lauantai 31. lokakuuta 2015

Happy halloween

"Katso kaikkea kuin näkisit sen ensimmäistä tai viimeistä kertaa. 

Silloin elämäsi tällä maapallolla on täynnä iloa." 
(Kendall Hailey)

Lenkille? Mene keskenäs. Tässä on näitä vattupuskia. Voin odotella tässä. T. Salama
Tai kauhua. Sen kunniaksi kerron ihan tavallisesta maastolenkistä: Ajattelin, että lähden maastoon aikaisin lauantaiaamuna, silloin tuskin on ketään liikkeellä.

Ihan niin kuin olisi halloween: Ruuna Reipas lienee kuullut, että nyt on karkin ja kepposten aika. Yhdelle maastolenkille osui sopivasti jäljestäviä koiria, sama juoksijamies neljä kertaa, superhauskat (= kivasti kuumentavat ja takapäätä keventävät) hiekkakuopat ja paljon pelottavia elementtejä metsässä, kuten kantoja. Niin ja kaksi käpytikkaa, jotka matsasivat just meidän kohdalla sen yhden kuusen kuninkuudesta.

6 km lenkki, joka kesti noin tunnin. Viimeisessä sarakkeessa kunkin kilometrin keskinopeus.
Ihan ei esimerkiksi matkakisoihin ole asiaa. ;)
Vauhti ei päätä huimannut, mutta väliäkös sillä: Sen verran varmuutta tähän kulkemiseen on jo saatu, ettei selästä tarvitse enää ihan joka mörön kohdalla tulla alas. Kunhan Salama saa rauhassa katsoa pelottavaa kohdetta, lähtee se hetken päästä ihan rauhassa etenemään. Jos asia on tosi spooky, koittaa se toki kääntyä pukittaen ympäri, mutta tällaisia mörköjä ei vielä suosiolla kohdata. Plussaa tietty lenkkeilijämiehestä, joka pysähtyi rapsuttelemaan maailmanloppuun valmistautunutta ruunaa viimeisellä kohtaamisellaan.
Ennen, välissä ja lenkin jälkeen.
Pikkuhiljaa alan itsekin aidosti nauttimaan tästä touhusta, vaikka möröt joka kolmannessa puskassa toisinaan vaanivatkin. Hevosen ratsastettavuus paranee koulutuksen edetessä ja näin maastoilukin on hilppasen turvallisempaa hommaa. Ei kerrota tässä kuitenkaan liikaa siitä, että Salama vähän innostui hiekkakuopilla ja rodeoi niin, että allekirjoittaneen hyvin viisi vuotta palvelleet Mountain Horset repesivät haaroista. :D Noilla hiekkakuopilla on jännä vaikutus hevosiin: Suurin osa kuumenee ihan hillitysti siellä pelkästä olemisesta. Esimerkiksi Tompan kanssa ei aikoinaan sinne voinut kaverin kanssa mennä lainkaan, jos halusi pysyä satulassa.

Kuluvana talvena pyritään Salaman kanssa metsittymään mahdollisimman aktiivisesti eli Salama tulee melkein vallan vain maastoilemaan. Se tekee ehkä vihdoin terää sen tasapainolle ja lihaksistolle. Lenkit pyritään pitämään kävely- ja hölkkäpainotteisina. Viimeistään keväällä kontrolloidaan kinnerpattien tilanne ja treeniä sitten kehitetään, jos siltä näyttää.

Tähän loppuun kuvaterkut Sampalta: Siitä tulee isona yksisarvinen. Ettäs tiedätte.

HAUSKAA HALLOWEENIÄ!

8 kommenttia:

 1. Täällä on sama efekti hiekkakuopalla - tai no, hiekka-aukiolla. Anyway, perä lentää ja vauhti tuo kyyneleet silmiin, jarrutusmatkakin on kummasti triplaantunut. Ja jos taas ei anna laukata niin silloin vasta nakellaankin takamusta ilmaan, loikitaan ja kiskotaan ohjia josko ratsastajan takamus irtoaisi sen verran satulasta että pystyisi karauttamaan horisonttiin. Onneksi housut eivät ole _vielä_ revenneet Speedyn loikista ;) Hullunkurista halloweenia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni ehdittiin Toinin imussa käydä kerran tai pari tuolla hiekkakuopilla viime syksynä, mutta ihan vaan käveltiin alueen läpi silloin... Nyt oli Ruuna täynnä tulta ja tappuraa, kun pyysin ravia ja sitten mentiinkin. :D Mitenkään avara tuo paikka ei ole, päinvastoin tosi metsittynyt jo. Salama on vähän herkillä aukeilla paikoilla, on enempi sellainen metsähevonen. ;)

   Hauskaa halloweenia teillekin sinne!! :)

   Poista
 2. Ihan mahtavaa että olet ottanut maastoilun rutiiniksi vaikka ilmeisesti ollut vaikeuksia alussa ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä voi lukea tiivistelmän meidän maastokoulusta. Se jatkuu yhä, mutta joka kerta menee vähän paremmin. :)

   Poista
 3. " viisi vuotta palvelleet Mountain Horset repesivät haaroista. :D " Voi kenkku, aikamoista rodeointia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut hei kuvittele se tunne, ettet huomaa tätä heti, vaan keventelet tyytyväisenä menemään ja ihmettelet, miksi tuuletus pelaa... :'D

   Poista
  2. Kesäkuumalla oikeinkin kätevää :D Ihana toi Sampan kasvava sarvi, kasvattaakohan se siivetkin... :)

   Poista
  3. Salama saa katsos sitä yksisarvisterapiaa, se on nyt niin in. ;)

   Poista