torstai 16. huhtikuuta 2015

Tallinpitäjän juhlapäivät


Tallinpitäjällä on monenlaisia juhlapäiviä. Kerrottakoon tässä muutamasta.

1. Kakkalavan tyhjennyspäivä. Jos siirtolava kestää siirron, sille löytyy ottaja ja kuskikin ilmestyy kulkupeleineen pihaan, on ainakin kakkalavan kokoinen ja painoinen kivi vierähtänyt tallinpitäjän sydämeltä, kun mokoma toimenpide on suoritettu. Taas voi lapata kakkaa!


2. Juhlapyhät, joista on selvitty hengissä. Miksi nuo rakkaat kauraturvat saavat aina ähkyn sunnuntaina, kuolevat suolikierteeseen jouluaattona tai loikkivat muuten vaan vastaan juhannuksena kolmijalkaisena? Selvittämätön mysteeri.

3. Heinäsopimus. Hyvä, mutta ei-tietenkään-halpa, mutta sitäkin laadukkaampi heinä koko talveksi? Jälleen valtava kivenjärkäle vierähtää tallinpitäjän stressaantuneelta sydämeltä, kun diili on saatu tehtyä. Tämä edellyttää tosin sen, että heinät säilyvät hyvinä koko talven.


4. Satularumba. Se tunne, kun sopiva satula löytyy, olkoonkin satulan hintalappu sitten tuplat ratsun varsinaiseen arvoon verrattuna. Vain parasta parhaalle! Tosin miksi se satula ei tunnukaan parin viikon päästä enää niin sopivalta? 

5. Se kevätpäivä, kun voit taputtaa itseäsi olalle ja onnitella itseäsi siitä, että teit sen jälleen: Selvisit tuosta Suomen kettumaisesta, pimeästä ja sateisesta talvesta voittajana. Sinä tai hevosesikaan ei hukkunut kuraan, hautautunut lumeen tai eksynyt pimeään, vaikka joka syksy vannot, ettei tämä maanpäällinen kidutustarina voi enää ensi vuonna jatkua. Jatkuu se, älä huoli. 


Kaikki muu onkin sitten plussaa. Sitä kuuluisaa arjen juhlaa tietty.

William Blaken sanoin onnesta:

"Nähdä maailma hiekanjyvässä
ja taivas kedon kukassa,
kannattaa kädessään loputtomuutta
ja viettää ikuisuutta."

20 kommenttia:

 1. Oot oikeassa, ne arjen pienet ilot on hyvä tunnistaa! :) Hieno tuo viimeinen kuva muuten, komeet pilvet.

  VastaaPoista
 2. Niin totta joka sana! Välillä oikeasti mietityttää, miksi on valinnut harrastuksekseen tällaisen selviytymistaistelun..! Mutta eipä sitä ilmankaan osaisi elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, ilmankaan sitä ei osaa olla... Onneksi edessä on toivottavasti pitkä kevät ja kesä, on aika ladata akkuja täyteen. :)

   Poista
 3. Täällä kans yksi samaistuja, hyvä etten nauranut koko kämppää hereille.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. :D

   Tämä postaus sai alkunsa kohdan 1 tapahtumista. Eilen oli aika räjähdysherkkä päivä, joten ajattelin, että kakkalavakin varmaan repeää liitoksistaan muiden jatkoksi. Se selvisi kuitenkin hengissä retkestään ja räjähtänyt mokkulalaitekin vaihtui takuun kautta uuteen vielä samana päivänä. :)

   Poista
 4. Voi että teillä on kaunista! Tuollaisissa maalaismaisemissa minäkin viihtyisin, vaikka varmasti työtä on valtavasti verrattuna kerrostaloasumiseen keskellä kaupunkia. Kuvien perusteella teillä on tosiaan maanpäällinen paratiisi, vaikka vastapainona saa myös vetää kivirekeä ja murehtia, kuinka kaikesta selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kauniit maisemat - vielä. Ehkä sitten on aika muuttaa korpeen, kun takapihan 250 omakotitalotonttia ovat valmiita. Eli se siitä idyllistä sitten, menee loputkin.

   Poista
 5. Tutulta kuulostaa. :) Vaikkei olekaan omaa pihaa, niin kyllä sitä kaikenlaista huolta riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hevosen olisi huoleton, mutta ei ne oikeesti oo. Ne valhettelee.

   Poista
  2. Totta, se on valehtelua. Ja Hevoseton on myös Onneton. ;)

   Poista
  3. Muistan hämärästi sen tunteen, kestin sitä öö... kolme viikkoa? Silloin kyllä oli tallissa hevosia, kaksi muistaakseni, mutta eivät omia.. :D

   Poista
  4. Hih, minulla on jo kohta 25 vuotta siitä kun olen ollut hevoseton, ja oma tallikin täyttää kohta 10 vuotta. En siis oikeasti kunnolla edes muista, millaista se hevosettomuus olikaan. Mutta olen varma, että se olisi onnetonta. ;)

   Poista
 6. Hevosettomalla on erilaiset huolet ;) ihanat kuvat ja totta joka sana!
  Lisätään tuohon vaikka se että ikinä ei kannata hihkua etukäteen jos tulee ylimääräistä tuloa kuten vaikka lomarahat - tietenkin juuri silloin hevonen hankkii parin viikon "lomareissun" Viikkiin.. ;) eli iloitse joka kuukaudesta jolloin tilikirja-Excel ei ole miinuksen puolella niin että hevosmenot ovat suuremmat kuin ruokakauppalaskut ja auton tankkaukset yhteensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin hevoset, erityisesti tuo yksi tietty yksilö, pitää huolen siitä, ettei säästötili voi kauhean hyvin... Onneksi sentään on vakuutus. :D Mutta joo, jätin suosiolla finanssipuolen tästä pois... :D

   Poista
 7. Noinhan se menee, vaikkakaan minulla ei ole tallinpitäjyydestä kokemusta. Kuitenkin vaihtaisin tämän vuokratallilla, vaikka hyvälläkin, olemisen vaikka heti huomenna tallinpitäjyyteen. Oma tupa, oma lupa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Täällä tosin on valtaosan ajasta hyvin paljon yksin. Se on kurjinta, pieni porukka olisi kiva kyllä toisinaan! Varsinkin näin kesäaikaan.

   Mutta, kun koko paletti on omalla vastuulla, tietää ainakin asioiden todellisen laidan. Näkee kaiken omin silmin, ei jää paljoa epäselväksi, niin hyvässä kuin pahassa.

   Poista
 8. Totta totta! Täällä kohta entinen tallinpitäjä ja pakko sanoa, että ei kyllä harmita jättää tätä vastuuta taakse, vaikka oma vastuu aina hevosen omistamisessakin on, mutta ei se ole loppupeleissä mitään, kun vertaa kokonaisen tallin toimintaan ja isoon hevosmäärään. Ehkä sitten joskus vielä omia hevosia omassa pihassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää muista, millaista normiarki on, olen niin kasvanut tähän tallihommaan kiinni! Nyt toukokuussa tulee 7. vuosi täyteen. Tällä hetkellä se tuntuu hyvältä, vaikka tiettyjä arjen haasteita on. On tietty rytmi, tutut rutiinit, rakas harrastus ja kaik samassa paketissa.

   Poista