keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Huh hellettä


Varjossa oli koko päivän 29-32°C ja ensi yöksi luvattu samaa trooppista ilmastoa sekä rajuja ukkoskuuroja, samoin loppuviikolle luvattu erittäin lämmintä keliä. Siispä taluteltiin Annin kanssa pojat kotiin huilaamaan varjoon muutamaksi päiväksi. :) Niillähän ei ikävä kyllä kunnon varjopaikkaa tuolla nykyisellä lohkolla ole, mutta koska laidun on 500m päässä kotoa, niin mikäpä este se on tuoda ne välillä kotiin. Ruohotarhakin on vähän jo elpynyt ja mikä parasta, Salaman suuri rakkaus, oma mökki on käytettävissä.

Salama oli joko niin poikki tai sitten vaan niin fiksu, muttei reagoinut abouttirallaa kymmenestä autosta kuin yhteen säpsähtämällä vähän isommin. Muuten se sai aina namin, kun auto oli kohdalla ja loppumatkasta meinasin pari kertaa lähestyä kättäni hampaat "irvessä", kun tiesi jo homman nimen. Duke sai kävellä madella edellä, se kun ei pelkää mitään ja on täten hyvä johtotähti herkkäsieluiselle Salamalle. Autopelkoasiakin näyttää siis olevan ihan hyvällä mallilla, kun tienposkessa olevat ruohotupsut kiinnostivat jo syömismielessä. Pahimmillaan se oli ihan tosissaan peloissaan jo pelkästään kavioiden osuessa asfalttiin, eikä sitä voinut edes ajatella taluttavansa maantien reunaa pitkin silloin. Olisi todella kiva tietää, mitä ihmettä viime syksynä tapahtui, kun autopelko ilmestyi ihan tyhjästä ruunauksen jälkeen. Onneksi yhtäkään rekkaa ei kohdattu tänään, niitäkin kun ihan kiitettävästi tuossa vipeltää. En ollut iltapäivällä sillä tuulella, että haluaisin kokeilla kaikkea kivaa samalla kertaa.

Tilannekuva poikien aamutoimista. Salkku kävi piehtaroimassa (aidan vieressä, kuten tapoihin kuuluu...), tässä hän nousee ylös. :D
Hänen Korkeutensa valvoo vieressä.
Päivällä osavartalokylvyn jälkeen.
Home sweet home. Nurtsi näyttää tosin aika aneemiselta laitsan herkkupöytään verrattuna.

Onko teillä jotakin hellepäivän rituaaleja, mitä teette hevosten kanssa? Meillä käydään paahdepäivinä "kylvyssä", Salaman nenää rasvataan ahkerasti ja tietenkin mahdollisuuksien mukaan ne pääsevät suojaan joko talliin tai tarhaan huilaamaan. Hyönteismyrkkyjä laittelen kerran-pari kertaa päivässä tai tarpeen mukaan. Raikasta vettä on tarjolla tietenkin aina, mutta lämpiminä päivinä seurailen extratarkkaan veden kulutusta.

1 kommentti:

  1. Meillä hellepäivinä ollaan ja ihmetellään ja tuota vanhinta (26v) voidaan ilman hikistymistäkin vähän viileällä vedellä viilentää. Ötökkämyrkky myös suuressa suosiossa varsinkin silloin, paarmojen määrä kuusinkertaistuu ku on vähänkin kuumempi... Laitumella onneksi hyvä katos, niin ei tarvi pahimpinakaan hellepäivinä lähteä kotiin viemään koko laumaa (4 hevosta, 2km.

    Pakko nyt vielä kehua tätä sun blogia, kirjoitat tosi mukavasti ja aina jaksaa lukea nää sun uusimmat postaukset! Päätähdet on kans niiin pal hienoja, et kyl niitten kuvia viittii katella :-)

    VastaaPoista