torstai 6. marraskuuta 2014

Barefoot lampaankarvasatula

Vihdoin lampaankarvasatuloiden joukosta löytyy malli, jossa on ajateltu hevosen mukavuutta hieman enemmän: Tässä mallissa vastinhihnojen aiheuttama paine jakautuu laajemmalle alueelle sekä lisäksi tähän saa halutessaan pehmeät vaihtopaneelit luomaan selkärangalle tilaa. Tässä mallissa ei myöskään ole renkaita jalustimille eli hevosen selkään ei kohdistu vahingossakaan muuta pistemäistä kuormitusta kuin ratsastajan istuinluut. Olihan tällainen sitten saatava.

Ihastuin lampaankarvasatulan ideaan kokeillessani talvipakkasilla kaverini satulaa viime talvena. Ihanan lämmin ja tukeva, vaikka lampaankarvasatula ei olekaan niin sanotusti oikea satula. Lähinnä se vastaa niin sanottua ratsastushuopaa. Sillä on kuitenkin kiva mennä kävely- ja "humputelu"päivät. Lisäksi se sopii lähes kaikille hevosille, paitsi ihan pikkuponeille se on liian iso.

Verrattuna Christin jalustinlenkillisiin ja paneelittomiin malleihin, on Barefoot huomattavasti edullisempi. Barefootissa on samanlaiset tuet kuin Christin kalliimmassa Premium-mallissa. Ulkonäöllisesti Christ on taas huolitellumman näköinen.

Tänään tämä ihanuus sitten saapui. Räntäsateesta huolimatta testasin sen pikaisesti.

Satulan mukana tuli kahdet paneelit.
Itse "satula".
Barefoot alapuolelta.
Paneeliosan saa halutessaan kokonaan irti. Tällöin satula on vastaavanlainen kuin Christ.
Paneelit asennettu.
Ja tältä se sitten näytti hevosen selässä:


Sää ei tänäään suosinut. Mutta Salama oli ilmeestä huolimatta happy,
kun sai touhuta jotain muutakin kuin kylmäyssuojien näpräysleikkiä.
Paneelit todella toimivat koeistumisenkin ajan, selkärangalle jäi pikkasen tilaa. Tosin koko höskä oli vähän vinossa...
Barefoot oli hyvä istua! Tosin pientä tuskaa meinasi tuottaa se, että Salama oli kasvanut muutaman sentin karvasatulansa kanssa ja selkäännousu vaati pieniä kevätjuhlaliikkeitä allekirjoittaneelta - ilman satulaa Salaman selkään on just eikä melkein helppo nimittäin päästä, mutta muutama sentti lampaankarvaa tutun pirttipöydän päällä lisäsi haastetta. :D Innolla odotan, että tätä päästään testailemaan enemmän.

Käytin sen Toininkin selässä. Tammalla on kuitenkin sitruuna edelleen poikittain jossain eikä yhteistyö sen kanssa tänään luonnistanut sitten alkuunkaan. No, ehkä joskus toiste sitten. 

16 kommenttia:

  1. Näyttääpä mukavalta ja lämpimältä! Saako tuohon siis ollenkaan jalustimia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva (ja tukeva) istua ihan verkkarit jalassakin! :)

      Tähän ei saa lainkaan jalustimia.

      Poista
    2. Kyllähän siihen varmaan saa jos itse virittää, mutta sitä en lupaa ettei käy mitään satulaa vahingoittavaa.

      Poista
    3. Saa toki, jos kikkailee vähän, mutta tän tyyppisissä niistä on ennemmän haittaa kuin hyötyä. :)

      Poista
  2. Pakko kysyä että mistä tilasit? :) Näyttää ehdottomasti hankkimisen arvoiselta kapistukselta. Jos vaikka joululahjaksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallivaruste.fi:stä tuli tää, saman hintainen (alle 300e) näyttää olevan ulkomaillakin. :)

      Poista
  3. Kiitos! Täällä on ollu just harkinnassa erilaiset vaihtoehdot satulan ja satulattomuuden välillä juuri noihin humputtelupäiviin niin on kiva kuulla mielipiteitä eri vaihtoehdoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihana vaihtoehto. :) Olen viime aikoina tykästynyt taas menemään ilman satulaa ja siihen tämä on kätevä, kun antaa vähän tukea ja on varmaan hevoselle mukavampi myös.

