perjantai 2. joulukuuta 2011

Kahdeksan asiaa

Blogihaaste

Säännöt ovat seuraavat:

a) Kiittää haasteen antajaa: Kiitoksia ja terkkuja vähän isommalle kaverille "naapurikylään" :)
b) Nämä blogit haastoin mukaan: Keräsin tähän jo pitkän listan, mutta todella moni oli jo täyttänyt tämän, joten jääköön tällä kertaa... :)
c) Ilmoittaa näille haasteesta: ^^
d) Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Mare & Tomppis kesällä 2007
Asioita...

1. Olen jämpti. Jos en ole vähintään 5min ajoissa, olen lähes tulkoon aina minuutilleen sovitusti paikalla. Ihme ja kumma, jos kaverit tai Niko myöhästyvät, ei se haittaa - koko maailman ei tarvitse noudattaa samaa kaavaa... :D Olen myös äärettömän itsepäinen, eli jos päätän jotain (yleensä aika nopealla aikataululla), niin asia on niin kunnes toisin todetaan. Väärässäkin saatan olla, mutta asioita voi aina yrittää perustella suuntaan jos toiseen. Lisäksi myös asiat on hyvä hoitaa heti eikä kohta, mitä sitä turhia venyttelemään. Väitän kyllä olevani myös joustava, eli tarvittaessa joustan suuntaan jos toiseen asioissa.

2. Siivousaddikti. Tämä ominaisuus on välillä off-asennossa, mutta silloin hallittu kaaos on suurin piirtein suunniteltua ja ainakin sen aktivointi on ohjelmoitu jonnekin lähitulevaisuuteen. Tallissa tämä tarkoittaa kylläkin sitä, että siellä on aina puhtaat lattiat, riimut, suitset yms. ovat täsmälleen samalla tavalla koukuissaan (siirtelen niitä aina nätisti salaa...) jne. Lisäksi loimet tulee olla viikattu siististi. Joskus käytän tolkuttomasti aikaa tähän ja saatan viikata yhden loimen kolmekin kertaa, ennen kuin se miellyttää omaa silmää. Tarhat siivotaan päivittäin ja jokainen irtonainen heinänkorsi haravoidaan pois yms. Kotona sohvan takana saattaa olla pölyä ja  villakoiria, mutta ainakin kulkuväylät imuroidaan vähintään joka toinen päivä ja pinnat pidetään perussiistinä.

3. Lempiväri pinkki. No joo, riippuu asiayhteydestä, mutta yleensä ujutan kirkasta pinkkiä joka paikkaan. Ihan vähän. ;) Satunnaisesti myös musta, tummanharmaa, lila, violetti ja tummansininen kelpaa, oli kyseessä sitten omat (työ)vaatteet tai hevosten varusteet.

4. Kaiken nimeäminen. Jostain syystä koen pakottavaa tarvetta nimetä asioita ja esineitä. Pitäisi varmaan tehdä oma sanakirja pikkuhiljaa...

5. Valokuvat. <3 Rakastan valokuvia ja katson niitä päivittäin. Pidän myös niiden ottamisesta, vaikken olekaan mikään pro. Kesäkuvien fiilistely on ehkä parasta, mitä pimeänä syysiltana voi tuulen ja sateen tuiskatessa tehdä... :) Käytössä on tällä hetkellä Sonyn perusjärjestelmäkamera ja vanha videokamera, lisäksi puhelimeen tulee napsittua erilaisia kuvia monta kertaa päivässäkin joskus.

6. Harrastukset: Hevoset, ratsastus, nukkuminen ja n. kerran viikossa "irtiotto hevosista" eli iltapäivä, jolloin teen vain pakolliset tallihommat ja loppupäivän teen jotain ihan muuta. Viime aikoina olen laulanut Singstaria ja kesällä pengoin kukkapenkkejä. Välillä tulee lähdettyä shoppailemaan tai sitten ihan vaan olen katsonut leffoja. Olen harkinnut myös jonkun ihan muun harrastuksen aloittamista, mutta vuorotyön takia sellaisen sovittaminen tuntuu tällä hetkellä kovin vaikealta. Perusarkipäivä menee aina enemmän tai vähemmän hevostellessa, mikä on tietenkin erittäin okei, mutta välillä on ihan tervettä vetristää aivojaan jossain muuallakin.

7. Rakastan kesää, mutta useimmiten ratsastuksen kannalta silloin on turhan kuuma ja kaikenlaisia verenimijöitä on liikenteessä liikaa. Siksi tämä syksy (tai nyt mennään kai jo talvessa...) on mukavaa aikaa, saa ratsastella rauhassa hyväpohjaisella kentällä (sateiden ansiosta pohja on superhyvä!) ilman jäisiä muhkuroita, tilsoja tai liukastumisvaaraa.

8. Shoppailu on kivaa. Rakastan tehdä kivoja löytöjä, varsinkin heppatarvikepuolella. Ajoittain eksyn kirppiksille etsimään kaikkea kivaa. Pääasiassa shoppailu tapahtuu nykyään netin kautta, saa rauhassa katsastaa eri vaihtoehtoja ja hintoja laajemmassa repertuaarissa.

Tulipa taas pitkät turinat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti