torstai 31. maaliskuuta 2016

Ihan kymppi


Eilen oli hieno päivä: Sää oli ihan kymppi, lämpöä oli ainakin 10 astetta. Kenttäkin oli ihan kymppi, sain vihdoin paskarallin päätökseen ja baanan kevätkuosiin muutenkin. Kentälle ilmestyi myös kavaletteja. Niiden korkeus oli ehkä noin 10cm. Ohjelmassa oli siis kahden puomin treenit. Enempää puomeja en uskaltanut laittaa, kun aavistelin näidenkin aiheuttavan pientä vipinää kinttuihin.

Jos puomi on muutaman sentin irti maasta, eikös se ole vähän niin kuin hyppäämistä? En tiedä, mutta hauskaa oli!


Salamalla on estehevosen sielu. Se hakeutuu puomien luo itsekseen ja ylittää ne huolellisesti yksin tai ihmisen kanssa. Ehkä jonain päivänä, kun lihaksistoa ja kuntoa on, saattaa Salama päästä jonkun taitavan kanssa hyppäämään satunnaisesti jotain pientä.


Ratsain puomeja sahattiin ensin käynnissä. Helppo nakki, totesi Salama ja pyrki jo käynnissä jyräämään lapa edellä kohti puomia, koska se vaan on niin nastaa. Käynnissä taivuttelin ja yritin notkistaa ruunaa vähän vasemmalle, lopulta siinä jopa onnistuen.

Ravissa puomit ylitettiin "ratana" muutaman kerran ja voi että, viimeisellä rundilla piti ihan hengitellä, ettei Ruuna Reipas repeä liitoksistaan kokonaan! Alakaula pullottaen turpa ylhäällä ja ryskäsi kurvista läpi ja paineli singeriravia puomille ja yritti ottaa lähdöt kapulan jälkeen. Ai että nauroin katketakseni selässä! Laukka jätettiin pois ohjelmistosta, kun vielä ei ole oikea hetki revitellä. Hallintalaitteiston ainakin pitäisi vähän pelata enemmän.

"Esteratsastus" jäi Salaman päähän pikkasen vielä loppukävelyilläkin: Omenapuiden takana vaani mörköjä ja kaikenlaisia loikkia oli hyvä kokeilla niiden karkoittamiseksi. Loppu hyvin kuitenkin. ;)

Tekniikka on toissijaista, kunhan kapuloita on näköpiirissä!

PS. Miten paljon Salama tykkää hyppäämisestä? Tätä kirjoittaessa tuli mieleen tämä postaus! :D 

4 kommenttia:

 1. Hassu Salama. Mutta hyvä, että se tykkää puomeistakin, ei tarvitse välttämättä aina hypätä. Meillä Ruusa tykkää hyppäämisestä, mutta puomeista ei erityisemmin. Ovat kai sen mielestä vähän turhia. Tosin kun laitoin puomit irtohypytyskujaan niin ne alkoivat kiinnostaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sampalla on vähän sama kuin Ruusalla: Puomit ovat ihan tylsiä, mutta pienet esteet onkin sitten jo ihan pop! :D

   Poista
 2. Mistä olet hommannut puomit ja noi "palat"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniset palikat ovat Hööksiltä ja nuo puomit ollaan tehty itse. :)

   Poista