perjantai 18. marraskuuta 2011

Vielä sananen heinäverkoista

Voiko ihminen innostua asiasta vielä enempää?

Heinävene (kts. 13.11.2011 kirjoitus) on ollut käytössä nyt viikon. Se on ihana keksintö! Ainoana "miinuksena" olen huomannut sen, että se on vähän liian iso ja sen täyttäminen on vaikeaa, koska koko komeus on melkein oikean kanootin kokoinen ja jos sen ottaa maahan heinäpaalin luo täytettäväksi, on se hemmetin raskas nostaa takaisin yläilmoihin. Irtoheinää siihen mahtuu noin neljä normaalikokoista kottikärryllistä, mikä taas on ihan OK, mutta verkon täyttäminen niin, että se on roikkumassa seinällä (esim. pilkkopimeässä) on vähän tylsää.

SIISPÄ keksin jälleen fiksuna ratkaisun: Tilasin Konitorista kaksi "ihan oikeaa" heinäverkkoa. Toinen on kooltaan 180x100cm (iso) ja toinen 120x90m (pieni). Ajatus on, että toinen on aina täytettynä ja iso laitetaan tarhaan aamuisin ja iltapäivällä tilalle vaihdetaan ison tyhjettyä pienempi. Lisäksi tavallisia heinäverkkoja voi tarvittaessa ripustaa, jos verkkoon ei mahdukaan tarpeeksi heinää tietyksi ajaksi. Teoriassa ainakin kuullostaa tosi hyvältä idealta, mutta niinhän ne kaikki - siispä jäämme odottamaan postisedän tai -tädin pakettia ja kerron varmasti käyttäjäkokemuksia, jahka niin pitkälle päästään.

Btw, oman pään stressaaminen tällä ruokkimisasialla käy jo lähes työstä... :) Jos nämä heinäverkkoviritykset eivät toimi, niin siirrytään takaisin pyöröpaalisysteemiin ja rakennetaan se pahuksen bunkkeri sen ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti