tiistai 31. heinäkuuta 2012

Iltapala

Kaverukset sulassa sovussa: Duke ja Salama 31.7.2012.

Poijjaat ovat nyt tämän viikon ajan saaneet laitumelle "lisäruokaa" eli lähinnä oman mielenrauhani takaamiseksi olen kiikuttanut heille joka ilta sievän pinkin saavillisen sapuskaa. Ovat muuten kätevä löytö nuo pienet kumiastiat, KodinAnttilasta 1,95€/kpl! Ponin turpa mahtuu sinne vallan hyvin ja Salkunkin ihan tarpeeksi... :) Aikaisemmin käytin hyväkseni vanhoja isoja rahka- ja raejuustopurkkeja, mutta ne eivät muuten ole kovin kestäviä tämän tuhokaksikon käsittelyssä...

Salaman iltapalamenu on tällä hetkellä seuraavanlainen:

 • 1 dl kauraa
 • 1 dl Racing Protein 
 • 15 ml Chevinal Plus
 • 2 rkl ruokintakalkki
 • puolikas leipä tai porkkana
   
Ja Duken:
 • 1 dl "Duken ruokaa" eli pellettiseosta, jossa Racing Ponya & Racing Proteinia on suhteessa 2:1
 • 15 ml Chevinal Plus
 • 1 rkl ruokintakalkki
 • puolikas leipä tai porkkanaa

Ollaan aloitettu hyvin maltillisesti lisäruokien nautiskelu, sisäruokintakaudella Salama sai päivittäin kauraa litran, protskua 1-1,5 l ja Duke sen sijaan söi noin litran omaa sapuskaansa. Kalkkia ja Chevinalia ne saivat tuolloin saman verran kuin nytkin ja sitä ne ovat myös koko kesän saaneet joka ilta. Näillä näkymin heposet tulevat kotiin elokuun lopussa ja sen mukaan nostelen väkirehumääriä, mikä tuntuu järkevältä. Kotonakin on vielä jonkin verran vihreää nakerrettavaksi, eli riippuen säästä, saavat ne olla vielä koko syyskuun vihreällä.

Aiheesta kukkaruukkuun: Tämä oli meidän blogin 200. postaus, aika jees! Olen suunnitellut jo jonkinlaista kilpailua/arvontaa tänne, mutta en ole vielä keksinyt tarpeksi kivaa palkintoa. ;)

4 kommenttia:

 1. En tiiä näkyykö nää mun kommentit kun on niin vanha teksti, mutta oliko Chevinal plus hyvä vitamiini/hivenainelisä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo ja kätevä, jos nestemäisestä kivennäisestä tykkää. :)

   Poista
  2. Et kuitenkaan enään itse syötä? Ajattelin et tosta vois imeytyy paremmin kaikki vitamiinit yms.. kuin rehukivennäisestä.

   Poista
  3. Tällä hetkellä annan toista valmistetta (Black Horsen kivennäinen), mutta pohdinnassa oli tuo Chevinalkin. Päädyin sitten säkkirehuun tällä kertaa. :)

   Ravintoaineissa kannattaa katsastaa se, missä muodossa eri kivennäisaineet ovat - kelaattimuodossa ne imeytyvät parhaiten.

   Poista