lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulua kohden

9.12.2012
Oletteko huomanneet sivupalkkiin ja linkkivalikkoon ilmestyneen joulukalenteri-linkin? Huomenna aukeaa ensimmäinen luukku. Jee!

6.1.2013
Siinä ne jee-jutut sitten olivatkin, ainakin toistaiseksi. Jos eilen meni kaikki mahdollinen pieleen, niin ei tänään pistetty yhtään huonommaksi: Salama harjoitteli tänään niinkin vaikeaa asiaa kuin narussa kulkemista. Pisti nimittäin taluttaessa ihan ranttaliksi. Uhmaikää pukkaa? Lopulta puin sille suitset ja juoksutusliinan, jotta varmasti pysyy käsissä. Niiden kanssa homma toimi kuten aina ennenkin eli hyvin. Riimussa rynni, hyppi pystyyn ja jyräsi. Kiva. Tällaisia murheita ei ole ollut aikoihin, viimeksi suoraan vieroituksen jälkeen. Nyt vain massaa on vähän enemmän eli hallittavana on ihan kunnon möhkäle.

Salaman kanssa otamme tässä lähiaikoina niin sanotun uuden alun. Maastakäsittelytunteja siis. Näin saan itse enemmän rohkeutta ja itsevarmuutta, kun ulkopuolinen tulee antamaan uusia vinkkejä ja katsomaan minun mokia sivuvinkkelistä. Siitä lisää aikanaan sitten.

4 kommenttia:

  1. Onko se ajo-opetushomma jo haudattu kokonaan? Se varmasti toisi apua tohon maastoiluun ja autopelkoon sekä saisit ammattilaisten apua kaikessa muussakin? Kyllä varmasti saa osallistua oman varsan ajoon niin siinähän saisi monta kärpästä yhdellä iskulla =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se täysin poissuljettu ole, seuraavaksi meinasin kyllä ratsuttajaa, harva varmaan haluaa 3-vuotiasta porsasta ajo-oppiin... ;) Nyt täytyy vaan malttaa noiden jalkojen kanssa. Voi olla, ettei puoli vuottakaan riitä, sen näkee sitten seuraavassa ultrassa.

      Poista
    2. Pakko minunkin kommentoida tähän. Aikanaan oma ruunani opetettiin vasta 5 vuotiaana ajolle (oli laiska ja lunki tapaus joka ei pelättynyt mitään.) ja tällä oli varsana vain muistaakseni ohjasajettu ja kärryt olleet perässä. Kun opetus paikkaa kyselin niin niin ottivat sen ilomielin oppiin, eivät kuitenkaan luvanneet että tulisi välttämättä kuukaudessa valmiiksi että hevosesta riippuen voi mennä kaksikin kuukautta tai sitten ei ollenkaan. No, vein hyvillä mielen ruunan opetukseen (mitään toivetta en herätellyt että sillä pystyisi kuukauden jälkeen ajamaan) mutta kuinkas kävikään, 3 vk meni niin ruunalla ajeltiin jo yksin ensin kentällä ja lopuksi maastossa käytiin lenkki heittämässä ennekuin tuli kotiin ja on erittäin toimiva peli. :) Tosin painotan nyt vielä että tämä oli tosiaa rauhallisempi tapaus eikä pelännyt yhtään mitään.
      Sitten on toinen hevonen joka kääntyy nyt 3 v ja on menossa toista kertaa ajo-opetusjaksolle. Viime keväänä oli kuukauden mutta ei päästy paljon puusta pidemmälle kun oli ori, suht säikky ja reaktiivinen, joten sen kanssa kouluttaja eteni maltillisesti. Ruunattiin, koko kesä ja syksy ollaan epäsäännölisesti harjoiteltu jo opittuja juttuja totuteltu autoihin yms. Nyt sitten menee vuoden vaihteessa takaisin oppiin mutta odotukset ei ole hirmu korkeat mutta uskon että nyt tämä on ´´valmiimpi´´ mitä viime keväänä. Tämän olisi tarkoitus mennä ratsuttajalle vasta 4-vuotiaana, kyseessä pieni piekkari.

      Tsemppiä sinulle! :) T. M

      Poista
    3. Sinun 3-vuotias kuulostaa samanlaiselta kuin Salama: Säikky ja reaktiivinen, jonka kanssa tulisi pitää aina taso mahdollisimman helppona ja eteneminen hitaana. Hyvinä päivinä siltä voi jotain jopa vaatiakin, mutta pienikin hermostuminen ja stressi pahentavat vain asiaa eikä oppimista tapahdu. Toisaalta pidän tuosta luonteesta ihan kauheasti, mutta toisaalta se asettaa omat haasteensa "kaikelle". Toisaalta Salamakin on todella miellyttämisenhaluinen, tykkää touhuta ihmisen kanssa kaikkea. Tiettyyn pisteeseen saakka, kunnes kyllästyy totaalisesti.

      Nyt olisi tuhannen taalan paikka varailla ensi kevään ajo-opetus- ja ratsutuspaikkaa, mutta kun Salaman tulevaisuudesta ei niin vielä tiedä. Vaivaisena sitä ei ole kannattavaa kenellekään viedä mihinkään. En uskalla tehdä isoja liikkeitä, kun tämäkin syksy meni ajopaikkoineen ihan sivu suun. Mielessä on kyllä pari hyvää paikkaa, mutta niihin on luonnollisesti jonoa. Pitää kysellä, kesäaikaan kuitenkin kaikki on helpompaa. ;)

      Tässä viime päivinä tarhakin on ollut niin jäinen, etteivät pojat ole päässeet painimaan kunnolla. Sekin voi aiheuttaa tällaista pientä vatipääkäytöstä, huomasin sen tänään meinaan Dukesta. Ei saisi ottaa itseensä näin rankasti näitä, kun kaikkeen on kuitenkin syykin.

      Poista