maanantai 3. elokuuta 2015

Kyllä se jää kantaa


Salaman viides klinikkakäynti tälle vuodelle. Suunniteltu juttu, ei siinä mitään: Vuorossa oli siis kontrolli parin viikon takaiseen.

Pieni on Salaman maailma, mutta klinikalla se käyttäytyy tätä nykyä kuin kotonaan eli kiltisti ja ennen kaikkea rauhallisesti. Hämmentävää!


Ekaa kertaa koskaan Ruuna Reipas esiintyi eläinlääkärille perinteisen liinakipityksen lisäksi ratsain. Kuten jo edellä sanoin, Salama käyttäytyi tänään Salamaksi tosi hienosti. 

Ja mikäs siinä ollessa, kun suuremmin ei enää mikään paikka kolota. "En ole nähnyt tämän liikkuvan koskaan näin hyvin" totesi lääkäri. Vain ympyrällä kinnerpattijalka oli alkuun hitaampi, mutta vertyi nopeasti. Häntä pysyi suoremmassa eikä kielikään pyrkinyt suusta ulos. Ne ovat tälle hevoselle tyypillisiä merkkejä siitä, että jokin mättää. 

Tämä tuo lisää uskoa tulevaan. Tehtiin pieni varovainen suunnitelmakin - mitä jos Salama ihan todella eksyisi ensi keväänä kouluaitojen sisälle? Ratsastuksellisesti se on taantunut takaisin 3-vuotiaan tasolle, mutta se on tässä kohtaa ihan sama. Ikäluokkakisoihin se ei ehdi eikä pääsekään, koska niissä pitää hypätä. Kiirettä tässä ei siis ole, mutta pieniä tavoitteita on mukava asettaa.

Näillä fiiliksillä on mukavaa aloittaa kesäloma! :)

Linkki videoon

12 kommenttia:

  1. Jee, ihanaa! Mahtavia uutisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tänään mikään ei tunnu liian isolta esteeltä - ehkä unelmat toteutuvat, ehkä eivät, mutta ainakaan just nyt mitään varsinaista estettä niiden toteutumiselle ei ole. Hassu tunne, pakko sanoa.

      Poista
  2. Voi että! Nämä oli hienoja uutisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Salama on vastannut hoitoon hienosti - vielä päälle aikaa, treeniä ja hyvää onnea, niin paketti lienee aikalailla valmis!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Enää toivotaan saman hyvän tahdin säilymistä... Lienee se vaikein juttu tässä koko komeudessa.

      Poista
  4. Kivoja uutisia. :) Salama on niin aikuistunut, tai siis tuossa videolla näyttää aikuiselta hevoselta, komea. :) (ja joo siis onhan 4v "aikuinen", mut vastahan se oli varsa! :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kasvanut ihan tän kesän aikana tosi paljon! :D Tuntuu rinnalla ihan isolta hevoselta, vaikkei mikään korkea olekaan. 155cm on säkää ja rungossa piisaa leveyttä. Se "varsankasvoisuus" on myös hiukan kadonnut, tilalla on aikuismaisempi ilme. Itse näen sen kyllä aina sellaisena pienenä rimpula 1veenä. ;)

      Poista
  5. Onnittelut hyvinvoivasta ja hyvin käyttäytyvästä hevosesta! Johan teillä on tarpeeksi vastoinkäymisiä riittänytkin, olet kyllä ollut käsittämättömän kärsivällinen tämän kanssa. Hevosen vain blogin kautta tuntevana kun olisin moneen otteeseen vuosien varrella suositellut kuoppaamista 'toivottomalle tapaukselle'... Mutta sitkeys tekee joskus ihmeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman elämänsä sankarihevonen... :) Suuri persoona, joka antaa paljon, vaikka myös ottaakin paljon. Hiljaa hyvä tulee, eiks niin sanota? Tosin ainakin puolet näistä koetuista olisi voinut jättää pois, mutta näillä mennään... Voi olla ja varmasti näin käykin, että tuota samaista kinnertä pitää silloin tällöin lääkitä, mutta sitä katsellaan sitten. Eivät ne huiputkaan aina ihan pelkällä "kaurapuurolla" kulje. ;)

      Kaikista parasta tämän kaiken jälkeen ei ole se, että hevonen on aina vain iloisempi oma itsensä. Sen kanssa ei koskaan ole tullut sellaista oloa, että tekisi mieli luovuttaa. Kun on tullut lunta tupaan, niin se on enempi tai vähempi nöyrästi nielty ja sitten on pistetty vastaan entistä kovemmin.

      Poista