keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Lempivarusteeni

Varoitus: Luvassa pitkä juttu!

Harrastaminen on mukavaa mieluisilla varusteilla, joten miksipäs sellaisia ei hankkisi juuri omaa silmää miellyttävinä. Ajattelin toteuttaa toivotun varustepostauksen tällä kertaa näin, eli listaan lempivarusteeni - tästä tuli melkein TOP20-lista, jäi paria rompetta vaille. Olkoon tämä osa I, jatkoa tulee varmasti joskus, koska sisälläni asuu ajoittain pieni varusteaddikti (kuten tänään). Kuvia saa tuttuun tapaan klikkaamalla suuremmaksi.

Talliapuri ("Pinkkihelvetti" aka Pinksu) ladattuna Fannin arki- ja lempparivarusteilla

Pinksun (oi kyllä!) avulla saan roudattua tarvittavat ridausvarusteet kerralla ulos ja takaisin sisään, koska laitan hevoset aina ulkona kuntoon sään salliessa. Siihen mahtuu kerralla kaikki olennainen, eli esimerkiksi kypärä, riimu, suitset, liina, apuohjat, satula, kuivatusloimi, harjakoppa ja suojat yms.

Fannilla on Albion Legend K2 koulusatula mustana ja tällä hetkellä käytössä on ehdoton suosikkihuopani, Equilinen Hello Kitty-huopa harmaana. Jalustimista löytyy vähän blingblingiä myös. Vyö on Kiefferin neopreenivyö ns. automaattisoljilla, eli sitä on helppo kiristää yhdellä kädellä - aivan ihana keksintö! Jalustinhihnat ovat pehmeät ja venymättömät Globukselta ja ovat 30e hihnoiksi olleet todella hyvät, ovat nyt käytössä kolmatta vuotta ilman mitään suurempia kulumajälkiä.

Suitset ovat Dyonin Working-sarjaa ja niihin on vaihdettu vähän juhlavampi otsapanta, jonka bongasin Hööksistä. Ohjat ovat ihan tavan kumiohjat nappuloilla ja olen jopa käynyt teettämässä suutarilla niihin paremmat nahkanäppylät... :) Väriltään nämä ovat tummanruskeat, eli eivät ihan just rimmaa sävy sävyyn satulan kanssa, mutta saavat luvan kelvata toistaiseksi ihanien yksityiskohtiensa ansiosta. Kuolaimina Fannilla on Sprengerin kolmipalat. 

Fannin nahkariimu pilkottelee tuolla myös. Se on uusin hankintani, ihanan pehmeää nahkaa clincher-koristeilla. Sen piti olla joululahja, mutta otin sen käyttöön jo... ;)

Harjakorit meidän tammoilla ovat pinkit. Ne ovat vahinkolöytö Tiimarista, tuollaisia joustavia reiällisiä muovikoreja, johon mahtuu arkiharjat ja suojat hyvin. Harjat ovat toki myös pinkkejä. Jäikö jollekin mun lempiväri vielä epäselväksi muuten..?

Fanni saa näin syksyllä niskaansa liikutuksen jälkeen joko jonkun kevyen fleeceloimen tai jos se tulee talliin hetkeksi kuivattelemaan, saa se ylleen tuon ihanan enkkufiltin, joka on jo ikivanha Tompan perintökalu. Se on ihanan paksua villaa ja minun ihan ehdoton lemppariloimi, jota olen vuosikausia vaalinut suurella hartaudella. Kuvassa vieressä myös kiva "pyhäloimi", oranssiruudullinen vohveliloimi, joka on heräteostos Ideaparkista viime syksyltä. Olisikohan maksanut 15e. :D Kylmemmillä ilmoilla kuivatukseen käytetään paksumpaa villaloimea.

Kypäränä itselläni on Charles Owen Wellington, jonka ostin nyt kesällä Reunokselta edellisen CO:n tehtyä liian monta maa-analyysiä. Tämä on ihana päässä ja pysyy hyvin paikoillaan. Paras kypärä, mitä olen päässäni pitänyt (vertailussa on ollut Eurolite, GPA Titium x 2 ja CO Showjumper XP). Kotosalla ratsastan yleensä kenkien ja minichapsien kanssa, joskus yllätän itsenikin ja vedän jalkaani Mountain Horsen Richmond High Riderit. Housuina yleensä Pikeurin kirkkaanpinkit kokopaikkahousut tai MH Jeaniet myöskin kokopaikoilla.

Jalkasuojia käytän melko vähän ja yleensä vain edessä jännesuojia. Kotikäyttöön löytyy jokaiselle perinteiset Eskadronin jännesuojat ja Fannilla on oma Lamicellin "pyhäsuojasarja" beigen värisenä. Pinteleitä käytetään ääreisharvoin, mutta ne ovat sitten tietenkin sävytetty sopimaan kokonaisuuteen... :)

Tässä vielä jokunen kuva yllämainituista:

Suitset vanhalla otsapannalla.

