tiistai 13. lokakuuta 2015

Yhdet vielä (kuvia)


Palataan vielä hetkeksi laatuponikisaan parin uuden kuvan kera - tämä reissu nousee ehkä meidän menneen kesän kivoimpiin kokemuksiin. Mukana meillä oli hieno Samppa, joka keräsi reppuunsa hyvät eväät ensi kevään oripäiviä ajatellen.


Estepisteet jäivät vähän alhaisiksi, kun Samppa vähän jäätyi maneesissa hypäten vähän selättömästi, mutta tehtävät se suoritti hyvällä asenteella ja suht rohkeasti. 

Alunperin meillä oli tarkoitus olla mukana kaksi avustajaa, mutta lopulta esitimme sen Raisan kanssa kahdestaan ja strategia hypytykseen luotiin vasta tulomatkalla. Homma pelasi kuitenkin kuten pitikin, mutta ensi kerralla oma raippaihminen lienee parasta ottaa mukaan. 

Samppa on ottanut vieraissa paikoissa vähän huonosti kontaktia ihmiseen ja enitin jännitin sitä, miten se antaa kujan päässä kiinni. Herkkuämpäri vei kuitenkin onneksi voiton, vaikka maneesi olikin vähän jännittävä paikka Sampalle. Itse lukeudun niihin, jotka haluavat taluttaa ponin tai hevosen hallitusti kujaan ja ottaa toisessa päässä kiinni. Näin hypyt ovat hallitumpia, kun ainakin omista jokainen tietää, mitä tämä homma on.


Tukka hulmuten!
Näillä fiiliksillä Samppa saa huilata nyt jokusen kuukauden eli viettää normaalia arkea nuoren ponin tavoin. Painikaveriahan ei nyt ole, vaan tarjolla on pelkkä Salaman natsikuri, mutta ehkä siihenkin keksitään joku ratkaisu ajallaan. Talven mittaan pitänee käydä pari kertaa maneesissa juoksemassa ja harjoittelemassa oripäivien kuvioita. Lisäksi Sampan talviohjelmaan tulee kuulumaan ohjasajoa sekä metsälenkkejä taluttaen.

4 kommenttia: