lauantai 19. syyskuuta 2015

Laatuponikilpailu 2015


Heti ihan ekaksi pakko todeta: Ihan huikeeta. Meillä on aivan käsittämättömän upea ja toimiva poni!

Tänään aamuvarhaisella pakkasimme Sampan kyytiin yhdessä ruusukemagneetti-Raisan kanssa ja ajelimme Hämeenlinnaan ottamaan miehestä ja naisesta mittaa muiden laatuponikandidaattien kanssa. Laatuponikisaan ovat tervetulleita kaikki rotuponit ja meidän luokassa olikin osallistujia "kaikista kokoluokista" eli (mini)shettiksistä hevoskokoisiin welsh part-predeihin.

Samppa starttasi numerolla 2. Ekana osiona vuorossa oli irtohypytys ja siinä ohessa askellajikoe. Niistä irtosi seuraavanlaiset arviot:

Askellajikoe

Käyntipisteet 8,4
Tahdikas, irtonainen

Ravipisteet 8,0
Tahdikas, irtonainen, saisi olla energisempi.

Laukkapisteet 9,5 (!!)
Tasapainoinen, energinen, pyöreä.


Irtohypytyskoe

Tekniikkapisteet 6,7
Voimakas ja nopea ponnistus, saisi avata paremmin takaa ja koukistaa etujalkoja paremmin.

Kapasiteettipisteet 7
Melko kapasiteetikas.

Yleisvaikutelmapisteet 7
Suurilaukkainen poni, jolla arviointikyky vielä epävarmaa. Suorittaa tehtävät hyvällä asenteella. 


Näiden jälkeen matka jatkui rakennearvosteluun. Siellä tuomaripari arvioi Sampan tänään seuraavanlaisesti:

Tyyppi 8
Pää ja kaula 7
Ylälinja 7
Etuosa 8
Takaosa 8
Etujalat ja liikkeiden säännöllisyys 7,5
Takajalat ja liikkeiden säännöllisyys 7,5
Käynti 7
Ravi 6,5 (no hupsista - oli muuten vähän "eksoottinen" tuo litimärkä savipelto rakennekokeelle ja erityisesti liikkeiden esittämiselle!)
Yleisvaikutelma 7,5



Arvatkaa mitä?! Näillä pisteillä irtosi 2-vuotiaiden luokan 10. sija ja lisäksi Samppa palkittiin luokkansa toiseksi parhaana shettiksenä! Sampan vahvuuksia olivat tänään askellajit ja erityistä iloa toivat upeat laukkapisteet.

Vaikka varsinainen sijoitus tuloslistalla jäi puolivälin kieppeille (10/21), oli tämä meille kuin voitto. Poni toimi hyvin, suoritti hienosti ja hävisi "shettiskisassa" (7 kpl) vain erittäin hyvälle tammalle. Tästä on mukava jatkaa ensi torstain kehään, jolloin lähdetään hakemaan palkintoa Hippoksen karkeloista. Sitä ennen tiimi jatkaa näyttelyleikkiä toisenlaisten osallistujien kanssa, siitä lisää huomenna!



Tässä vielä 2-vuotiaiden kokonaistulokset, ilman sijanumeroita tosin:

8 kommenttia:

  1. ruusukemagneetti, haha! :-D Samppa oli kyllä hieno!! ja toi 9,5 laukka, aivan valtavan hieno! vautsi vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on joku magneettinen vaikutus. :D

      Mä oon niin onnellinen noista laukkapisteistä. <3

      Poista
  2. Voi harmi, kun en saanut aikatauluja sopimaan ja en ehtinyt tulla katsomaan Sampan suorituksia, kun kerran tässä "meidän nurkilla" kävitte pyörähtämässä! Onnittelut hienosti menneestä päivästä ja varsinkin upeista laukkapisteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh! Aika rauhakseen saatiin tuolloin aamulla suorittaa, oli toisaalta tosi kiva olla ihan alussa lähtölistaa - kerrankin. :D

      Poista
  3. Näemmä vähän muuttuneet nuo arvostelupisteytykset, kun vertaa Hanin 2009 saamiin laatuponikisapisteisiin! Esim. irtohypyistä sai vain kaks numeroa. Hani oli muuten 6./14 mutta se onkin kuuleman mukaan oikein estehirmu ;D

    Onnea vielä ja tsemppiä näyttelyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat varmasti muuttuneet. :)

      Mielestäni tuo laatuponi on nuorelle ponille kiva kokemus, kunhan sen valmistelee sinne hyvin. Eilen 2veet shettikset saivat aika hintsuja estepisteitä (lisäsin kuvan kokonaistuloksista), ne pienet erot tulivat sitten muista osakokeista.

      Poista
  4. Onneksi olkoon menestyksestä ja Sampalle kirkkaita tähtiä ja menestystä laukkaradoille!! Vai järjestetäänkö shettiksille laukkakisoja? Sampalla olisi voittoputki edessä jos sellaisia löytyy. Nämähän ovat kivoja hetkiä omistajalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samppa kiittää! Kyllähän noille sinteille omia laukkalähtöjä joskus ja jouluna on, se on sitten eri juttu, että kuka sinne kyytiin laitetaan! :D

      Poista