lauantai 18. huhtikuuta 2015

Superpäivä

VOVP:in voi purkaa lenkin jälkeen näinkin.
Eilisestä jäi niin kiva fiilis, että tehtiin Duken kanssa poikkeuksellisesti samanlainen treeni heti seuraavanakin päivänä. Se oli tällä kertaa hyvä idea, koska poni oli huomattavasti pirtsakampi kuin eilen.

Kunto on kasvanut hienosti, pony jaksaa vipeltää pitkiäkin pätkiä jo ravissa. Ennen se laukkasi mieluummin kuin ravasi, viime aikoina taas on enempi keskitytty tuohon ravipuoleen.

Linkki videoon
 
Duke on ehkä paras. Sen kanssa voi tehdä melkein mitä vain ilman ilman huolen häivää. Sano hep, jos jaksoit katsoa koko videon tai edes vähän teki mieli päästä ajamaan ponilla. ;)
 
 
Salamakin oli tuttuun tapaan liikekannalla. Meillä tosin on tässä päällä pieni pattitilanne. On jänispattia, kinnerpattia ja sitten on tämä:
 

 
Mystinen 20 sentin kolikon kokoinen patti ilmestyi selkään pari päivää sitten. Sinä iltana oli myös ekan kerran polttiaisia, sittemmin näin myös isoja hyttysiä hevosten kimpussa. Liekö jonkun sellaisen tekosia vaiko onko plotti jokin muu, sen yksin vain taivas tietää. Ensin tuo patti kutisi kovin, sittemmin se on vain ollut. Sijaitsee kuitenkin sellaisessa kohdassa, etten ole varma, haluanko laittaa satulaa sille nyt ollenkaan.
 
Siispä - taidan ruveta intiaaniksi. Menin jo toisen kerran tällä viikolla ilman satulaa. Nyt jopa uskalsin ravata enemmän kuin kolme askelta ja kierrettiin me pihakin puoliksi ympäri ratsain, se oli allekirjoittaneen rohkeusasteikolla jo aika iso juttu, tämän pollen kanssa siis. ;) 
 
 
Hämmentävää kyllä, Salama liikkuu triplasti letkeämmin ilman satulaa. On reippaampi ja notkeampi, tilanteeseensa nähden huimasti parempi siis. Se pistää väkisin miettimään tuon Prestige D1:sen kohtaloa. Ideoita sopivista koulumalleista isolapaiselle, hieman takakorkealle ja joka suuntaan todella leveälle suomipojalle saa jälleen laittaa.

32 kommenttia:

  1. Vautsi mikä marathon rata teilläkin Duken kanssa onkaan, ihan kateeksi käy ;) Ja näppärästi kääntyy ravissakin, meillä on vielä siinä hiomista kun ei tiellä ajaessa tule pahemmin kurvailtua. Ohjasajatko paljon kun poni on noin notkea ja kääntyy lantin päällä? Kiva eteenpäinpyrkimys myös Dukella, ihanan kadehdittavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Duke saisi vielä enempi reipastua, eiköhän se siitä vielä ajan kanssa parane. :) Nuo hiekkakuopat vähän saavat senkin syttymään toivotusti. Ohjasajojumppa kuuluu Duken viikottaiseen ohjelmistoon ja siitä on kyllä hyötyä. :) Vasemmalle se on huonompi kääntymään, oikealle lähtee sen sijaan tosi sukkelasti.

      Poista
  2. hep! :D
    tosin mun tekis kans mieli pakata Poni kyytiin ja lähtee tonne rallittelemaan! :D meiänki lähellä on yks isompi hiekkakuoppa, siellä ei tosin kauheesti pääse kärryillä menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommahan on nyt sillä tavalla, et sä pakkaat ponin kyytiin ja karautat tänne, me lähdetään Duken kanssa mielellään näyttämään tietä. ;)

      Poista
    2. kuulostaa kieltämättä hyvälle! ;) olis niiin makeeta lähteä parin shettiksen kanssa lenkille, omalla talliporukalla me pidetään aina perää :D täytyy kyllä joku kerta toteuttaa!!

      Poista
    3. Shettisseura on aina tervetullutta! :D Dukelle tekisi varmasti terää pieni kiriseura. :D

      Poista
    4. ehdottomasti toteuttamisen arvoinen idea! :D täytyy rueta vinkumaan iskää kuskiksi... :D

      Poista
    5. Todellakin! :D Ilmoita milloin tulette, katsotaan missä (työvuorossa) viipotan. :D

      Poista
  3. Hih, hauskat noi sun ratsastushousut! :D Nimimerkillä omistan vain mustia ja tummansinisiä, koska en raski ostaa kalliita housuja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, noi on mun rymyhousut, maksoi huikeat 15 egee Englannista tilattuna. :D Koko vaan oli pikkasen liian suuri, mut mitä pienistä.

