sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kallis pissahätä


Salama ei päästä meitä näemmä koskaan helpolla: Tänään olivat vuorossa sen toiset kisat ja ohjelmana vallan mukava He C:1 2000. Kisapaikkana tuttu ja turvallinen paikka vakiklinikan pihassa.

Olisihan se ollutkin liikaa vaadittu, että viikon hyvä vire jatkuisi vielä sunnuntaille. Liian tutun tallin pihassa Salama oli kuin kotonaan: Lunki ja hyvinkin lupsakka. Viikkoa aiemmin sama rata kotitreeneissä sujui näin kivasti ja tänään - no, en laita radasta nyt videota.


Jälkipolville ei jää näistä karkeloista paljoa kerrottavaa: Lyhyessä verkassa hevonen oli hieno, radalla se ei kulkenut mihinkään ja sieltä vihdoin pois päästyään oli sillä ihan jäätävä pissahätä. Hylkyhän siitä tavallaan seurasi, koska laukkaa Ruuna Reipas (no sitä ei tänään nähty!) ei esittänyt askeltakaan valkoisten aitojen sisällä.

Olin odottanut, että tämän kanssa olisi hankaluuksia erilaisten kyttäystä aiheuttavien asioiden kanssa, mutta Salama päätti yhdistää kaikki ongelmat yhdeksi megajumittamiseksi radalla. Hienoa.

No, ehkä tällekin päivälle nauretaan vielä joskus - nyt just tekee aika tiukkaa. Nyt treenit (ja laihdutuskuuri) jatkuvat ja seuraavaksi kokeillaan jotain ihan muuta: Kuten radan ratsastamista ulkopuolisena raipan kanssa.


Linkki videoon

Mihin tässä nyt kiire olisi...
Radalla.

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ehkä sitten joskus onni osuu kohdalle... Ehkä ei.

      Poista
  2. Anteeksi nyt mutta onko tuon kurittoman virtahevon paikka kisoissa häiritsemässä muiden valmistautumista suoritukseen?
    Ratsastajalle pisteet tälläkin kertaa, soisin hänelle ratsastettavia joilla on edes teoriassa mahdollisuus saada hyväksytty suoritus, Salama ei taida sellainen hevonen olla.��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites tämä häiriöksi oli? Jos korjaa ristilaukan pienen pukin kautta (video) ja kerran muuten säpsähtää jotain, niin voi voi. Voi niille muille pahempaakin tulla vastaan. Ja missäs näitä tilanteita voi harjoitella ellei näissä I-tason kisoissa?

      Elina on kyllä hyvä. Hänelle kaikki pisteet. ;)

      Poista
    2. Blogimaailma olis tylsä paikka ilman ano-kommentteja. Päivän naurut! Mistäs niitä teoriassa hyväksytyn tuloksen saaneita hevosia tulee, jollei saa harjoitella lainkaan? :)

      Salamalle, omistajalle ja ratsuttajalle tsempit! Yksi kokemus lisää nuorelle hevoselle, kyllä se hyväksytty sieltä vielä tulee!

      Poista
    3. Salama ei ole ihan helpoimmasta päästä, taas se muistutti itsestään rankemman kautta... Mutta mieheni sanoin, meneehän se traileriin nätisti! :D

      Poista
  3. Minkä takia et itse ratsasta...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin, että Salaman ekat kisat ratsastaa sellainen ihminen, joka A) pysyy selässä vaikka ja B) pysyy coolina, vaikka vastaan tulisi lentävä lehmä. Lisäksi Salama on ollut ihan supertyytyväinen Elinan ratsastukseen. Itse en kisahermoiltani ole parhaasta päästä ja varsinkin taukovuodet kaikesta aktiivisesta kisaamisesta ovat tehneet jännityksen entistä hullummaksi. Ehkä ensi vuonna... ;)

      Poista
  4. Ei kannata anonyymien ruikutuksesta välittää, hienoa on se, että osallistutaan tuloksista huolimatta!
    Ilmeisesti saitte kuitenkin vain ei-hyväksytyn tuloksen (alle 50%), tuskin Salamaa ja Elinaa hylättiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On päästy jo pilvisestä säästä puolipilviseen, ehkä se aurinko osuu joskus tännekin. ;)

      Joo, ei-hyväksytty oli päivän saldo, jos ruuna olisi vaikka suvainnut muutaman askeleen esittää laukkaa, olisi pointsit varmaan just ja just riittäneet hyväksyttyyn tulokseen. o.O

