maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sitä tavallista


Arkea kaikessa harmaudessaan ja värikirjossaan. Sitä tänne kuuluu.

Salama liikuskelee taas, vähintään joka toinen päivä eli 4-5 kertaa viikossa ainakin. Olen keksinyt vähän motivoivia juttuja meidän yksinäiseen arkeen: Anni saa käydä kerran viikossa maastoilemassa ja ratsuttaja kerran. Loput kerrat sitten puuhastelen Salaman kanssa jotain: Käydään metsässä, pyöritään kentällä tai ohjasajetaan. Yhtenä päivänä tehtiin temppuja ja eilen taas taluttaen (kumpi vei kumpaa?) puomeja, takapolvijumppaa siis. Jos jotain, niin hevonen on todella reipas ja ihanaa, kun päivä on pidentynyt jo niin paljon. Kesä tulee sittenkin!

Viikko sitten pojat saivat uudet kengät alleen. Salama jatkaa kevättään 1-koon kengillä kera ranskalaisen nahan ja Sampalle askarreltiin 7x0 kengistä ihanat pienet tinakenkiä muistuttavat menomonot. Samalla iskostui tajuntaan se, että oripäiviin on todella enää alle kuukausi! Kerrottakoon tässä myös, että Samppa oli jälleen kiltti kuin mikä kengittää, se on siis vähemmän korkkiruuvi kuin idolinsa Läsipää.


Samppa ehti viime talvena tiputtamaan massaa päältään painiessaan Reinon kanssa ja olen todella tehnyt sen kanssa töitä, että saan sen jälleen asialliseen kuntoon huhtikuun loppuun mennessä. Pari kuukautta sitten löytynyt St Hippolytin Natural Mysli Solo osoittautui lopulta meidän pelastajaksi! Se on maistuva, mahaystävällinen ja samasta pussista löytyy kaikki tarvittava. Syöttömääräkään ei ole mahdoton, Samppa saa reilun litran tuota päivässä jaettuna kahteen syöttökertaan. Myös Salamalle tämä maistuu, herkkupalana ja pienenä hyvänmielen kourallisena iltaisin.

Samppa on aina ollut hieman nirso, joten "raakaa" soijaa tai proteiinipellettiä en edes viitsinyt koittaa. Racingin Builder Mixiä Samppa ei suostunut syömään sitkeistä yrityksistä huolimatta ja vanhaa luottotuotetta Build Uppia ei lähiseudulta enää niin vaan saa. Kiitos siis Ratsutarvikkeen Jaanalle tästä rehuvinkistä!

Oripäiviä ajatellen ei siis enää tehdä muita temppuja kuin kuin lenkkeillään ahkerasti ja ulkoilutetaan furminaattoria. Huh, karmivan jännittävää jo nyt!


"Olinko hyvä?" kysyy Samppa Laatuponikisan palkintojenjaossa 2015.
Kuva: Minna Harmaala, kiitos!

4 kommenttia:

  1. Miks noihin kenkiin laitettiin nahkaläpyskät väliin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salamalla on ohuet ja herkät anturat sekä pienet kaviot suhteessa kokoonsa, joten nämä suojaavat anturaa sekä tasaavat vähän iskuja. :) Pysyvät myös mielestäni paremmin jalassa kuin kenkä + muovi-/silikonipohjallinen täytteiden kanssa.

      Poista
  2. Ompas Salamalla pikkuiset kaviot? Jipullakin on jo kakkoset edessä.
    Ton mallisia nahkaläpysköitä en oo ennen nähnytkään. Eikö sinne väliin pakkaudu kaikki kura ja möhnä? Vai saako ne helposti ronkittua pois?

    Kivaa kevättä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se, kun ne kaviot ovat ainakin yhden koon liian pienet. :( Eipä siihen kukaan ole sen ihmeempää ratkaisua tai syytä keksineet, ne vain ovat.

      Nahkapohjallinen muotoutuu tiiviisti kavionpohjaa vasten, joten aika vähän sinne loppupeleissä mitään jää. :) Kaviokoukulla saa useimmiten putsattua pohjan, joskus vanhaa hammasharjaa voi käyttää apuja. Kerran on käynyt niin, että nahkapohjallisen väliin on mennyt n. 2cm halkaisijaltaan oleva kivi ja se aiheutti vähän vaivaa parin päivän ajan.

      Kiitos samoin teille! Jipun ratsu-uutisia odottelemme innolla. :)

      Poista