä mitä ruuna siihen sanoo. :D Salkku tykkää kaikenlaisista älyllisistä haasteista, on niin mairea, kun keksii ratkaisun johonkin pyydettyyn.

      Poista
  5. Ihanaa että aikuisetki ostaa muunki värisiä ku mustia tai ruskeita kamoja :) Meijän tallilla kesällä 2v täyttävän hepan omistaja ei oo vielä tajunnu, että sen pitäis ostaa vaaleenpunaset suojat, vaikka oon kuinka sanonu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väreillä on ihanaa leikitellä! Tytöille pinkkiä ja pojille sitten jotain muuta... ;)

      Poista
  6. Onnea Dukelle jo etu käteen :)

    VastaaPoista