torstai 3. joulukuuta 2015

Torstai, toivoa täynnä

Tyypillinen joulukuinen keli. 
Case 1: Eläinlääkäritreffit

Tuossa taannoin kerroin empiirisistä tutkimuksistani auton ja trailerin yhdistämisen suhteen. Mitä voi odottaa, jos pyhävaatteet niskassa vetää perseelleen aisaa nykiessä paikoilleen?

Huomenna rapsakkaan aamuaikaan Salama ja Reino reissaavat eläinlääkärin hoiviin: Toinen yskänsä vuoksi ja toinen asetellaan pakkopilttuuseen ihan vaan hammashoidon tähden. Ennakkotietoja Reinon suhteen on sen verran, ettei se välttämättä oikein pidä eläinlääkäreistä. Kiva, justhan me ollaan saatu Salama sietämään jopa verinäytteiden ottoa! Se ei ole oikein koskaan tykännyt neuloista, vaan pistänyt pystyyn aina jonkinlaisen show'n. Viimeksi tosin se kesti neulat paremmin kuin hyvin, mutta keuhkojen kuuntelu stetareilla sai sen suorastaan kiukustumaan ja ravistelemaan itseään tuttuun tapaan kaikin voimin. Viimeksi eläinlääkäri pääsi myös kysymään, pitääkö tätä ollenkaan rauhoittaa hengitysteiden tähystystä varten. Lämpimästi suosittelin. ;)

Onneksi on läsi.
Case 2: Pimeys

Pelkään pimeää. Siksi olen päättänyt, etten juuri koskaan liikuttele yhtäkään hevosta pimeällä, ettei vaan kävisi mitään. Kiitos joustavan työn, voin välillä aamutuimaan ratsastaa.

Kun jännitän pimeyttä, jännittyvät hevosetkin. Helppoa matikkaa, jossa olen joskus huono. Tänään ylitin kuitenkin itseni: Päätin luottaa ratsuuni ja annoin sen löysin ohjin kiertää takametsälenkin loppukäyntien jatkoksi. Jestas, olen hengissä - Salamaan voi todella joskus luottaa!

Martza vs. Bates vaihtokaari
Case 3: Yhteistyöhaluinen vaihtokaari

Asia, josta näemmä koen pakottavaa tarvetta kirjoittaa blogiin: Sain vihdoin oman punaisen kaaren Bates-satulaani ja se suostui asettumaan paikoilleen jotenkin liian helposti. Ruuvit osuivat kohdilleen kertalaakista eikä parisuhde joutunut lainkaan kriisiin satulan vuoksi. Mitäköhän tein väärin?

PS. Vain suomalainen verkkokauppa voi venyttää yksien housujen ja vaihtokaaren toimitusta yli kolme viikkoa, koska se vaan voi.

Case 4: Hevoseni ei ole aamuhevosia

Olen tästä(kin) kirjoitellut aiemmin. Mutta en voi sille mitään, että klo 6 juuri sikeästä unesta herätetty Salama on aika söpö:

4 kommenttia:

 1. Hei jee! Minäkin vaihdoin satulaan kaaren, ja meni oikein mainiosti. Kerrassaan liian helppoa. Ja nyt lähti ihan lapasesta koska vielä pitäisi säätää toppauspaloja.. ;) Mikä Salamalla oli ennen punaista - valkoinenko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä laitoin tuota valkoista kaarta hampaat irvessä, rystyset verillä ja hermotkin meinasivat mennä, nyt kapeampi kaari suorastaan luiskahti paikoilleen?! Hassua! :D Ja siis juu, punainen on nyt, valkoinen jäi aivan liian kapeaksi.

   Poista
 2. Taisi valkoinen jäädä liian leveäksi siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa hyvin, että allekirjoittanut on vähän loman tarpeessa... Ei hätää, se loma alkoi tänään. ;)

   Poista