sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Liedon match show 23.9.2012

Päivän väri oli ehdottomasti sininen! :)
Eilen pojat kävivät osavartalopesulla, molempien harja ja jalat pestiin ja yöksi he saivat loimet ylleen. Duke sai kaksi loimea ja ilmeisesti se toinen oli liikaa, koska Kääpiö teki siitä suikalepaistia alta aikayksikön...

No, kauan odotettu mätsäripäivä koitti viimein ja sääkin oli mitä mainioin (not). Yöllä oli satanut jo kaatamalla ja sama ilmiö jatkui koko tämänkin päivän. Vettä on tullut kuin saavista koko päivän. Ihanaa.

Mutta, mitäpä tämän harrastuksen eteen ei tekisi, pojat kyytiin ja menoksi. Päästiin hyvissä ajoin paikalle ja varsaluokka alkoikin sitten heti, koska aikataulusta oltiin etuajassa. Salama ulos kopista ja suoraan kehään = ei kovin ideaali tilanne. Hän olikin sitten "vähän" hämillään ja näytti itsestään uuden valloittavan jyräominaisuuden, Taru meni kiltisti perässä kuitenkin. Oma jalkani oli kuitenkin jo vähän parempi (kiitos hyvien pohjallisten, haavataitosten ja paksujen sukkien!), joten päätin pelastaa Tarun ja tarttua itse puikkoihin sinisten kehään. 

Salaman parina oli tämän kesäinen hieno fwb-varsa ja se sai odotetusti punaisen. Itse asiassa se oli koko näyttelyn BIS1, eli huonolle ei hävitty. ;)

Salama ehti kaiken häsläämisen keskellä vähän poseeraamaankin.
Salamasta sanottiin seuraavaa, tuomarina Kirsi Lehtonen:

"Hyvin kehittynyt, hyvä suomenhevostyyppi. Suurilinjainen. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Hyväasentoinen lapa. Sopusuhtainen runko. Melko matkaavoittava, tänään hieman jännittynyt käynti. Kevyt ravi."

Salama jatkoi siis sinisten kehään ja onneksi rauhoittui hieman. Se esiintyi loppujen lopuksi ihan sievästi, sopivan vauhdikkaasti. Yllätyksekseni se valittiin sinisten kehästä jatkoon punaisten kehään. Loppujen lopuksi Salama oli varsaluokan 2.! Sieltä meidän matka jatkui vielä BIS-kehäänkin, jossa sijoituttiin 4.-6. parhaan joukkoon, vain kolme palkittiin siis. Kiva positiivinen yllätys Salamalta! Palkinnoksi Poju sai 2 kg heppanameja, joita se nyt saa harjoitella syömään. Ekalle satsille se nyrpisti vain naamaansa, samoin Duke.

Rampa ja lentävä Salkku.
Loppukehässä
Ylpeä "mutsi" ja jo nöyrtynyt Salkku :)
Kotiposeeraus osa 1.
Kotiposeeraus osa 2, ammattikuvaaja M.M. asialla taas, puolet turvasta puuttuu... :(

Sitten Duke. Pikkumusta käyttäytyi koko päivän kuin enkeli, paitsi mitä nyt hieman esitteli etujalkojaan Annille alkuun. Juoksujalkaa traileriin ja baanalle, se oli tänäänkin Duksun motto. :D

Duken parina oli Tarun 1-vuotias minishettisori, joka sai punaisen ruusukkeen. Duksu sai siis sinisen, mutta arvostelu oli positiivinen ja hyvä. Dukesta sanottiin seuraavaa:

"Hyvä rotutyyppi, hyvin kehittynyt. Ilmeikäs pää, hyvä kaula. Lihaksikas, sopusuhtainen runko. Hyvä luusto. Kiverä kinner. Jännittynyt käynti. Kevyt ravi. Hajavarpainen edestä."

Duken ehkä suurin kompastuskivi tänään oli käyntiliikkeiden esittäminen, se vähän jännittyy ja silloin käynti kärsii luonnollisesti. Treeniä vaan, niin hyvä tulee. Raviliikkeet se esitti ihan hyvin ja yhteistyö Annin kanssa sujui hienosti!

Pikku-Duke ja miniponi.
Ravia vaikka silmät kiinni.
Kaunis Duke kotona.
Varsin mukava reissu siis, vaikka sää olikin karmea. Sille ei kuitenkaan mitään voi, mutta onneksi järjestelyt sujuivat sutjakkaasti ja ripeästi, siitä suuri plussa järjestäjille. Pojat matkustivat hienosti ja Salaman pientä sikailua lukuunottamatta käyttäytyivätkin kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti