tiistai 6. joulukuuta 2011

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään meillekin oli yön aikana satanut hento lumipeite. Se sulanee pois yhtä nopeasti kuin tulikin, mutta hetken ilo siitä oli taattu - Sohvi oli ihan silminnähden iloinen ja innoissaan, mennä puksutti turpa maassa ympäri tarhaa ja kävi piehtaroimassa monta kertaa. Fanni puhisi ja oli taasen selvästi järkyttynyt siitä, että hänen maisemansa oli tänä aamuna ihan eri värinen kuin yleensä. Kissat kirmasivat ulos, mutta tekivät hienot liukupysähdykset, kun huomasivat maassa olevan jotain märkää ja kylmää. Toinen kissoista jatkoi hidastetusti matkaa joka askeleella jalkoja ravistellen, toinen kääntyi kannoiltaan takaisin sisään nukkumaan takan päälle. Olivia (koira) näytti lähinnä siltä Kiroilevalta siililtä, kun se nyppi lumipaakkuja pois jaloistaan.

Eilen illalla oli omanlaista viihdettä vuorossa - madotin vihdoin koko poppoon. Olen odotellut niitä pakkasia oppikirjan mukaan ja nyt täälläkin näyttäisi lukemat "vihdoin" pysyvän miinuksella. Ensin olivat vuorossa hevoset. Niko piti Sohvin pään ylhäällä ja minä tyrkkäsin mönjät perään - tyyppi nielaisi kaiken tyytyväisenä ja olisi vielä nuollut koko tuubinkin. Olin jotenkin varautunut, että sen kanssa madotan itsenikin... :) Fanni oli oma itsensä, eli yritti jälleen rynniä suuntaan X ja löikin etuhampaansa hyvällä vauhdilla karsinan seinään sillä seurauksella, että sillä on pieni mustelma nenässä... Matolääke kuitenkin eksyi oikeaan reikään eikä tammuska ehtinyt vetää mitään palkokasvia suurempaa nenäänsä. Tuoreessa muistissa on yhä syksyinen kipulääkekuuri, kun se sai kahden viikon ajan yhden tuubin Equioxxia päivässä. Kerran mentiin ympäri pihaa - minä roikuin riimussa lääketuubi kainalossa ja maantiejyrä-Fanni yritti poistua paikalta kaikin tavoin. Nämä erät päättyivät kuitenkin aina 14-0 minun edukseni... :)

Kissojen kohdalla olin jo varautunut tähän: Kissojen ja koirien lääkintäohje. Yllätin ne ja sain ekalle pillerin menemään toisella yrityksellä. Toinen karkasi kerran sängyn alle, mutta lopulta sain sen ongittua sieltä ja lääke meni suosiolla kurkusta alas.

Tänään meillä on ohjelmassa tallin joulusiivousta ja ennen sitä ajattelin käydä oikein maastoilemassa molempien heposten kanssa. Sitä ennen täytyy viritellä pari hokkia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti