keskiviikko 26. elokuuta 2015

Ihan selvä salaliitto


Pari postausta sitten heitin ilmoille kysymyksen: Kuinka monta irtokenkää osui viikolle 34? Eli sille viikolle, jonka vietin jossain kaukana poissa.

Vastaus: Pyöreä nolla.


Maanantaina oli heti edessä paluu arkeen, niin minulla kuin armaalla Läsipäälläkin. Ohjelmoin meille iltapäiväksi ohjasajoa. Pintelöin jokaisen jalan (ekaa kertaa ikinä tämän hevosen kohdalla!) ja laitoin eteen oikein lampaankarvabootsitkin. Niitä käytetään joskus ja jouluna, viime aikoina tosin enemmän ja ihan tarkoituksella. Ajattelin, että vauhtia voisi piisata ja jonkinlaisia loikkia nyt ainakin, suoraan maata pitkin käveleminen tai ravaaminen kun on Salaman mielestä niin last season ihan tavallisestikin.

Arvio meni just nappiin: Ekat ravit ja paketti oli valmis kimpoamaan maata kiertävälle radalle. Annoin ruunan melko rauhassa edetä, loikkia ja pomppia, eihän hauskanpito enää kiellettyä ole! Nyt kun nimenomaan se liikkumisen ilo on se juttu, mitä tavoitellaan. Ohjasajo on vielä siitä kivaa hupia, ettei kaikkea omaa energiaa tarvitse käyttää selässä pysymiseen, vaan hevosen voi ainakin tällä hetkellä vaikuttaa melkein jopa paremmin maastakäsin.

Siinä keinuheppaloikkia tekevän pollen perässä tepastellessa olin yhtäkkiä kompastua johonkin. Nopea vilkaisu hiekkaan - hopeinen rokkerimonohan se siinä hymyili takaisin vihertävän hattunsa ja violetin silikonihuivinsa kera. Voi nyt kettu!


No, alla oli helteen pehmittämä hiekkapohja ja kenkä lähti vähän paremmasta kaviosta eli oikeasta etujalasta, joten lyhyeksi muutenkin suunniteltua treeniä ei jätetty vielä tähän eli alkuraveihin. Otettiin vielä muutama kuuliainen ravisiirtyminen toiseenkin suuntaan ja lopetettiin. Lopuksi koitin poikkeuksellisesti vähän irtona, millä mielellä Salama on - lähteekö se lipettiin jäpittämään portille vai jääkö se hengailemaan keskelle kenttää kerjäämään ylitöitä. Molempi parempi eli kirmaten portille ja takaisin syliin, tietty.

Joka tapauksessa tulin siihen lopputulokseen, että joku taktikoitu salaliitto tässä nyt on takana. Heti kun ehdotan töitä, heittää Salama kenkiä mäkeen... Kun en ole maisemissa, pysyvät kengät jalassa.

Pitänee naamioitua.

Linkki videoon
 
PS. Tässä muuten jokusen viikon vanha ohjasajovideo, jolloin Ruuna Reipas oli aika cool. Mitä nyt kuski vähän kompuroi raippansa perässä tuossa yhdessä kohtaa, muuten ei moitittavaa. ;)

2 kommenttia:

  1. Aivan selvä salaliitto. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kenkä taas superpalloaineineen paikoillaan - saas nähdä pääsenkö huomenna ratsastamaan! :D

      Poista