maanantai 28. joulukuuta 2015

Mitä vielä?


Päivän hyvät uutiset: Hengitysteiden tilanne on jo parempi.

Ei yskää, ei limaa, yleiskunto pirteä. Pieni mutta mahtuu tähänkin: Keuhkoputkesta otettiin sovitusti kaksoiskatetrinäyte, koska se vähäinen lima rööreissä oli edelleen kellertävää. Viimeksi yskä pamahti uudelleen päälle ekan kuurin päätyttyä, joten mahdollinen bakteeri (kuten nuoria hevosia kiusaava streptokokki) lienee tiukassa. Jos sellainen viljelystä löytyy, niin kiva homma. Tai sitten ei, koska se tietää penissilliinikuuria. Ihan ekana ei tee mieli lähestyä tätä hevosta piikin kera, mutta pakkohan se tarvittaessa on.

Paniikkipaniikki - peilistä katsoi takaisin samanlainen läsipää!
Vähemmän hyvät uutiset: Pitkään jatkunut sulfa lienee tehnyt jännetupentulehduksen kintereeseen. Paikka on epätyypillinen, joten tällä rasituksella tai olemisella se ei kovin helposti voi olla rasitusperäinen.

Se on siis harvinaista, mutta mahdollista. Sitä jalkaansa se onnahteli nyt ravissa, joten aiempi veikkaukseni kinnerviasta osunee oikeaan. Sulfa loppui lauantaina, joten oireiden pitäisi lieventyä viikon kuluessa. Jos näin ei ole, on kintereen yläosaa syytä tutkia tarkemmin.

Ei tätä peiliasiaa voi purematta niellä, toteaa Salama. 
Lisää muuten hyviä uutisia, koska niitä ei voi olla liikaa: Kaviokuumeoireita ei havaittu. Jotain sentään.

Peilikuva. Taas.
Itselleni soin pienen joululahjan: Ennen omaa aikaamme kävimme maneesissa 20 minuutin kävelyllä. Ihan siksi, että voin kertoa eläinlääkärille, miten heppa kulki hyvällä pohjalla ja siksi, että aikaa oli. Kuitupohjalla tepastelu oli hauskaa, vaikka Salaman maailmankatsomus monien peilien takia menikin ihan vinksalleen. Ei ole aina helppoa lähteä maalta kaupunkiin!

Hyvää uutta vuotta teille lukijoille ja kiitos kaikista kommenteistanne!

Me palaamme asiaan jälleen viimeistään ensi vuonna, siitä lähtien hevoseni kakkivat nimittäin pelkkiä sateenkaaria! ;)

10 kommenttia:

 1. "Maalta kaupunkiin"....tirsk, hihih, mun mielestä tuo maneesi on kyl melekosen maalla!
  Hyvä että saitte voittopuolisesti hyviä uutisia. Tuutte sitten uudestaan kuitupohjalle ja kokeilette muitakin askellajeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eiks tuo nykyään ole kaupunki, vaikka kauniin maaseudun syleilystä löytyykin. :)

   Vaiks tänään pääasiallinen askellaji oli käynti, esitettiin me vähän rodeoo ja eläinlääkärin silmien alla vauhdikasta ravia ja laukkaakin. :D

   Poista
 2. "siitä lähtien hevoseni kakkivat nimittäin pelkkiä sateenkaaria" :D :D Asenne on kohdillaan! Rutkasti parempia tulevia vuosia kaikille! :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä pääsin tänä vuonna KERRAN koulutunnille ja KAKSI kertaa maneesiin, eli aika hienosti hei! :D Jos ens vuonna tuplais nämä...?

   Poista
 3. Oijoi. Mutta onneks edes jotain hyvääkin! Ja asenteesta 10+ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tämä tästä taas... o.O Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa! :D Mut hepan toimivuus oli taas 10-, ne parit loikat olisi voinut jättää väliin... :D

   Poista
 4. Huh, ihan uusi juttu että sulfasta on tullut jännetupentulehdus! Toivottavasti yskäpöpö on talttumassa kovaa vauhtia.
  Toivottavasti myös ensi vuoden suunnitelmat toteutuvat mahdollisimman hyvin! Kannatetaan sateenkaarien vuotta 2016! :D
  (nimimerkillä, eräs jonka hevonen ilmeisesti halusi tasapuolisuuden vuoksi talviloman eikä paria ratsutusviikkoa omistajan lasketteluloman ajalle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi minullekin, kunnes luin klinikkareissun jälkeen pakkausselosteen ajatuksella: Heti ekana nuo moniniveltulehdukset. Ei ihme, että heppa saattoi näyttää esim. kaviokuumeiselta! :( Ell kertoi, että näitä tapauksia on aina silloin tällöin.

   Tsempit teille tätäkin kautta! Aina jotain sattuu ja tapahtuu...

   Poista
 5. Me käytiin syksyllä mun kaverin nuorilla (tai sillä nuori ja mulla nuorehko) hevosilla koulukisoissa. Se meni ensin sillä nuorella ja mun ratsu hirnu koko ajan ulkona kun kisat maneesissa. Yhessä vaiheessa kuulen vastauksen sisältä ja aattelin et hitto, nyt se vaan vastailee tälle kaverilleen ulkona.. Se olikin kuulemma nähny oman peilikuvansa mille oli ruvennu hirnumaan -.-
  Itserakas tapaus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Salamalle on aina tuo oma peilikuva ollut kova paikka... :D Se jäätyy aina ihan todella, eikä pääse peilikuvastaan yli eikä ympäri, vaikka kuinka yrität keksiä tekemistä ohituskohtiin... :D

   Poista