      Poista
  5. Oon teijän menoa täältä blogin kautta seuraillut ja onhan tuo jo aika saavutus että salama on edes kisaradalla kaikkien niiden vastoinkäymisten jälkeen mitä teille on eteen tullut! Ei muuta kun vaan treeniä alle niin eiköhän sieltä vielä hyväksyttykin suoritus tule, ja paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän täältä nousta! :D Vähän pahemmistakin takaiskuiska on selvitty kuitenkin... Eilinen oli henkisesti aika isku vasten kasvoja, kun treenit olivat menneet kerrankin tosi hienosti ja edeltäviinä päivinä heppa ollut parempi kuin koskaan. Eikä se eilen verkassa hullummalta näyttänyt, muutkaan hevoset eivät ahdistaneet niin paljoa kuin yleensä. Ja tosiaan, käyttäytyi muuten asiallisesti, mitä nyt veti kyljet betonille eikä reagoinut pohkeeseen millään tapaa - hölkkäsi vain tasaista ravia eteenpäin. :'D Oli paperissa yksi 6,5, lopputervehdyksestä. Tuomarikin vissiin huokaisi, että loppuihan se viimein...

      Poista
  6. Voih... jos ei jalat ristissä pysty laukkaamaan niin ei pysty! :D Rataharkkoja ja näitä ykköstason kisoja vaan alle. Ja raippa mukaan (vaikka sitten ulkopuolisena). Hitsi ettei meidän tallilla ole enää kouluaitoja kentällä, oli kesällä aika pitkään ja joku siellä kävikin treenaamassa kisaongelmien jälkeen. (toki osuivat hiljaiseen aikaan ja ko.poni ymmärsi varsin hyvin ettei tässä missään kisoissa olla, ei huolta... :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Tälle syksylle on aika vähän kisoja enää, mutta yksi pieni koitos on jo tiedossa ihan treenin kannalta.

      Salama on niin samanlainen kuin Tomppa, että kun raipan tiputtaa pois, ei ole pakko liikkua mihinkään... Eilen tosin verkassa tämä kulki hienosti ilman raippaakin. Et kivat vaan Salamalle. :D Toki jos pissahätä nyt oikeasti oli se syy liikkumattomuuteen, niin sitten yritän ymmärtää sitä vähän paremmin.

      Poista
    2. Kisahommissa on nähty sellainenkin tapaus että alettiin verkassa virittelemään lannankeräykseen tarkoitettua saavia yhden ruunan pissimispotaksi - ja kyllähän se sinne pissasi vielä ennen rataansa. :D Kätevää sinänsä mutta muistan kyllä sen pienen epäuskon kun viriteltiin lantasaavia hevosen mahan alle..
      Jos olisi nuorten hevosten luokkia niin niissäkin saa olla raippa radalla - normi ykköstason kisoissa ei tosin ole niin tarkkaan rajattu yleensä. :)

      Poista
    3. Pitääkin opettaa tämä pissimään ämpäriin aina ennen tositoimia. :D Kengityksen aikana joutuu pissimään ämpäriin aina, joten sikäli tuttu juttu. Tämä kävi pissalla kotona just ennen lähtöä, mutta enpäs arvannut, että kastellut heinät tulevat heti ns. "läpi". :(

      Voi olla, että tälle syksylle mennään vaan yhdet "ihan muut kisat" enää, mutta sitten ensi keväänä katsellaan näitä koulukiusauskisoja uusiksi.

      Poista
  7. Hankalat tai vähemmän helpot hevoset opettaa ja antaa eniten :) terveisin toisen virtahevon omistaja.

    Tällaisista anoista huomaa, että vaikka menisi huonosti, joku jaksaa olla kuitenkin kateellinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Laita laihdutuskuurille se!"
      No kun se on jo sellaisella...

      "Ei se voi jaksaa liikkua, kun on noin lihava!"
      Kummasti se on meitä tässä kiikuttanut kuin märkää rättiä menemään - paitsi sitten tietty eilen...

      Mutta niin naulankantaan sanoit, terveisiä teidänkin virtahevolle! Muista sinäkin piilottaa omasi tallin taa, ettei kukaan näe sitä.

      Ja kyllä, ymmärrän ylipainon haittavaikutukset erittäin hyvin. Tässä tapauksessa tiedän myös syyt sille - pitkä kortisonikuuri ja nyt uuden sadon heinä, joka vaihtuu matalasokerisempaan lähiaikoina. Syynä ei ole siis välinpitämättömyys tai selkeä virhe. En tiedä kumpi on parempi, herkästi lihoava hevonen vai sellainen, joka ei liho millään..?

      Poista