lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ratsuponin ensiaskeleet

Duken pääasiallinen tehtävä tähän asti on ollut toimia seuraponina, omistajansa lenkkikaverina ja vakavasti otettavana valjakkoponin alkuna (VOVPa), mutta tänään oli se päivä, kun lajirepertuaari sai luvan laajentua.

Duke on nyt korkattu eli sen selässä on ollut ratsastaja menestyksekkäästi. Ensin se sai ihmetellä vieressä pomppivaa ihmistä, joka pikkuhiljaa nojasi selkään enemmän ja enemmän. Ponin seisoessa paikoillaan paine loppui eli paikallaan seisomisesta sai kiitoksen. Hetken päästä ihminen kiipesi selkään istumaan ja tadaa, seuraavaksi mentiin kentän ympäri käynnissä kaksi kierrosta. Ratti ja jarru toimivat luonnollisesti hyvin, kun ne ovat ajopuolelta tuttuja apuja.

Minä, Duke ja Anni 29.3.2014.
Mitä maailman monin poni eli Duke sitten sanoi ratsastajasta selässä? Ei mitään. Sille käy kaikki!

Dukea ei vielä rasiteta ratsain lainkaan, sitä ainoastaan opetetaan ratsastajan painoon selässä ja kun jostain ihmeestä syliin tippuu sopiva satula, tehdään selkäännousuharjoituksia silloin tällöin. Vasta myöhemmin sitä liikutetaan ratsain enemmän. Pääasiallinen toimi sillä on edelleen valjakkoajon puolella. ;)

2 kommenttia:

  1. Hieno Duke ja omistaja! On ne ponit vaan niin lunkeja tyyppejä, mieli lepää niiden kanssa touhutessa. Ihan sama mitä tekee, aina kaikki sujuu ainakin jotenkuten ;) Meilläkin on muuten yksi VOVPa, voidaan perustaa VOVPa omistajien kerho!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, ne ovat niin terapeuttista seuraa. :)

      VOVPa-kerho kuulostaa hyvältä! VOVPa:sta VOVP:iksi, siinä ensimmäinen tavoite!

      Poista