maanantai 6. huhtikuuta 2015

Heppatraileriviidakossa


Vanha uskollinen Böckmann Duo lähti tänään uuteen kotiin. Nyt haussa on uusi kuljetin SD-teamin kaviokkaille. Jotta homma ei olisi ihan liian helppoa, on uudelle tulokkaalle muutama vaatimus.

Materiaali

Alumiinilattia olisi kiva. Seinillä ei niin väliä, vaneri on hyväksi havaittu, mutta jotain uuttakin voisi olla kiva kokeilla?

Omamassa

Omamassa pitäisi olla alle 800 kg. Tämä nykyisen auton vetokyvyn takia - veturia ei ole tarkoitus vielä vaihtaa, koska käyttöä lähinnä kesäaikaan ja sikäli harvakseltaan. Näin kyytiin sopii yksi hevonen seuraponeineen. Kokonaispainoksi riittää hyvin 2000 kg.

Ominaisuudet

Ehdoton ei satulakaapille. En pidä siitä, vie turhaa tilaa. Etupurku ei välttämätön, ollaan pärjätty hyvin ilmankin. Puomit saisivat olla korkeussäädettävät. Kahden hevosen traileri haussa siis.

Hinta

Rahalla saa ja hevosella pääsee. Tällä kertaa budjetti on kuitenkin noin 6000-7000e.

On tullut kahlattua kaikki suosituimmat merkit läpi. Yhdessä on yhtä, toisessa ei toista, kolmas ei taas mahdu budjettiin.

Tällä hetkellä vahvimpina ehdokkaina ovat uudet Christ Carat 2, Böckmann Duo ja Cheval-Libertén alumiinitraileri.

Christ Carat 2 
+ Jälleenmyyjä ihan vieressä
+ Mahtuu budjettiin just ja just
+ Tyylikäs, toivotut ominaisuudet löytyvät tästä perusmallista
- Suht uusi merkki Suomessa, käyttökokemuksia vähän
- Lasikuituseinät, korjaus kallista

Böckmann Duo
+ Vanha oli hyvä, ovatko uudetkin yhtä laadukkaita?
+ Tuttu merkki, varaosia helppo saada
- Jälleenmyyjä omalta kantilta katsottuna todella kaukana
- Kallein näistä kolmesta, tällä rahalla saa "vain" perusmallin ilman extroja

Cheval-Liberté Gold-Aluline
+ Edullisin näistä, jos vertaa vakiovarusteita
+ Tyylikäs
- Laatu ei ole kerännyt kovinkaan suuria kehuja nettikeskusteluissa
- Alumiiniseinät eivät oikein houkuta - miten niiden korjaus, jos kolhuja tulee?


Ehdotuksia, kokemuksia?

12 kommenttia:

  1. Cheval-liberten myyjä on ainakin mukava heppu. :) Minähän ostin häneltä tuon trailerini 2013 ja tyytyväinen olen ollut, tosin se ei ole alumiinimallia vaan tavallinen. Ootko menossa heppamessuille? Siellähän on koppimyyjiä runsaasti paikalla, itse tein messuilla vertailua ja kyselin ja ihmettelin ennen merkin valintaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä vielä messuista, katsotaan nyt. :)

      Cheval-Libertejä näkyy liikenteessä kyllä paljon, mutta näissä heppahommissa laatu ja hinta kävelevät aika paljon käsi kädessä... Siksi tuo merkki houkuttaa, mutta myös mietityttää.

      Poista
  2. Meillä Cheval alumiiniveriso (tosin 1 hevosen) ja on todella hyvä vetää, tasainen, matala lattia jne. Ymmärtääkseni ne alumiinipalat saa vaihdettua jos tarvitsee. Ei valittamista yhden talven käytön perusteella (käytetty noin kerta viikko keskimäärin).
    Me halusimme alumiinisen, koska helppo hoitoisempi, siistimpi, huolto vapaampi jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärtääkseni myös, mutta ikinä en ole ollut tekemisissä tuollaisen alumiiniseinän kanssa, siksi se kovin vieroksuttaa... :D Näillä näkymin olen kääntymässä Christin puoleen, se on vähän enemmän tuttu merkki heti Böckiksen jälkeen.

      Poista
  3. Meillä on ahkerassa käytössä (1-4krt/vko) muistaakseni 5 vuotta vanha Cheval Liberten traileri ja ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä! Sponsorit ja autokuskit (heh, vanhemmat siis) ovat sitä mieltä monia eri trailereita tässä matkan varrella nähneenä ja vetäneenä, että Cheval Liberte on yksi niistä parhaista, mitä on koskaan auton perässä vedetty. Kaikki toimii eikä traileria ole tarvinnut huoltaa perushuoltoa juuri enempää. Trailerikeskusteluita myös seuranneena, olen miettinyt että mistä Cheval Liberten ns. "huono" maine ainakin ruskean foorumin puolelta on tullut. Toki jokainen tykkää eri trailereista, mutta me ollaan oltu erittäin tyytyväisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Toisaalta olen kuullut myös näitä, että joku on ollut ihan tyytyväinenkin. Jokainen traileri tarvitsee huoltoa, sen moni tuntuu unohtavan... Säilytyspaikka ja käytön aste myös vaikuttavat.

      Se ruskea sivu on ihan oma lukunsa, siellä ei taideta tykätä mistään..? ;)

      Poista
  4. Chevalin traikkuja suosii moni tuntemani heppaihminen ja itsekkin kovasti siitä tykkään! :) Vaivaton perässä vedettävä ja kätevä! :) Plussaa sivuovesta, joka kestää astetta rajumpaakin käyttöä ;) Itse ehdottomasti Chevalin traikun ostaisin, mikäli olisin traikkua ostamassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, onneksi mun omat hevoset ovat jättäneet etuoven rauhaan... ;) Mutta kokemusta on, että sekin voi lentää mäkeen, jos heppa sattuu etutilaan väärin päin. Tai no, ovi kesti hyvin, mutta muoviseossaranat eivät.

      Onhan tuo Chevalin traikku hyvin varusteltu, mutta nyt tarjolla olevista kahdesta mallista molemmista puuttuu joku olennainen juttu. :( Katsotaan miten käy. ;)

      Poista
  5. Meillä on Chevalin traikku myös, haettiin itse Puolasta tehtaalta jolloin satulakaapillinen kahden hevosen Gold lähestulkoon kaikkine hienouksineen maksoi 3000-4000e, alle 5000e matkakuluineenkin muistaakseni. Ihan törkeen hyvä kuulemma vetää, ja meidän lastausongelmainenkin on tykännyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla hyviä kokemuksia! :)

      Näillä näkymin "Se Oikea" on löytynyt - siitä lisää ensi viikolla. ;)

      Poista
  6. Meillä on 3 vuotta vanha Cheval liberte. Jarrut eivät toimineet kunnolla ja veimme huoltoon Aisapojille Tampereella. 2 pyörästä jarruhihnojen pinnat irti. Suosituksesta vaihdettiin kaikkiin pyöriin uudet jarruhihnat, lisäksi tarvittiin uudet vaijerit(eivät suostuneet toimimaan kunnolla). Takaa lisäjarruvalo irronnut ja nokkapyörä myös vaihtokunnossa. Käytetty kärryä keskimäärin kerran kuussa. En tiedä onko maanantai kappale, mutta ei enää ole halpa jos oli ostaessa. Kai se niin on, että eurolla saa euron tavaran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista. Eli moni kakku päältä kaunis... :(

      Poista