      Poista
  4. Enpä tiennyt, että hiekkakuopilla on noinkin paljon hyviä reittejä :o Tuolla saa varmasti mahtavat lenkit tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiset menee crossipyörillä, toiset ponilla... :D

      Poista
  5. Voi, nyt olen kyllä kateellinen noista teidän ajelu maastoista :D Me joudutaan ponien kanssa kärryilemään pääasiassa maantienreunaa pitkin kun lähimmälle hiekkatielle on 2 kilometriä ja sekin on vain ihan lyhyt pätkä :D

    http://perfect-pony.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Meiltä on tuonne sopiva alkuverkkamatka, noin 3 km, mutta sitä ennen on pari pientä estettä... Fiksun kanssa ne eivät aiheuta kuitenkaan toimenpiteitä. ;)

      Poista
  6. Hep!
    Ooo, Dukella niin kivannäköistä menoa! Vähänkö ootan että saan hc-VOVPlle kunnon valjaat ja päästään mettään ja hiekkakuopille kirmailemaan. Tää VOVP vois tosin Dukelle nakata pari kiloa eteenpäinpyrkimystä, Sandra ei meinaan tykkää kävellä. Eikä hölkätä. Sellanen ravi, että naapurin raviponit jää hiekkapilven taakse, on ok, ja laukka myös. Onneksi poni on herkkä niin ei turhan kovaa hauistreeniä tuu. ;) (Ja ihottumaponin omistajana itkettää ja kauhistuttaa, pitää vissiin ihan tosissaan kuskata loimet ja huput tallille asap kerta siellä on jo polttiaishavaintoja tehty. Yäk.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin jouduin ostamaan jo nyt Salamalle uuden ötökkäloimen, se kasvoi edellisestä ulos ja vaikkei varsinaisesti ole kesäihottumainen, ottaa sen herkkä hipiä heti osumaa noista ötököistä. :(

      Kunnon valjakkovaljaat ovat ihanat, eivät ahdista tai kiristä. Mä kaipaisin parempia kärryjä, mut nyt mennään näillä kunnes toisin sanotaan. Jos ne kestävät...

      Poista
  7. HepHepHepHeeep! Videota katsellessa tunsin myös ajajan huulilla olevan hymyn :) Mä voisin tulla Nepan kanssa teille rallittelee, ja te vuorostanne tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän pomppuista kyytiä. :D

      Mutta siis, tervetuloa!! Voitais tehdä sellainen pidempi ponimaraton puolin ja toisin... :) Saattaa jopa olla, että munkin kärryt mahtuu meidän uuteen traileriin, se jää nähtäväksi. Vanhaan ne eivät sopineet mitenkään päin.

      Poista
  8. Henri de Rivelin monoflap satula on meillä ollut ihan täydellinen leveään ja takaa nousevaan selkään isolapaiselle hevoselle, missään muussa satulassa en ole nähnyt vielä näin hyvää tilaa lavoille! Meillä on vielä vaihdettavalla etukaarella, joten pystytään muokkaamaan leveyttä hevosen mukaan jos se nyt sattuu vielä laihtumaan (levenemään toivottavasti ei, nyt jo käytössä X-Wide :D (löytyy kyllä XXW-leveäkin kaari)
    Eikä hintakaan ole sen enempää kun noilla prestigeillä, mutta aivan uskomattoman hyvä istua.
    T. Hanna ja leveä pyöreä Pyry

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos satulavinkistä! Moni on kehunut varsinkin näitä uusia HdR-satuloita. Yhtä olen kerran hiplannut ja se oli ainakin pehmeä kuin mikä, yllätti laadullaan. Pitänee tutkia asiaa lisää. :)

      Poista
  9. 2 sekuntia videon katselua ja oli jo leveä hymy naamalla :D Mainio poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Mukavaa, että Duke voi tarjota iloa näin netin kauttakin. :D

      Poista
  10. Hephephephephephep!!!! :) Niin huipun näköistä menoa!

    VastaaPoista
  11. Hep! :D On teillä mahtavat ajomaastot! Mä jo eksyin tuonne puoluille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi jokainen polku vie jonnekin ja lähes joka reittiä pääsee kärryjenkin kanssa, jos sattuu väärästä raosta kääntämään :D

      Poista
  12. Tuliko tuo patti siis d1-satulan käytön aikana? Mulla oli meinaan sama satula muutaman päivän ja vaikka alkuun vaikutti olevan ihan ok niin alkoikin sitten tehdä patteja tuohon samaan kohtaan (tosin oikein rykelmiä molemmille sivuille ja myös päälle). Jännä juttu.. Siinä on kuitenkin niin jumalattoman paljon tilaa kaikkialla etten voi käsittää mistä johtuu mutta takaisin meni ja satulanmetsästys jatkuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, jopas jotain! Voisiko tuon satulan painopiste jotenkin olla sitten siinä? En tutkinut asiaa sen enempää, palautin satulan ja otin sovitukseen seuraavan. Nykyisessä (Bates Caprilli) lapatila on huonompi, mutta patteja ei ole sen koomin näkynyt. Liekö sattumaa vai ei, mene ja tiedä... Meille tuo D1 ei ollut ratsastajille paras, vaikka hieno satula onkin.

      Poista
  13. Mullekin oli aika huono satula. Tuntui että olin pakotettu ratsastamaan hiukan etukenossa ja että heppa lähti hirveää vauhtia alta jos istuin suorassa. En kyllä muutenkaan tykännyt ollenkaan, mutta pitihän se epätoivossa kokeilla kun ammattilainen oli sen hevoselle sovittanut. Aika jännä yhteensattuma vaan näiden pattien kanssa. Jossain näin toisenkin joka ihmetteli samaa asiaa.. Ehkä meidänkin pitäisi kokeilla sitten Caprillia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista mistä yhteydestä äkkäsin tuon Caprillin, mutta se sopi ja uudemmissa malleissa on kattavat muokkausmahdollisuudet, joten sellaisen hankin sovitukseen ja sille tielle jäätiin... :) Eikä hullumpi istuakaan, kun painopiste on oikeassa asennossa eikä omaa asentoa tarvitse etsiä. D1:sen kanssa mulla oli samoja tuntemuksia kuin sinulla, jalat piti väkisin vääntää eteen niiden valuessa taakse ja etukeno oli väistämätön. :O Luonnollisesti hevonenkaan ei kulkenut kauhean hyvin. Ilman satulaa oli ihan super, ero oli huikea.

      Poista