tiistai 28. toukokuuta 2013

Duke klinikalla


Duke 2v. matkusti tänään ensimmäistä kertaa eläissään suureen maailmaan ja klinikalle. Tai no, onhan se suuressa maailmassa käynyt jo monta kertaa, mutta ei vielä heppalääkärissä. Eipä tiennyt pieni ponipoika, mitä edestä löytyy. :D Matkaan lähti ihan sopivan terhakka oripoika, jolla oli aamuvarhaisella etukaviot kuumat ja liike töksöttävää kotipihassa.

On siellä pieni tuubakin. 
Matkan ajan vakoillaan aina kyytiläisten touhuja valvontakameran kautta.
Suosittelen kaikille, ilman tätä ei enää osaa olla!

Pouni pääsi ensin odottelemaan vuoroaan karsinaan, jonka jälkeen katsottiin liikkeitä asfaltilla ja pehmeällä pohjalla kävellen ja ravaten. Orhi näki kuitenkin oman peilikuvansa klinikan ikkunasta ja mistään epämääräisistä könkkäämisistä ei ollut nyt tietoakaan. Bouni iloisesti hörisi ja pörisi peilikuvalleen aina ohimennessä ja oli niin terhakka että!


Kuitenkin erityisen iloinen olen sen käytöksestä juoksuttaessa. Poni toimi kuin kello, hienosti molempiin suuntiin sekä suoralla että ympyrällä. Niinhän se on tehnyt kotonakin, vaikka on kipittänyt liinan päässä vain kolme kertaa eläissään. Sikailu ja tyhmä oreilu (= keuliminen) jätettiin tänään kotiin, onneksi.

Liikkeet olivat siis puhtaat. Pihdeillä kokeiltaessa ei reaktiota. Jaloista ei löytynyt mitään erikoista tunnustelemalla. Kaviot olivat jäähtyneet matkalla klinikalle. Pony sai vähän rentouttavaa troppia ja otettiin etukavioista sekä toisesta takapolvesta röntgenkuvat. Kuvat siistit, mutta löytyi sieltä "onneksi" jotain, mikä selittää aristelun ja nihkeän liikkumisen kovalla tiellä: Ohuet kavionpohjat. Välillä kipuillut takapolvi todettiin kuvissa ihan siistiksi, mutta takapolvet Dukella ovat vähän löysät. Niihin saa voimaa sitten tulevaisuudessa treenin kautta. Kavionpohjiin taasen pitää kiinnittää tulevaisuudessa myös huomiota vuolussa ja kengityksessä. Oma kengittäjämme sai myös kehuja. :) Niin ja ponikin, että on hyvässä kunnossa, lihavuuskunto sopiva. Olen pitänyt sitä nyt vähän hoikkana...

Sirkustemppuja taju kankaalla.
Mutta mikä parasta, nyt on se pahin pelko eli kaviokuume suljettu pois! Ainakin toistaiseksi. Poni saa laiduntaa (kohtuudella) ja nauttia elämästään entiseen malliin. Se sai mukaan tarvittaessa käytettävän kipulääkkeen, jos aristelua vielä tulee. Kun sitä ruvetaan liikuttamaan enemmän, niin sitten täytyy lyödä kengät alle. Hyvä myös, että tuli otettua vähän rtg-kuvia nyt, niin on sitten myöhemmin vertailukuvia, jos ongelmia tulee. 

Onnellinen poni laitumella 28.5.2013. Ei varmaan anna mulle kiinni enää tänään...

10 kommenttia:

  1. On muuten yllättävän yleinen vaiva nuo ohuet pohjat. Tutun russi-nuorukaiselle tuli paise ja koska sitä ei heti löydetty vietin jalaton poni klinikalle, kuvissa selvisi, että pohjat on tosi ohuet. Kenkään piti sekin lyödä.

    Onneksi ei mitään vakavempaa!

    VastaaPoista
  2. hyvä ettei mitään pahaa löytynyt!:)

    VastaaPoista
  3. Hienoa, ettei ollut kaviokuumetta tai muuta vakavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kaviokuumekin voi joskus olla tosi salakavala, joten hyvä sulkea se pois heti.

      Poista
  4. Hyvähyvähyvä!!! Loistodiagnoosi :) Sit vaam kenkää jalkaan kun alatte ahkerammin liikkumaan. Se on ihan höpöhöpöä että kaikki ponit pärjäis avojaloin, yksilöitä nekin on. Enkä tällä todellakaan tarkoita nyt sua että olisit joku fanaattinen "Kengätön-hevonen-onnellinen-hevonen"-hörhö, mutta niitäkin maailmaan mahtuu että heppaparat nilkuttaa ja arkoo ohuita anturoitaan mutta omistaja vaan vänkää kengättömyyden puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan totta puhut! Jokainen hevonen on yksilö ja vaikka joku pärjäisi kengättä, en silti fanaattisesti halua omiani niin pitää. Meillä ei ole koskaan käytössä olevat olleet ilman kenkiä ja saman linjan pidän jatkossakin. Varmaan jo ensi keväänä/kesänä ajohommat lisääntyvät ja sitten pitää pistää menomonoa alle. Sama Salamalla, vaikka molemmilla onkin hyvät kaviot. (Salaman kaviopisteitä 6p. Hippoksen näyttelystä ei kannata tuijottaa, harvinaisen hyvät monot silläkin nimittäin)

      Olen kyllä kiinnostunut kengättömyydestä ja ihan aidosti mielenkiinnolla seuraan tuttujen hevosia, miten pärjäävät.

      Poista