torstai 6. maaliskuuta 2014

Kevään ekat irtohypytykset

Pojat varsinaisen session jälkeen, kun kuja piti purkaa. ;)
Yksi suosikkipuuhiani nuorten kanssa on irtohypytys. Tänään kohtasin kuitenkin ihan uuden pulman: Millainen kuja tuollaiselle miniponille oikein pitäisi rakentaa? No piäni tiätty.

Dukelle laitettiin kujaan maapuomi - 1,5m - kavaletti - 3,5m - kavaletti, jota korotettiin n. 60cm korkeaksi asti. Näin Duke tuli yhdellä laukka-askeleella viimeiselle palikalle ja hypyt olivat suht sujuvia. Poni toimi tuttuun tapaan kuin sveitsiläinen kello. Jopa pientä eteenpäinpyrkimystä jäin kaipaamaan, mutta ponien kirmaillessa vapaana kujassa hypytyksen jälkeen energiaa oli vaikka muille jakaa ja se hyppäsi heti paljon sulavammin. Dukella jää vähän kaikki jalat mahan alle, eli tekniikassa olisi vähän hiomista.

Hurmas sai toistaiseksi vain tutustua kujaan ja laukkailla koholla olevien kavalettien yli. Ihan ensin se sai talutettuna kävellä Duken perässä kavaletit pari kertaa, jonka jälkeen se käveli ne yksin pari kertaa. Lopulta se päästettiin irti ja sen palkkio herkkukipon sijaan oli vierailu Duken luona ulkokarsinassa. Hurmas pääsi jyvälle tästä touhusta äkkiä ja sen kanssa lopetettiinkin lopulta pian onnistuneeseen suoritukseen.

Melkein hyvät näköalat.
Duke lämmittelee.
Meillä käytetään naruna "kengännauhaa", joka sujahtaa kätevästi pois, kun ponin päästää kujaan.







6 kommenttia:

  1. Meillä on kanssa vähän samaa tekniikka ongelmaa mutta tekniikka korjaantui jo huimasti vaan antamalla aikaa. Viime kevään irtohypytyksessä nimittäin mentiin kaamealla ylöspäin loikalla mutta seuraavalla kerralla kesällä Pancho alkoi keräillä jo koipiaan (erityisesti takajalkoja) ihan eri tavalla :) Tälle vuodelle ei olla vielä kokeiltu, pitäisi varmaan. Hurmas on kyllä valloittava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, treeniä vaan lisää eli jumppaa vaan. :) Okseri pitäisi tohon kujan jatkoksi vielä laittaa. Pitäisi anella, jos joku ylempi voima tekisi mulle lisää puomeja ja/tai kavaletteja. Sellainen liila-pinkki-sarja olisi aika cool.

      Tämä taisi olla Duken kolmas hypytys, mutta hienosti se klaaraa homman kuin homman. Toki se on ohjasajaessakin jokusen kerran puomeja mennyt. Tykkää tuosta ihan hirveästi ja se on pääasia. Villinä mielessä on käynyt Laatuponikisa, jos treenaisi vaikka siihen...

      Hurmas on ihana! Pieni ja pippurinen hulmutukka. :D

      Poista
  2. Voi Hurmasta! Niin suloinen, niin söpö! :D
    -H

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Jep. ;) Dyykin toimivuus se jaksoi jälleen tänään ihmetyttää. On se ihmeellinen hevoslapsi!

      Poista