<3 :D

Uusi otsapanta

Jalustimet

Nahkariimu

CO
Seuraavana vuorossa on traileri. Hän on Hopeanuoleni (= majakan) perävaunu, Atec Starline Diamond vm.-11. Ostin sen itselleni synttärilahjaksi kyllästyttyäni pelleilemään vanhan Verccuni kanssa. Tämä on ollut ihana koppi kaikin puolin, vaikkakin hajotin takapressun jo, vahingossa tietenkin. ;) Ihanan kevyt vetää ja tulee huomaamattomasti perässä. Sillä tehdään myös heinäreissut, sisään mahtuu iloisesti yksi iso pyöröpaali kerrallaan. Heposet myös matkustavat mielellään tässä tilavassa ja valoisassa 1,5 hevosen traikussa.
Axu.

Lisää loimista - tässä TOP3 toppa- ja sadeloimeni. Vasemmalla Axiom fullneck-toppis, johon Fanni pukeutuu tulevana talvena (mikäli mahtuu.. :)). Keskellä Fannin Bucaksen Freedom sadeloimi fullneck-kaulaosalla. Oikealla Hennun talvitakki, superpaksu Weatherbeeta Landa toppis. 

Suosikkihuopia
Tässä kolme suosikkihuopaani aiemmin mainitun lisäksi - vasemmalla Eskadronin pinkki kouluhuopa, keskellä Pfiffin sininen yleishuopa ja oikealla Eskan lila yleishuopa. Hinta-laatusuhteeltaan nuo Eskadronin huovat ovat ihan parhaita. :)

Albion
Albion K2 yleissatula, joka on Hennun ja Sohvin käytössä. Siinä on ihana Claridge Housen nahkavyö, timanttijalustimet ja Harry's Horsen huopa. Pienenä värivirheenä ruskeat jalustinhihnat, aijai... :)

Tompan entinen harjaboksi, joka on siirtynyt täten myös Fannille. Siellä säilytellään kaikkea, mitä ei ihan just nyt käytetä.

Ehkä universumin paras jouhien selvitysväline, harjaharja!

Paskan lappaaminen on huomattavasti  hehkeämpää, kun talikon piikit ovat pinkit!

Ukkostuulen (?) kyltti, joka on ostettu jostain messuilta aikoja sitten. 


8 kommenttia:

  1. Saako kysyä mistä löysit tuon Hello Kitty-huovan tuolla brodeerauksella? Olen sellaista himoinnut myös, mutta kaikki suomalaiset (netti)kaupat tuntuvat tarjoavan nyt vain sellaista yksinkertaista brodeerausta, jossa ei Hello Kittyllä ole taustaa, pelkkä pää ja teksti sen alla. En sitten tiedä onko se uudempi versio eikä tuota enää saakaan...

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Tilasin sen muistaakseni kesällä täältä: www.joensuunravi-ratsastus.fi :) PS. Voin suositella tuota putiikkia, nopeat toimitukset ja melko kattava valikoimakin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, täytyypä tuolta kysäistä :) Olen sieltä joskus tilannutkin ja positiiviset kokemukset ko. paikasta. Mielenkiintoinen postaus muuten, itsekin olen todennut Eskadronin perushuovat hinta-laatusuhteeltaan parhaiksi, puhumattakaan kivoista väreistä! :)
    CO kypärääkin tekisi mieli kokeilla, kunhan rahatilanne antaisi myöden.

    VastaaPoista
  4. Ai niin, mahtaisko sua kiinnostaa tummanruskea otsapanta jossa on yksi rivi vaaleanpunaisia timantteja? :) Pituus 44cm, onko tuo nyt sitten full vai XFull, yksinkertaista nahkaa ilman pehmustetta. Löysin kätköistäni eikä ole itsellä tarvetta.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    En ihan heti jostain syystä saanut viestiä, että tähän oli joku vielä kommentoinut... :)
    Taitaapi olla hiukan liian pitkä tuo otsis, meillä noiden päät ovat kauhean pienet ja otsapannat yllättävää kyllä alle 40cm pitkiä ja silti pitkiä.. :D Kiitos kuitenkin!

    VastaaPoista
  6. Hei, pakko kysyä nyt. Googlen kautta tähän postaukseen päädyin kun etisikelin CO showjumperia. Sulla ilmeisesti ollut se vai oletko vain kokeillut? Jos sulla on se ollut, niin oletko ostanut sen Suomesta? Tahtoisin nimittäin päästä jossain sitä kokeilemaan, mutta missään ei sitä tahdo olla :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Mulla oli sellainen vuosia, ostin sen aikanaan jostain ulkomailta... Suomessa en ole niitä sittemmin nähnyt lähes ollenkaan myynnissä... :/

      Poista
  7. Kiitos vastauksesta, täytyy varmaan lähtee lontooseen sovittamaan :DD

    VastaaPoista