sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Chia de Gracia: Devil's claw ja ruusunmarja

Yhteistyössä Chia de Gracia
Duke Fitness testaa: Tuoko pirunkoura yhdessä ruusunmarjan kanssa vetreyttä ison, mutta silti niin pienen ponin löysille takapolville?

Aiemmin allekirjoittaneella on kokemusta vastaavista tuotteista hyvin vähän: Inkivääri yhdessä MSM:n kanssa on todettu tehokkaaksi, lisäksi nokkoskuureja on silloin tällöin annettu ihan muuten vain talvisin. Puiden oksia ja kuoria koko porukka tykkää myös nakertaa ympäri vuoden, ne ovatkin kivaa ja terveellistä ajanvietettä lähes jokaiselle kavioeläimelle. "Lempilapsi"-Salama on toki kyllästetty turvasta takakavioon asti monenlaisilla lisäravinteilla, mutta sen kohdalla moni juttu kulkee ruokinnasssa mukana ihan vain varmuuden vuoksi. 


Pieni tietoisku testauksessa olevista tuotteista, lähde Chia de Gracia:

Devil's claw eli pirunkoura 

Harpagojuuri eli pirunkoura on luonnon oma lisäravinne nivelterveyden ylläpitämiseen ja lihasten sekä pehmytkudosten hyvinvoinnin tukemiseen. Voidaan käyttää myös tulehduksellisiin tiloihin.

Pirunkouralla on rauhoittavia, ruoansulatusta stimuloivia ja diureettisia (nesteenpoisto) ominaisuuksia. Sopii käytettäväksi yhdessä munkinpippurin kanssa tammojen kiimaoireiden helpottamiseen. Munkinpippuri tasaa hormonitoimintaa ja pirunkoura laukaiseen jännityksiä lantionpohjanlihaksista.

Alkuperältään pirunkoura on afrikkalainen kasvi, jota on käytetty afrikkalaisten heimojen keskuudessa nivelrikkoon, nivelkipuihin ja ruuansulatuksellisiin vaivoihin.

Ei suositella tiineenä oleville tai imettäville tammoille / nartuille eikä hevosille / koirille, joilla on taipumusta vatsahaavaan tai jotka ovat yleisesti herkkävatsaisia, sillä pirunkoura edistää vatsahappojen eritystä. Dopingvaroaika 4 vrk.

Ruusunmarjarouhe (Rosa Canina)

Ruusunmarja sisältää runsaasti luonnollisia vitamiiniyhdisteitä, B-, C- ja P-vitamiinia sekä öljyä, jossa on tärkeitä öljyliukoisia A-, D- E- ja K-vitamiineja. Ruusunmarja sisältää runsaasti aminohappoja, ja sen sisältämä magnesium tukee lihasten toimintaa. Ruusunmarjassa on myös kuitua, mineraaleja, hivenaineita, betakaroteenia, antioksidantteja ja rikkiä, jotka edistävät kehon hyvinvointia. Ruusunmarja sisältää pektiiniä, joka liukenevana kuituna turvaa suoliston toimintaa. Ruusunmarja sopii hyvin miedoksi ummetuslääkkeeksi. Lisäksi pektiini suojelee stressivatsaa ja voitelee suolistoa. Ruusunmarjan sorbitoli tasaa vatsan liikahappoisuutta ja lisää syljeneritystä.

Ruusunmarja sopii loistavasti hevosen ja koiran luonnolliseksi ja hyvin imeytyväksi C-vitamiinilisäksi. Siemenissä on myös runsaasti rikkiä luonnollisessa muodossa. Rikkiä esiintyy kehossa pieniä määriä luonnollisesti ja se tukee kehon monia rakenteita ja toimintoja kuten sidekudoksia, sydäntä, verisuonistoa sekä kehon energiantuotantoa. Ruusunmarjajauheen on todettu lieventävän nivelrikon ja nivelreuman oireita. Vaikuttavana aineena toimii galoktolipidi, joka hillitsee nivelten tulehdusta, parantaa liikkuvuutta ja vähentää kipua. Sopii hyvin käytettäväksi nivelvaivoihin yhdessä nokkosen ja MSM:n kanssa. Erityisesti kovassa rasituksessa oleville ja vanhoille hevosille ruusunmarja on tehokas luonnollinen lisäravinne.


Duke valittiin testiin nyt, kun se jätti rautakenkänsä toistaiseksi naulaan pari viikkoa sitten ja on täten oikein kelpo luonnonlapsi liikkuvuutta mittaavaan kokeiluun. Elo ilman kenkiä on sujunut kivasti, tosin ajolenkeille sepeliteiden vuoksi se saa jalkaansa lähiviikkoina ihan superhienot lenkkarit.

Löysien takapolvien kanssa on ihmetelty maailmaa jo parin vuoden ajan ja lopputulema useimmiten on aina se, että poni säästelee mielellään takapäätään. Vain jumppapallon perässä kirmatessa se esittelee toisinaan hienoa raviaan, joka siltä todella myös löytyy.

Me omat ihmiset näemme ja tiedämme Duken sisäisen kauneuden jo nyt, mutta näkyykö se pian myös uloskin, se jää nähtäväksi!

Testi aloitettiin 21.9.2015, lisää käyttökokemuksia luvassa ensi viikolla.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostaisi kuulla lisää lenkkareista! Meillä ne on hankintalistalla omille poneille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin niistä postata, kun vihdoin pikkuponeille on olemassa muutama vaihtoehto markkinoilla. :) Bootsit ovat alkuviikosta täällä ja ensikosketusta niihin otetaan rokotusloman ohessa.

      Poista