      Poista
  4. "Tammalla on kuitenkin sitruuna edelleen poikittain jossain" XD nyt ihan aiheesta poiketen niin tykkään ihan älyttömästi sun blogista!! Käsittelet ihanalla huumorilla näitä hevosjuttujen alamäkiä (niinkuin ylämäkiäkin kyllä) ja sun kirjotuksia on tosi mukava lukea :) Ne on sellaisella pilke silmäkulmassa -asenteella kirjoitettu, sellaisella jollaista kuvittelen sun hevosiltakin löytyvän. Sulla on ihan mahdottoman kiva karvakopla myös, mun henk.koht. lemppari on ehdottomasti hänen korkeutensa (vai mataluutensa ;)) Duke!

    Hitokseen ihanaa talven odotusta (siis KUNNON talven) ja tsemppiä & rapsutuksia Salamalle ja sen koivelle! :) (Ja tietysti paljon rapsutuksia myös Dukelle ja Toinille :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurissa ja nuhteessa elänyt Toinikin elää ja hengittää ja omaa paljon mielipiteitä. Ne vain ovat sellaisia, ettei kaikkia jaksa ottaa kauhean tosissaan. Hän muun muassa inhoaa vettä. Kaikista pahin on märkä maa ja vaakatasossa tuleva räntäsade, se tuli tänään koettua... Ei se mitään, minä(kin) inhoan sellaista keliä kuin tänään oli. Tamma oli illalla mallia Miss Märkäpaita ja minulla meni tänään varmaan kymmenet hanskat, kun ne kastuivat aina jossain käänteessä. Elämä on epäreilua, mutta pojat olivat mökissä koko päivän.

      Mutta siis kiitos ihanasta kommentistasi ja Hänen Korkeutensa, Prinssi Williamin hääpäivän jälkeen ja sen mukaan nimetty Duke kiittää ja kuittaa! :) Dyykkarin palvelusväki sisältäen läsipään, punaniskan ja allekirjoittaneen Helga-kissan kera komppaavat. ;)

      Poista
  5. Kuinka pitkät nuo satulan paneelit ovat? Houkuttaisi kovasti tälläinen hankkia, mutta painon jakautuminen vähän mietityttää kun hepallani on aika lyhyt selkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo toppaukset ovat aika fletkut, eli ihan kovin tarkkana niiden kanssa ei tarvitse olla. Pikkasen pidemmät ne ovat kuin normisatulassa, satulan pituus on 60cm.

      Poista
  6. Kiinnostaisi kuulla nyt kun jonkin verran aikaa on kulunut, oletko edelleen tyytyväinen ostokseen? Itsellä hankintalistalla myös jonkunlainen lampaankarvasatula, mikä, on vielä avoinna ja siksi kiinnostaisikin kuulla tämän satulan hyvät ja huonot puolet ja sen, onko tälle satulalle tullut paljonkin käyttöä ja kuinka se kestää käyttöä. Christin basic ja premium plus näyttää omaan silmään jotenkin tönköiltä, tiedä sitten johtuuko barefootin ulkonäön miellyttävyys kuvissa olevasta hevosesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barefoot oli kiva istua! Kuten kylläkin myös se Christin Premium, aika samoihin arvioisin ne käytössä. Barefoot ehkä monikäyttöisempi, kun siinä oli tuo paneelimahdollisuus.

      Myin omani jokin aika sitten pois, kun käyttöä ei vaan tullut ja satula pölyttyi varustehuoneessa. Ainut huono puoli tuossa oli se, että selkään oli vaikea päästä, isohko takakaari oli vähän tiellä... :D

      Poista