sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäiväterkut (kuvia)


Salama ja Duke lähettävät lämpimät äitienpäiväterveiset erityisesti omille mutseilleen Tarulle ja Galalle!



Ihana Duken ilme. :D




13 kommenttia:

  1. Hauskoja kuvia jälleen kerran. :) Erityisesti tykkään kuvista missä on vähän äksöniä, ne on yleensä vähän uniikimman näköisiä.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa!! Kiitos Mamman puolesta.
    T:Monica

    VastaaPoista
  3. Moikka, mun täytyy nyt kysyä, että ootteko päässy jo väiveistä eroon? Mihin kaikkialle levitit sitä loishäätöainetta, oliko se kans sitä coopersectiä? Osaisitko kuvailla niitä loisia aika tarkalleen, että minkä kokoisia, minkä värisiä jne?

    Mä oon nyt vähän pyörällä päästäni, sillä tänään illalla tutkailin ponia ja löysin sen pääkopasta sittenkin munia ja jotain olioita. Munat on sellaisia ihan millin pieniä, hieman pitkulaisia, valkoisia. Ja itse ötökkä oli punertava/punertavan ruskea, vähän ehkä hämähäkin näköinen, aika pyöreä muodoltaan. Mä en tiedä siis, että onko tuossa ponissa sittenkään väiveitä vaan onko ihan jotain muuta.. Oon nyt kolme kertaa laittanut coopersectiä (levitin sitä vain harjan juureen lavan kohdalle kun niin käskettiin), eikä ne tosiaan ole häipyneet. Ja väiveidenhän piti helposti häipyä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tosiaan Rambossa ei edelleenkään ole mitään..

      Poista
    2. Hei!

      Meillä on ehditty vasta kerran antaa Coopersect, seuraava satsi on vuorossa nyt 15. päivä.

      Salamalla oli noin kuukausi sitten selvät oireet: Kutina harjanjuuressa, johon hankautui lähes paljaita länttejä. Niistä länteistä löytyi paljon hilsettä (väiveiden ruokaa) ja tarkalla syynillä muutama juuri kuvailusi kaltaisia pikkukavereita. Dukella ei ollut eikä ole ollut oireita.

      Coopersectin valelin harjan juureen (ei hyvä idea) ja kuvitellun satulanpaikan taakse pepun päälle muutamana vanana. Salamalle tuli yksi kohta, mihin sitä ainetta lirahti liikaa ja se kohta oli muutaman päivän todella herkkä. Koska myös laitoin tätä harjan alle, hankasi ruuna entistä kovemmin nyt harjaa pois. Käänsin tukan muutamaksi päiväksi toiselle puolelle. Pari päivää olivat molemmat todella kutiavaisia, hilsettä puski hurjasti esiin. Salamalta esim. lähti ihan sellaisia isoja hilselaattoja kaulalta ja lavoilta irti.

      Jokunen viikko myöhemmin pesin Salaman, sama edessä toisenkin kuurin jälkeen. Sama myös Dukella edessä. Pesin ihan normaalilla shampoolla, ensi kerralla ajattelin koittaa Relaxantin jotain hoitavaa pesuainetta.

      Vielä pitäisi pestä kaikki käytössä olleet varusteet... 8)

      Poista
    3. Okei, ajattelin varmuuden vuoksi pyytää eläinlääkärin tutkimaan tuon ponin, että onko siinä nyt sitten väiveitä, vai onko ihan jotain muuta. Meillä kun on kuitenkin hepat saaneet kolmen kuukauden ajan tuota coopersectiä (eli periaatteessa loishäätö lakkaa tässä muutaman viikon aikana) ja silti noita öttiäisiä on. Jos ne on väiveitä, niin ne on kyllä sitten pirun sitkeitä. Me pestiin eileen Dumle, joten ainakin kropasta pitäis olla munat pois. Päässä niitä on, ja pitäis varmaan tuo pääkoppakin jotenkin ihmeellä saada pestyä, että sieltäkin sais munat pois, kun ei ne munat kuole tuolla aineellakaan..

      Outoa, ettei teilläkään ole toisella ponilla mitään oireita :P

      Poista
    4. Tuosta vielä, että voisko olla, että kun sillon kun me laitettiin hepoille ekan kerran tuo coopersect, niin me pestiin Dumle siinä sitte 8päivän päästä shampoolla, ja sit kun annettiin toisen kerran coopersect, niin me ei pesty enää toista kertaa Dumlea, niin olisko sinne voinu sitte jäädä niitä munia jotenki sitte ja ne pääsi varttumaan sitte.. Nyt kun laitettiin coopersecti kolmannen kerran, niin me pestiin taas poni siitä viikon päästä. Että olis ehkä pitänyt pestä poni sillon kun annettiin toisen kerran loishäätöainetta?

      Poista
    5. Onpas sitkeitä. :( Suosittelen ottamaan yhteys eläinlääkäriin, jos 3kk hoito ei ole auttanut. Kutiaako poni yhä? Meillä oli muutama päivä Coopersectin jälkeen todella herkkää porukkaa tallissa, kutisivat ja olivat vähän kosketusarkojakin. Muutamassa päivässä meni ohi ja kutina lakkasi.

      Poista
    6. Kyllä se yhä kutiaa, ja sille on tosiaan ilmestynyt taas yksi pieni karvaton länttikin kaulalle, lähelle harjan juurta :/

      Ja minä kun olin niin varovainen, että sillon kun annoin ekan kerran coopersectin, niin en käyttänyt noilla mitään varusteitakaan, paitsi yhtä riimunnarua, jolla talutin ponin aina tarhaan/talliin. Käytin varusteita muistaakseni vasta 2 viikon kuluttua loishäädön annosta. No, ei auta kuin kysyä eläinlääkäriltä, että onko nämä nyt sitten mitä ja jos ne on väiveitä, että onko ne vaan sitten noin sitkeitä.

      Poista
    7. Voi hitsi. :/ Ei muuta kuin lääkäriin yhteys ja uutta kuuria tai jotain. Kerro sitten miten kävi!

      Poista
    8. Vastasin sulle tuola mun omas blogis jo, mutta kerron nyt tähänki. Eli soitin eläinlääkärille ja kyllä nuo väiveet voi olla hyvinki sitkeitä ja kun kuvailin ötökkää sille, niin hän sanoi, että väive se on varmasti. Ohjeeksi hän antoi pestä poni (no me pestiin jo eilen), mutta me nyt pestään tänään sen pääkoppa, eli vedellä ja kunnon hinkkauspuunaus vaan niin pitäs munien lähteä pois. Sitten pesun jälkeen toistamiseen (tai no, neljäs kerta tämä jo on) coopersectiä. Ja jos ei kuun loppuun mennessä ole väiveet lähtenyt, niin sitten vaihdetaan lääkettä.

      Mutta toivotaan nyt, että tällä saataisiin nuo ilkiöt pois.. :/

      Poista