maanantai 9. kesäkuuta 2014

Super-Salama

Voisiko viikkoa enää hienommin aloittaa?


Salama kävi tänään elämänsä neljännellä maastolenkillä ratsain. Se sai kulkea nakkina kahden Duke-sämpylän välissä, mikä ei ollut ollenkaan huonompi diili.

Kun järkeä tuputetaan edestä ja takaa, ei pieni mustanharmaa suomipoika voi käyttäytyä huonosti. Eikä näin tapahtunutkaan: Salama oli ihan super!

Ainut paikka, missä se katsoi kysymysmerkkinaamalla eteen ja taakse oli louhoksella, missä rekkaan lastattiin juuri hiekkaa. Se selvästi kurkki, mikä kavereita vaivaa, kun kukaan ei reagoi tähän järkytykseen mitenkään. Ihmisetkin vain puhuivat ja kulkivat eteenpäin. Seura teki kaltaisekseen ja Salama piti itsensä hienosti kasassa.

Retki piti sisällään monta onnistunutta elementtiä, mitkä eivät välttämättä ole näin vihreälle hevoselle vielä ollenkaan peruskauraa:

- "Vieraan" hevosen kohtaaminen pitkän tauon jälkeen ja sen kanssa asiallisesti kulkeminen (iso-D on tuttu pojille parin vuoden takaa)
- Selkäännousu samaisessa jännittävässä kohtaamistilanteessa, huomio pysyi hyvin ratsastajassa
- Ilman taluttajaa kulkeminen pätkittäin (varmuuden vuoksi otin sen liinan päähän parissa kohtaa, esim. ihan alussa, sorsalammella ja louhoksella)
- Ekat ravit maastossa (ilman taluttajaa)
- Pelottavan louhosalueen ohitus ilman draamaa rekkakammoiselta nuorelta
- Koko letkan ekana kulkeminen oma-aloitteisesti ilman mitään jumituksia ja kyttäyksiä
- Vähän leveämmän ojan ylitys taluttaen (video)
- Selkäännousu keskellä metsää kauniisti paikallaan seisten
- "Vieraasta" hevosesta eroaminen ja kulkeminen loppumatka kotiin ilman eroahdistusta

Nämä ovat sellaisia asioita, jotka ehkä ajo-opetettu ja paljon ajettu varsa jo hallitsee, mutta Salamalta puuttuu vielä rutiini lähes kaikkeen tekemiseen, varsinkin kun ollaan pois mukavuusalueelta eli kotipihasta. Siksi sen kanssa on otettu todella varovaisesti ja edetty rauhakseen.

Täytyy siis jälleen kerran sanoa, että hyvin valmisteltu on puoliksi tehty: Salama on vielä jonain päivänä maailman paras maastoratsu! Kyllä oli väsynyttä poikaa tarhassa lenkin jälkeen. Tästä on hyvä aloittaa pieni kesäloma.

Lenkin jälkeen jalkojen kylmäys ja syöttelyä narun päässä. 
Tässä vielä videokooste maastoretkestä, tervetuloa jälleen mukaan:

4 kommenttia:

  1. Salamasta on tullut niiin ratsun näköinen:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän ratsuhevosen näyttää ratsulta. ;)

      Poista
  2. Kiipeä nyt vaan itse sinne selkään maastossa. Kynnys kasvaa koko ajan, jos yhtään on jännittäjä tyyppiä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä siitä ole kyse lainkaan! :D Mä olen vähän turhankin hurjapää.

      Nyt vain olen pysytellyt maassa, JOS tulee jotain, mikä pitää maastakäsin hoitaa. Siihen olen Salaman "ihmisistä" kykenevin. Pikkuhiljaa kuules roolit vaihtuu, nou hätä! :D Ja sitäpaitsi, Anni tulee jatkossakin ratsastamaan Salamalla, joten vuorotellaan näitä kertoja jo nyt. En ole nimittäin korvaamaton. ;)

      Poista